Týmová obětavost a skvělý Will. Výhra je jeho, ví Špaček. Tygři válí

Foto: Petr Zbranek, hcbilitygri.cz

Zápas Tygrů s Mountfieldem by se dal rozdělit na dvě části. V té první dominovali domácí, když vstřelili dva góly a vypadalo to, že by neměli mít problém s dalším průběhem duelu. Od šestnácté minuty ale začal přebírat iniciativu celek z východních Čech, který si vytvořil kopu šancí a dlouho dobýval libereckou tvrz, narazil však na výborného Romana Willa.

Liberečtí brankáři. Toto slovní spojení začíná být fenoménem poslední doby. Tygři totiž opět vyhráli, už podeváté v řadě. A zase měl na vítězství obrovský podíl nadějný gólman Will. Sice přišel o svou sérii neprůstřelnosti, díky které se posunul v této statistice na třetí místo klubové historie, ale i tak chytal prostě fantasticky. Zastavil hned 29 střel a na konci utkání si dojel pro cenu za nejlepší výkon na hřišti.

Jak je pro tým důležitý, vědí i spoluhráči. „Od patnácté minuty Hradečtí zrychlili a začali do nás tvrdě jít. Musím přiznat, že byli lepší. Vyhráli jsme jen díky Romanu Willovi, zbytek střetnutí jsme bojovně ubránili, hodně střel se nám také povedlo zblokovat,“ prozrazuje Daniel Špaček.

Právě obětavost je dalším důležitým prvkem momentálního úspěchu Tygrů. Hráči padají do střel bez sebemenší známky strachu, hodně pokusů tak gólmana modrobílých vůbec neohrozilo. „Myslím, že jestli někdo nedá zápasu sto procent, nezaslouží si tady být. Každý musíme makat a jezdit naplno. To samé platí i o blokování střel, neexistuje, aby někdo uhnul. Od Branka Radivojeviče až po nejmladšího hráče je to stejné, všichni snažíme se Romanu Willovi nebo Jánu Lašákovi pomoct, co to jde,“ pokračuje liberecký útočník.

Zápas však napsal ještě jeden příběh. Právě Daniel Špaček se totiž v průběhu utkání přesunul ze čtvrté formace až do elitního útoku po bok Petra Jelínka a Lukáše Krenželoka. „Je to pro mě lehce nezvyklá pozice, jsem spíš defenzivní typ. Zápas nebyl z naší strany dobrý, trenér Filip Pešán chtěl hru oživit a prohodit lajny. Jsem za šanci rád. Doufám, že jsem svou roli splnil.“

Zatímco v posledních zápasech Tygři útočili, tentokrát plnili spíš defenzivní role, Mountfield je přehrával. „Nemůže se dařit vždy, ale důležité je, abychom dodržovali v typově podobných utkáních náš systém. Musíme jezdit po zadku, jinak to nejde. Jedině bojovností se dají urvat body,“ dodává Špaček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz