Trutnov zničil Vlky, Tábor zase Písek. Draci zaváhali, Jakeš řádil

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

18. února 2017, 21:22

Martin Schwarz

Čekali jste, že předposlední kolo druhé ligy zodpoví většinu otázek? Ani náhodou! Zejména ve skupinách Západ a Střed je situace s ohledem na konečné pořadí ještě zamotanější, stále je o co hrát i na východě. Jablonec nad Nisou utržil debakl v Trutnově a dal šanci Klatovům, Děčín přejel Bílinu. V uskupení Střed Žihadla přestřílela Havlíčkův Brod, Kolín urval důležité vítězství na Vysočině. Ve východní části soutěže Kopřivnice vystavila stopku rozjetému Šumperku, Valašské Meziříčí díky výhře nad Opavou zůstane šesté a na úvod vyřazovacích bojů vyzve Draky, nebo Porubu.

SKUPINA ZÁPAD

Klatovy zabraly a stáhly náskok Vlků

V nelehké pozici mířili hokejisté Klatov do Klášterce nad Ohří. Tři předchozí utkání totiž prohráli, pokud se chtěli začít ucházet o druhé místo a přeskočit jablonecké Vlky, potřebovali tříbodové vítězství. Které nakonec přišlo. Tajenka zápasu byla vyluštěna prakticky během jedné třetiny, hosté ji vyhráli 3:1. To ještě netušili, že udělali výrazný krok k pozápasovým oslavám. V prostřední části totiž zůstali oba gólmani nepřekonání a ve třetí dvacetiminutovce Klášterec docílil jediného přesného zásahu, a to v poslední minutě klání. SHC bere ze severozápadních Čech cenné tři body, přetrhlo šňůru proher. Navíc zužitkovalo zaváhání Jablonce, takže je kolo před koncem za Vlky jen dva body zpátky!

HC Klášterec nad Ohří – SHC Klatovy 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Zdeněk (Charousek, Žižka), 60. Vrtek (Zdeněk, Mála) – 2. Vlček (Leština, Houfek), 3. Pacanda (Špaček, Kubík), 8. Švarc (Uhlík, Topinka).

Kobra hladce smetla Řisuty

Ve skupině Východ řádí Vsetín, na západě zase Kobra Praha. Také tým z hlavního města si zařídil jistotu prvního fleku několik kol před koncem a tento víkend ve Slaném hodlal ukázat, že jeho umístění není náhodné. První část mače zvládli hokejisté s buldokem na dresu obstojně, ubojovali remízu 1:1. Také po čtyřiceti minutách byl výsledek pro Řisuty hratelný, ztrátu dvou gólů klidně dohnat mohly. To by ale nesměly propadnout v třetině závěrečné. Puk ze své sítě během ní lovily pětkrát. Domácím nepomohly ani dva slepené góly ze sklonku základní hrací doby. Řisuty vzhledem k ostatním výsledkům ztratily šanci dohnat šesté místo žebříčku. Jiří Jakeš se blýskl čtyřmi body, Jakub Jedlička dokonce pěti.

HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:8 (1:0, 0:2, 2:5)

Branky a nahrávky: 18. Borovanský (Krpata, Krpata), 57. Janeček (Náprstek, Kolařík), 59. Vyskočil (Havlůj) – 13. Jakeš (Jedlička), 28. Pulkrab (Kuchta, Jakeš), 35. R. Verbík (Vlach, Antončík), 42. Jakeš (Jedlička, Antončík), 42. Hlinka (Verbík, Vlach), 45. Švaříček (Jedlička), 49. Švaříček (Jedlička, Jakeš), 50. Jedlička.

Vrchlabí zamíchalo kartami

Tohle bude finiš jako hrom! Klatovy budou chtít v posledním kole zkusit přeskočit druhý Jablonec, Vrchlabí zase třetí Klatovy. Aby hokejisté vrchlabského týmu nadále živili naděje na lepší než čtvrtou příčku, museli uspět na zimním stadionu Sokolově. Poslední tým skupiny sice hosté nikterak výrazně nepřeválcovali, tři body však vytěžili. Stadion vstřelil ve druhé a třetí třetině pokaždé po dvou gólech, dokázal tak reagovat na nepovedené úvodní dějství, které prohrál 0:2. Druhá příčka už Vrchlabí mine, o tu třetí zkusí zabojovat ve středu doma proti Děčínu.

HC Baník Sokolov – HC Stadion Vrchlabí 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Řezníček (Sláma), 12. Kašpar – 23. Procházka (Šťastný, Filip), 33. Filip (Šťastný), 48. Jandejsek (Urban), 59. Šimoníček.

Děčín vynuloval Bílinu

Stejně jako se závodí o příčky na vrchních stupíncích uskupení Západ, není vše vyřešeno ani o pár políček níže. Děčínští Medvědi v roli favorita utkání vyzvali předposlední Bílinu, popravili ji dohromady sedmi přesnými zásahy. Ke třem brankám z první a druhé třetiny domácí přidali další čtyři během závěrečného dějství, Draci tak odjížděli zpátky domů s debaklem. Vteřinu před koncem dopravil sedmý kotouč do sítě děčínský Navarra. Šestí Medvědi mají stejně bodů jako sedmý Trutnov a také Děčín čeká v závěrečném kole zajímavý boj. Nejen, že se bude snažit uhájit šestou pozici. Pokud Severočeši uspějí ve Vrchlabí a Klášterec zároveň padne v Praze, mohou skončit Medvědi pátí! Mají totiž s kláštereckým výběrem lepší vzájemné zápasy.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 17. Vaněk (Zajan, Macek), 20. Zajan (Hašek, Volráb), 37. Volráb (Hašek, Zajan), 42. Navarra (Zika, Oliverius), 52. Vaněk (Vacek, Faigl), 52. Zajan (Hašek, Hříbal), 60. Navarra (Zdvořáček, Oliverius).

Vlci v Trutnově šestkrát inkasovali

Místo, aby získali tři body do tabulky a jeden zápas před koncem v klidu pojistili druhou příčku, budou se hráči z Jablonce nad Nisou strachovat až do posledního okamžiku. Duel na ledě Trutnova jim vůbec nevyšel, Východočeši po utlumené první části pookřáli a za čtyřicet minut hry nasázeli Jabloneckým šest gólů. Opaření hosté zvedali ruce nad hlavu poprvé a naposledy v úvodní minutě, pak střelecky mlčeli. Zaváhání Vlků dává ještě jednu šanci na konečné druhé místo Klatovům. Trutnovští díky důležité výhře budou příští týden na dálku zápolit o šestý flek s Děčínem.

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 21. A.Půlpán (Ukhin, Fedulov), 34. Ukhin (Chytráček, Abrahám), 40. Fedulov (Poul, A.Půlpán), 45. T.Půlpán (Chytráček, Abrahám), 45. Fedulov (Ukhin), 58. Smékal (Tatar, Zahradník) – 1. Babec (Havlas).

SKUPINA STŘED

Jihočeské derby znovu pro Kohouty

Na jednu stranu v Táboře veliká radost, Kohouti i počtvrté v sezóně porazili v jihočeském derby nedaleký Písek a v předposledním domácím utkání si užili hladkou výhru 6:1. Na stranu druhou stejní hráči tuší, že už nemohou atakovat první místo, které hlídá Havlíčkův Brod. Ztrácejí sice na výběr z Vysočiny pouze tři body, leč BK se chlubí nejen kladnějším skóre, ale také lepšími vzájemnými zápasy. Tábor proti Píseckým dominoval především v prvních dvou třetinách, v úvodní části nasázel soupeři dva a ve druhé dokonce čtyři góly. Novákovi sebral čisté konto až ve 45. minutě Sýbek. Ani Písek dnes prakticky o nic nehrál, skončí před play off osmý.

HC Tábor – IHC Písek 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Heršálek (Matušík), 20. Blažek (Pechánek, Havran), 33. Liška (Hlaveš, Matušík), 33. Seidl (Dvořák), 37. Točík (Boháč), 39. Kýhos (Liška, Bouška) – 46. Sýbek.

Žihadla se vyhoupla před Žďár

Nejen na západě zapříčinilo předposlední kolo pořádné drama. I ve skupině Střed bude příští týden ve středu o zábavu postaráno. Zásluhu na tom mají Moravské Budějovice, které přestřílely na domácím ledě první Havlíčkův Brod 7:4. Proč ten humbuk? Inu, rozdíl mezi třetí a šestou pozicí je minimální. Následující scénář je takový: pokud Žihadla v posledním utkání porazí Nymburk, mohou se radovat z konečné třetí příčky a začátku play off před svými diváky. Se Žďárem uhrála v sezóně lepší vzájemnou bilanci, takže na výsledek Plamenů v případě výhry nemusejí brát ohled. Zkrátka a dobře, tady ještě bude na co koukat! Havlíčkův Brod zůstává první.

HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 7:4 (2:0, 1:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 11. Horký (Nováček, Pelikán), 20. Krutiš (Šťáva, Havel), 21. Matějka (Šťáva, Krutiš), 48. Peroutka (Rytnauer, Krutiš), 53. Matějka (Krutiš, Rytnauer), 54. Nováček (Mikeš, Havel), 59. Mikeš (Krutiš) – 26. Navrátil (Vala, Třetina), 40. Třetina (Duben), 43. Voříšek (Přidal), 45. Kuchta (Michálek, Kulhánek).

Plameny ztratily důležitý bod

Tenhle ztracený bodík může Žďár nad Sázavou přijít draho. A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé před sebe hokejisté z Vysočiny pustili na třetí místo Moravské Budějovice. Zadruhé se jim o kousíček přiblížil jejich dnešní vyzyvatel, tedy pátý Nymburk. Závěrečný los ale bude přát více Žďáru, ten totiž razí do Českých Budějovic, zatímco NED Hockey vyzve třetí Žihadla. Utkání Plamenů s Nymburkem muselo do prodloužení, a nakonec i samostatných nájezdů poté, co ve 41. minutě vyrovnal na 1:1 Červenka. Bod navíc pro domácí získal v trestných stříleních Střecha.

SKLH Žďár nad Sázavou – NED Hockey Nymburk 2:1 po samostatných nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 41. Červenka (Rašner, Vítek D.), rozh. náj. Střecha T. – 16. Eis (Kuzďas, Ježek).

Vajgar poprvé vyhrál třikrát za sebou

Jedno z mála sobotních utkání, které nenapovědělo více o tom, jak bude vypadat konečná tabulka skupiny. Poslední a předposlední celek pořadníku od sebe dělí pořádný bodový rozestup, takže se hrálo spíše o to, kdo udělá radost fanouškům. Získal ji pro své příznivce Jindřichův Hradec. Ten dokázal něco, na co čekal celý ročník – zvítězil poprvé třikrát v řadě. Co víc, David Servis České Budějovice dokonce vynuloval! Hokejisté Vajgaru tak aspoň symbolicky napravují pokažený ročník. Jihočeši padli podruhé za sebou.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC David Servis České Budějovice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Furch (Kohút), 18. Furch (Tržil), 24. Kohút (Kohút), 55. Jaša (Heldák, Košťál).

Kolín otočil zápas v Pelhřimově

Středočeši nezačali na Vysočině nejlépe, už po první třetině vedli domácí 2:1. Kozlové ale zbraně nesložili a hned ve druhém dějství otočili vývoj skóre na svou stranu, postupně skórovali Krajňák a Černý. Černého trefa z 35. minuty se dokonce stala rozhodující, Lední Medvědi totiž s dalšími góly nepřispěchali. Kolín se kolo před vypršením základní části nachází v zajímavé situaci. Pokud totiž ve středu porazí Jindřichův Hradec, může za určitých okolností skončit i čtvrtý. Musí ale čekat i na výsledky z ostatních stadionů.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – SC Kolín 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Hadrava (Kasalý, Hadrava), 16. Vysloužil (Bezděk, Kopic) – 14. Pipek (Krajňák), 28. Krajňák (Pipek), 35. Černý (Semirád).

SKUPINA VÝCHOD

Závod Drtičů pokračuje

Hodonín, nebo Opava? Jedno je jisté, jeden z těchto dvou kádrů nezačne play-off doma. Jihomoravané měli výhodu, že dvě utkání před koncem základní části přivítali na svém ledě poslední Techniku Brno, která už je nějaký čas ze hry o první osmičku. První dějství hodonínským fanouškům tolik radosti neudělalo, končilo poměrem 2:2. Zhruba od poloviny základní hrací doby nicméně Drtiči nakopli motory. Od trefy Vaňka z 31. minuty dávali branky už jen oni, berou tři body po výhře 5:3. Drama ale nekončí, Opava uhrála proti Bobrům bod a na Hodonínské ztrácí právě jeden bodík! Vše rozsekne až závěrečné kolo.

SHK Hodonín – HC Technika Brno 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Hajný (Hložánek, Potechin), 13. Kadlec (Kužílek), 31. Vaněk (Potechin), 35. Jurča (Haloda M.), 60. Jurča (Vrána) – 10. Benýšek (Medek, Čtvrtníček), 17. Medek (Benýšek), 22. Medek (Benýšek, Čtvrtníček).

Vsetín potvrdil roli favorita

Valašský hokejový klub potvrzuje absolutní dominanci od začátku základní části až do jejího konce. Tentokrát svěřenci Jiřího Dopity vyrazili směr Nový Jičín. Zatímco Vsetín má první místo skupiny Východ jisté, domácí měli o co hrát. Pořád si totiž mohli dělat zálusk na šestou příčku pořadníku, kterou okupují Bobři z Valašského Meziříčí. Jenže Novojičínským nebyla snaha nic platná. Po čtyřiceti minutách s favoritem prohrávali 0:2, obě trefy poslal do sítě Luka. Valachům navíc skvěle vyšla závěrečná perioda, skórovali v ní dohromady třikrát. Domácí celek se zmohl na pouhý gól a rozjeté ROBE nezastavil. Hostující brankář Šurý přišel o čisté konto tři vteřiny před koncem.

HK Nový Jičín – VHK ROBE Vsetín 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 60. Zdeněk (Metelka, Sonnek) – 9. Luka (Finsterle, Kucharczyk), 30. Luka (Kucharczyk, Jeník), 43. Stuchlík (Vítek), 43. Vávra (Teper), 57. Žák (Vítek, Finsterle).

Kopřivnice zastavila rozjeté Draky

Šest zápasů za sebou nesebral Šumperku nikdo ani bod, modrožlutí obrali třeba i Vsetín, Porubu či Hodonín. Draci ale neporazitelnost do konce základní části neudrželi, narazili v Kopřivnici. Ve vzájemných zápasech obou týmů padá hodně branek, to se ale tentokrát nepotvrdilo. Po šedesáti minutách svítilo na tabuli skóre 2:2, mač musel do prodloužení. A když rozlousknutí nepřivanula ani nastavená pětiminutovka, přišla na řadu dovednostní soutěž. Samostatné nájezdy získal k radosti domácího publika pro Kopřivnické Kofroň. Tyto dva body mohou být pro mančaft z Moravskoslezského kraje hodně důležité, přeskočil totiž sedmý Nový Jičín a nyní by šel v play off na Porubu. Jenže pozor, zatímco Novojičínští hrají poslední kolo s Technikou, Kopřivnice vyzve Vsetín!

HC Kopřivnice – Draci Šumperk 3:2 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Tomášek (Ollender, Hrubý), 42. Poruba (Hrubý, Bartošák), rozh. náj. Kofroň – 22. Ostřanský (Sedláček, Novosad), 54. Janota (Drtil, Králík).

Bobři pojistili šesté místo, vyhráli v Opavě

Před dnešním dnem Bobři dávali týmům pod sebou kapku naděje, vítězstvím za dva body na ledě Opavy ale svůj osud zpečetili. Mají totiž jistotu, že už jim nikdo nevezme šestý stupínek tabulky. Co to znamená? Valašské Meziříčí se vyhne Vsetínu, v prvním kole play off vyzve Šumperk, nebo Porubu. Výhra ve Slezsku ale pro hosty nebyla zadarmo. Bobři postupně promrhali náskok, který vytvořili v první třetině a duel musely rozseknout samostatné nájezdy. Dvořákův gól ze druhé série trestných střílení potvrdil v sérii třetí Josef Fojtík. Dva body putují na Valašsko, na Bobří hrázi pomalu mohou připravovat taktiku na Draky. Opavě zatím bod stačí, pořád může pomýšlet na čtvrtou pozici.

HC Slezan Opava – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:4 po samostatných nájezdech (1:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Vítek (Sysala, Šindelář), 29. Vítek (Galvas, Černý L.), 51. Selingr (Galvas, Polok) – 10. Fojtík (Studený), 16. Brunec (Hladiš, Kývala), 59. Báchor (Brunec, Dvořák), rozh. náj. Dvořák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz