Tvrdý faul na Výtiska? Strapáč vyfasoval čtyřzápasovou stopku

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

16. října 2016, 9:39

Martin Voltr

Velké emoce v pátečním moravském souboji Olomouce s Vítkovicemi rozvířil tvrdý zákrok domácího Petra Strapáče na Jana Výtiska. Vítkovického obránce hned pomstil David Květoň a faul nenechala bez povšimnutí ani disciplinární komise Tipsport extraligy. Strapáčovi za zásah do hlavy a krku vyměřila čtyřzápasový distanc!

K nepříjemnému momentu došlo na konci druhé třetiny. Jan Výtisk ve vítkovickém oslabení vyhazoval puk po mantinelu, když ho ze strany ostře atakoval Petr Strapáč. Na něj se okamžitě vrhnul David Květoň a se Strapáčem se porval. Pro olomouckého útočníka zápas skončil, rozhodčí ho bez váhání poslali do kabin s trestem na pět minut a do konce utkání.

Faulem se vzápětí zabýval předseda disciplinární komise Karel Holý. „Zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč a podle Pravidel ledního hokeje byl v jeho držení. Nešlo však o bežné dohrání souboje, naopak hráč při něm zneužil postavení soupeře, a to i přesto, že protihráč se okamžitě po odehrání kotouče snažil zaujmout obranné boční postavení,“ uvádí se v tiskové zprávě hokejového svazu.

ZÁKROK PETRA STRAPÁČE NA JANA VÝTISKA NAJDETE ZDE »

„Přitěžující skutečností je, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč se před střetem s cílem dosažení větší intenzity odrazil. Zákrok tak byl veden s takovou razancí, že při něm došlo k zásahu hlavy a krku,“ zdůvodňuje Karel Holý, proč v případě Strapáčova dohrání nemohl přivřít oči.

Předseda disciplinární komise potrestal olomouckého útočníka nepodmíněným zastavením činnosti na čtyři soutěžní utkání. Hanákům, kteří Vítkovicím nakonec podlehli 2:4 a na vítězství čekají už tři zápasy, tak bude chybět proti Kometě, Litvínovu, Mladé Boleslavi a Pardubicím. Sedmadvacetiletý forvard se může vrátit do hry až v posledním extraligovém kole před reprezentační přestávkou, kdy Olomouc přivítá Karlovy Vary. Stejně dlouhý trest v týdnu obdržel  také pardubický obránce Nicholas Schaus za seknutí zlínského Davida Šťastného.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz