Tygři v mlze: Lašák sledoval hru na kostce, Krenželok hledal rukavice

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Jako v Rákosníčkovi si museli připadat aktéři víkendového střetnutí Ligy mistrů mezi hokejisty Nitry a Liberce. S hustou mlhou i nesnesitelným vedrem se nakonec mnohem lépe poprali Bílí Tygři, kteří si u našich sousedů otevřeli střelnici a víc než se soupeřem bojovali právě s velice náročnými podmínkami. "Kvůli mlze nešlo skoro vidět na dva metry. O horku ani nemluvím. To bylo jako v sauně," přiznává obránce Jan Výtisk na klubovém webu severočeského týmu.

Hokejisté Liberce vyhráli v Nitře suverénně 9:0, přesto mluvili o těžkém utkání. Hlavně kvůli podmínkám, které na stadionu panovaly. "Věděli jsme, že je tam taková mlha, že nešlo skoro nic vidět, tak jsme úplně všechno zkoušeli střílet na branku," přiznává bek Jan Výtisk, jehož týmu se tato taktika vyplatila. "Napadaly nám tam během chvíle čtyři góly. A to se vám pak hraje lépe," culí se.

"Za půlkou už jste netušili, co se odehrává na druhé straně u mantinelu."

Bílí Tygři udeřili u našich sousedů čtyřikrát v rozmezí pouhých 109 sekund, čímž svého soupeře psychicky srazili a navíc dál nepolevovali v tlaku. "Jsem rád, že jsme vydrželi hrát celých šedesát minut. Zápas jsme měli od začátku do konce pod kontrolou. Poté jsme si hlídali náskok, přidali ještě pár branek a zaslouženě zvítězili," těší libereckého zadáka, jenž vyzdvihl výkon Jána Lašáka.

"V závěru to zkoušeli, ale všechny jejich šance pochytal," pokyvuje. Právě brankáři na tom byli ze všech aktérů asi nejhůře. Mnohdy ani netušili, co se děje na ledě. "Nebylo to příjemné. Za půlkou už jste netušili, co se odehrává na druhé straně u mantinelu. Ale Jánko si s tím poradil na výbornou. Prý sledoval hru na kostce, když právě neviděl na puk," hlásí s úsměvem Lukáš Krenželok.

Čtyři góly za 109 sekund! Liberecký uragán v CHL smetl Stavjaňovu Nitru

Tomu se v mlhovém království přihodila také jedna úsměvná situace. Ztratil rukavici a v mlze pak měl velký problém s jejím nalezením. "Při hře mě držel hráč před brankou, takže jsem ji pustil. Ale pak hledal. Nakonec jsem se byl zeptat, jestli ji nemají na své střídačce. Naštěstí tam byla, vrátili mi ji a mohl jsem tak pokračovat ve hře," popisuje s úsměvem autor čtyř kanadských bodů.

Kromě libereckých bojovníků zaslouží velké uznání domácí příznivci. "Byli neskuteční! Jejich tým prohrával po šesti minutách 0:4 a oni bouřili, hnali je a neustále fandili. I za stavu 0:7 nebo 0:8. Smekám před nimi," říká Výtisk, jenž už myslí na čtvrteční odvetu. "Teď se nám povedl první krůček. Ale v Liberci to musíme potvrdit, ať můžeme jet do Śvédska bez velkých nervů," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz