VIDEO: Třinec začal bitvu gigantů kanonádou, Sparta nakoupila šest gólů

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Mělo to být vyrovnané klání gigantů, kteří lační po mistrovském titulu, ale tohle tvrzení platilo v prvním souboji Třince a Sparty jen do poloviny zápasu. Pak se domácí Oceláři nadechli ke kanonádě, jež se nakonec zastavila na počtu šesti gólů v soupeřově síti. Majitel Prezidentského poháru odstartoval ostře sledovanou sérii lépe, byl důraznější, efektivnější a jistější v koncovce. Druhý díl proběhne na ledě Werk arény v neděli od 17:20 hodin.

Úvod duelu nabídl vzájemnou oťukávanou, soupeři šli do semifinále po delší přestávce bez zápasového zatížení. Jako první otevřeli skóre domácí, z trestného střílení se prosadil mladík Radim Matuš. Sparťané poslali místo Novotného do brány Januse, jenomže třinecký útočník si počkal a zakončil přesně. Ve 27. minutě se v napěchované Werk areně radovali znovu Oceláři, početní výhodu korunoval po parádní nahrávce Polanského přesný Martin Adamský.

Vývoj utkání nahrával svěřencům trenérů Kalouse a Varadi, hosté dokázali snížit po akci Lukáše Pecha, jenž na druhý pokus dostal kotouč za Hrubce. Záhy to však zase bylo o dva góly, obránce Klesla napálil kotouč a ten po odrazu od brusle Hrni skončil za Novotným. První zápas série proběhl ve znamení důrazného hokeje s několika potyčkami, ve třetím dějství pak Oceláři definitivně potvrdili povedený vstup do série.

Při přesilovce mohl snížit Polášek, leč pálil jen do tyče, posléze zvýšil Dravecký, který si pohrál s obráncem Pilařem. A rozhodl. Třinečtí se uklidnili, po trefě Doudery šel místo Novotného do hry Janus, ale také on kapituloval po pohotové dorážce Plíhala. Závěr zápasu okořenily některé potyčky (rozhodčí celkem udělili 25 dvouminutových trestů), nicméně o výsledku bylo jasno. Oceláři se v semifinále ujali vedení, druhé utkání se na stejném kluzišti hraje v neděli od 17:20 hodin.

Václav Varaďa (asistent trenéra Třince): "Vítězný vstup do série nás těší. Je to ale pouze první bod, zítra nás čeká další těžké utkání. Jsme rádi za výkon a přístup, který hráči v dnešním zápase předvedli. Poctivě se připravíme na zítra abychom zopakovali dnešní výkon."

Zdeněk Moták (asistent trenéra Sparty): "V zápase jsme udělali mnoho hrubých individuálních chyb. Nejedná se jen o nepřesné přihrávky, o nezakončené šance. Patří tam i hloupá vyloučení. Proto jsme nemohli pomýšlet na zisk bodu.

HC OCELÁŘI TŘINEC - HC SPARTA PRAHA 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Matuš (trestné střílení), 27. Adamský (Polanský, Klesla), 35. Hrňa (Klesla, Ružička), 44. Dravecký (Orsava, Galvas), 45. M. Doudera, 48. Plíhal (Ružička, Hrňa) - 32. Pech (Kumstát), 58. Barinka (Přibyl, Forman).
Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Svoboda.
Vyloučení: 13:12, navíc Réway (Sparta) na 10 minut.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 26:21.
Diváci: 5063.
Nejlepší hráči: Erik Hrňa - Jan Buchtele.
Stav série: 1:0.
HC Oceláři Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, od 47. min. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Orsava, Plíhal, Kreps - Adamský, Polanský, Dravecký - Matuš, Pechanec, Cienciala - Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa. 
HC Sparta Praha: Novotný (na trestné střílení ve 25. minutě  a od 45. minuty Janus) - Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, od 47. min. navíc Eminger - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Dvořáček, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták. 

Další program semifinále ČP play off TELH

Neděle 29. března - 2. zápas:

17:20 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)

Pondělí 30. března - 3. zápas:

18:15 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Úterý 31. března - 4. zápas:

17:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Středa 1. dubna - 3. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Čtvrtek 2. dubna - 4. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Pátek 3. dubna – případný 5. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 4. dubna – případný 5. zápas:

16:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 5. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Pondělí 6. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Úterý 7. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Středa 8. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz