Tygří "poprvé": Bližňákův gól proti Plzni, trefa Pyrochty a slavící Will

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Fanoušci Tygrů, kteří zavítali na utkání loňských mistrů proti Plzni, měli po třech minutách zaděláno na zástavu srdce. Po 61 sekundách Tygři poprvé inkasovali, o pár chvil později jeli Západočeši nájezd. S tím si však Roman Will, který dostal přednost před zkušenějším Jánem Lašákem, poradil. K potřebnému impulsu jistě dopomohla také sprška nevybíravých výrazů kouče Filipa Pešána. Ten si totiž nezvykle brzy, po třech minutách hry, vybral time out.

„Udělali jsme hodně chyb na modré čáře. Ztráceli jsme tam puky, pak se na nás valil jeden útok za druhým. Trenér to viděl a bylo super, že takhle zareagoval. Dali jsme se do kupy a hned to bylo o něčem jiném. V první třetině jsme trošku bojovali sami se sebou, ale i díky Romanu Willovi jsme to zvládli. Od druhé dvacetiminutovky už jsme to byli my. Hráli jsme nátlakově, dobře jsme si házeli puk za obránce. Je jen škoda, že jsme nedokázali proměnit nějaké další šance, bylo jich třeba v přesilovkách dost," hodnotil úvodní těžké chvíle Mário Bližňák.

A opravdu. Tygři byli aktivnější, rychlejší a pálili o sto šest. Matěji Machovskému hned několikrát zamotali hlavu, přičemž v závěru první třetiny vyrovnali. Téměř čtyři tisícovky fanoušků rozradostněl obránce Filip Pyrochta. Pro něj to byl vůbec první extraligový gól při premiérovém utkání v české nejvyšší soutěži.

„Dostal jsem šanci, jelikož několik hráčů figuruje na marodce. Doufám, že jsem příležitost využil na maximum. Uvidíme, jak to bude dál, samozřejmě ale věřím ve stabilní pozici. A co se branky týče, je to krásný pocit. Na zápas se byli podívat i rodiče, tudíž je tento moment ještě o to sladší. Musím za gól poděkovat Janu Stránskému, který na tom má největší podíl. Krásně mi puk nahrál před prázdnou bránu, poté jsem si jen mohl užít tento nezapomenutelný zážitek," oplýval radostí mladý bek.

Ve druhé třetině navíc přidělil Tygrům vedení Mário Bližňák. A gól to byl opět specifický, vždyť šikovný slovenský útočník ještě vloni působil v dresu Škody. „Jsme rádi, že jsme se konečně s Milanem Bartovičem zase prosadili. Štěstí jsme při té akci trochu naklonili na svou stranu, ale to je teď už jedno. Hlavní je, že máme tři body. Milan dostal puk před branku, nějak se odrazil a já už ho dotlačil do sítě. S klukama z Plzně jsme si potřásli rukama a jdeme dál. Ještě nás čekají další tři zápasy a tam to může být vše jinak."

Aby toho nebylo málo, tak závěrečná siréna přidělila zápasu ještě jednu unikátní tečku. Roman Will si totiž připsal svou první extraligovou výhru v dresu Tygrů. „Jsem hrozně rád, že jsme vyhráli. V Plzni jsem se narodil a doteď se tam znám s pár lidmi. Působil jsem tam do svých patnácti, takže je to pro mě speciální. Kluci to dobře odmakali podobně jako v Chomutově, kde nám k vítězství chyběl kousek. Jsou to důležité tři body."

Dohrávku prvního kola tak Tygři díky novým tvářím zvládli, v pátek je ale čeká souboj ještě náročnější. Postaví se totiž pro Třinci, který doposud ztratil pouhý bod a i nadále vévodí tabulce extraligy. To Plzeň bude ve čtvrtfinálové repríze bojovat o druhou výhru v sezoně proti houževnaté Olomouci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz