Tygři mají první bod, ale i pokoru. Bude to dřina a makačka, ví Lašák

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Liberečtí Bílí Tygři ovládli první semifinálový zápas poměrem 4:1 a ústřední postavou duelu byl opět zkušený gólman Ján Lašák, který chytil 27 střel soupeře. „Začali jsme velmi dobře, dostali jsme Chomutov pod velký tlak, ale pro brankáře to není úplně optimální. Během úvodních šesti minut na mě neletěla žádná střela, nicméně byl jsem dobře připravený," říká zkušený brankář na úvod.

Tygři od začátku svého protivníka přehrávali, právě to byla ale pro Jána Lašáka menší komplikace. Gólman šelem se dostal k prvnímu zásahu v utkání až v sedmé minutě.

Musíme být ve střehu, upozorňuje Radivojevič. Svačina doufal, že dal gól »

„První, co mě napadlo, bylo, že musím být stále připravený. Začali jsme velmi dobře, dostali jsme Chomutov pod velký tlak, ale pro brankáře to není úplně optimální. Během úvodních šesti minut na mě neletěla žádná střela, nicméně byl jsem dobře připravený. Během zápasu jsem neměl žádné výpadky v hlavě, jsem rád, že to vyšlo,“ říká spokojeným hlasem Ján Lašák.

A opravdu, zkušený brankář byl i přes malou četnost střel v úvodu duelu velkou oporou domácího celku. Nakonec si připsal sedmadvacet zásahů a nestačil pouze na volej Petra Koblasy.

„Je to pravák a trefil to velmi dobře. Mířil k tyči, byl jsem tam, ale trefil to dobře. Ze sto puků takto trefí jeden, ale je to play off. To k tomu patří. Byl před brankou, snažil se a gól si zasloužil. Příliš na náhody nevěřím, takže branka to byla zřejmě zasloužená,“ uznává liberecký gólman.

Tygři nakonec vyhráli 4:1 a mohli oslavovat první triumf v semifinálové soutěži. Na severu Čech ale zůstávají při zemi. Všichni vědí, že první úspěch nehraje až tak velkou roli.

Recept na Liberec? Nějaká maličkost, která nás posune, říká Laco »

„Máme bod. Je pro nás velmi důležité, že jsme správně vykročili do semifinále. Je vidět i ve druhé sérii, že jsou zápasy velmi vyrovnané a to se potvrdilo i během našeho úvodního utkání. Stav byl 2:1 a Piráti se mohli dostat do zápasu, hraje se na góly, ne na šance. Udělali jsme první krok, zbývají nám tři vítězství, které by nás posunuly do finále. Bude to dřina, makačka a pokora. V druhém zápase musíme mít hlavu dole a znovu makat a makat,“ nabádá Lašák.

„V sérii s Plzní se nám potvrdilo, že když budeme hrát naši hru, je to ta správná cesta. Vedli jsme 2:0 na zápasy a jeli jsme do Plzně s tím, že se nemá, co stát. Dostali jsme velkou lekci a v první třetině pátého zápasu jsme hráli náš hokej, jenže jsme ztratili pokoru a doplatili jsme na to. Musíme se z toho poučit a jít dál stále stejným tempem,“ uzavírá slovenský brankář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz