DK: Zákrok hráče Zdeňka Okála na protihráče Jiřího Smejkala z utkání Aukro Berani Zlín - Piráti Chomutov

Zákrok hráče Zdeňka Okála na protihráče Jiřího Smejkala z utkání Aukro Berani Zlín - Piráti Chomutov, které bylo předsedou Disciplinární komise ELH řešeno na základě zápisu o utkání, kdy byl v utkání hráči Okálovi za uvedený zákrok uložen rozhodčími Romanem Mrkvou a Pavlem Hodkem větší trest na 5 minut + do konce utkání za zásah do hlavy a krku dle čl. 124 pravidel ledního hokeje 2014-2018. Po provedení dokazování videozáznamem předmětné situace shledal předseda Disciplinární komise ELH, že Okál vedl svůj zákrok u hrazení čelně proti Smejkalovi, který krátce před střetem protečoval kotouč na spoluhráče Petra Koblasu, přičemž z uvedeného důvodu lze tak konstatovat, že se jednalo o zákrok vedený na hráče, který hrál puk a byl tak z hlediska pravidel ledního hokeje v jeho držení. Zákrok byl sice veden ve vysoké nájezdové rychlosti, Okál se však před jeho provedením neodrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, při zákroku držel ruce u těla, z dostupných záběrů situace je rovněž patrné, že zákrokem ani nedošlo k zasažení oblasti hlavy nebo krku. Současně s tím je pak dle předsedy Disciplinární komise ELH na místě uvést, že v době střetu se Smejkal nacházel v jízdě vpřed s hlavou otočenou dozadu při kontrole dráhy puku rozehraného spoluhráčem Ronaldem Knotem, tedy ve zcela kriticky zranitelném postavení, do kterého jej svou přihrávkou vystavil právě spoluhráč Ronald Knot, a které minimalizovalo možnost Smejkalovy obrany před blížícím se zákrokem ze strany Okála. Z výše popsaných důvodů předseda Disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že v projednávaném případě se hráč Zdeněk Okál nedopustil přestupku ve smyslu Disciplinárního řádu ELH a tudíž se disciplinární řízení s hráčem zastavuje. (zdroj videa: BPA sport marketing)

Hokejka doporučuje

Další

}