<

Díky zraněním opor dostanou příležitost noví hráči

13. prosince 1999, 23:00

hokej.cz redakce

řekl na tiskové konferenci před moskevským Baltika Cupem reprezentační kouč Ivan Hlinka

program turnaje..............historie turnaje.............výsledky...............soupisky.................statistiky

!!! TIPOVACÍ SOUTĚŽ K TURNAJI BALTICA !!!

Ivan Hlinka

Dnes dopoledne naposledy trénovali naši reprezentanti v Paegas Aréně před zítřejším odletem do dějiště třetího turnaje letošního ročníku Euro Hockey Tour - moskevského Baltika Cupu. Při té příležitosti se v zasedací místnosti sešli reprezentační trenéři spolu s lékařem výpravy Zdeňkem Ziegelbauerem s novináři na oficiální tiskové konferenci, aby zhodnotili šance našeho reprezentačního výběru před tradičním předvánočním turnajem. Po úvodních slovech předsedy Českého svazu ledního hokeje se vzhledem k zdravotnímu stavu některých opor národního týmu upřela hlavní pozornost všech přítomných k lékaři výpravy, doktoru Ziegelbauerovi

Z původní nominace trenérské dvojice Hlinka - Augusta vypadla celkem čtveřice hokejistů. K Dopitovi, M. Procházkovi a Martínkovi přibyl včera nejproduktivnější hokejista finské ligy Jan Čaloun. "Čaloun přijel na sraz s distorzí pravého ramene. Jeho odlet do Moskvy nemá cenu, protože zranění vyžaduje klid a do hry by stejně nemohl zasáhnout," zopakoval lékař výpravy již od včerejšího dne známou skutečnost, díky níž Čaloun do předvánoční Moskvy nezamíří. "Dopita má za sebou angínu, Procházku trápí zánětlivé onemocnění průdušek a Radek Martínek má poraněné koleno," doplnil pan Ziegelbauer pro úplnost výčet marodů.

Zdravotní stav hokejistů zamotal hlavu i reprezentačnímu trenérovi Ivanu Hlinkovi, který musel včera za zraněného Čalouna dodatečně povolat 13. útočníka, českobudějovického útočníka Václava Krále. "Nominaci jsme budovali s určitou perspektivou a ztráta čtveřice hokejistů je pro nás velice nepříjemná, ale hokej už je takový. Alespoň budeme mít příležitost vyzkoušet nové kluky," hledal na vzniklé situaci pozitiva úspěšný reprezentační kouč. Na nerozehranost si po zranění stěžoval i vsetínský Roman Čechmánek. Jeho nominaci však Hlinka obhájil: "Čechmánka jsme nominovali, protože chceme, aby se rozchytal a dostal se do pohody. Ne vždy se každý cítí fit, ale věříme, že bude v Moskvě platný," dodal Hlinka na adresu dlouholeté reprezentační opory, který s největší pravděpodobností dostane důvěru pro čtvrteční zahajovací duel turnaje se Švédy.

Národní tým čekají v Moskvě čtyři utkání v pěti dnech. Nejprve ve čtvrtek nastoupí proti Švédsku, v pátek pak proti výběru Finska. Na sobotu připadá volný den, v neděli změří Hlinkův tým síly s domácími Rusy, aby v pondělí (v předposlední den turnaje) své účinkování na turnaji uzavřel duelem s Kanadou. Čtyři zápasy v pěti dnech jsou velkým náporem, ale Hlinku nabitý program nijak neděsí: "Jsou na tom všichni stejně, jenom budeme muset možná podle momentálního stavu určovat tréninkové dávky." Trochu větší starosti mu dělá doba, ve kterou se budou zápasy českého výběru odehrávat. Začátek třech duelů je stanoven na 15.00, což při dvouhodinovém časovém posunu znamená, že se zápasy vlastně budou hrát od jedné hodiny odpolední. "Určitě nám to asi trochu naruší režim. Asi neabsolvujeme všechna ranní rozbruslení a budeme v přípravě na zápas postupovat jinak," prozradil Hlinka.

V Moskvě bude reprezentační výběr obhajovat loňskou druhou pozici. Je známo, že Moskva není mezi hokejisty příliš oblíbená. Přesto výběr, který nakonec dali trenéři Hlinka s Augustou dohromady je silný a mohl by se v předvánoční Moskvě prosadit. Přechodným domovem hokejistů se stane moskevský hotel Ukrajina.

(JaM)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz