U Ocelářů skončil generální ředitel a manažer Marek, povýšil Peterek

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

7. prosince 2016, 11:15

Adam Bagar

Zatímco v Mladé Boleslavi oznámili novinky na trenérském postu, v Třinci sáhli ke změnám na manažerských pozicích! Dozorčí rada Ocelářů ve středu rozhodla o tom, že Pavel Marek už v klubu nebude dál působit jako generální ředitel a také sportovní manažer. Novým sportovním manažerem byl jmenován dosavadní manažer mládeže Jan Peterek.

Jedním z důvodů konce Pavla Marka byly zřejmě mylné informace o důvodech absence Jiřího Polanského v nedělní partii proti Pardubicím. „Před zápasem jsem třinecké příznivce v dobré víře informoval o zdravotní indispozici hráče Jiřího Polanského jakožto důvodu jeho absence na ledě. Jak ale vyšlo později najevo, byla tato informace, která mi byla sdělena, mylná. Z této politováníhodné události vyvodím důsledky,“ uvedl viceprezident klubu Jan Czudek.

Novým sportovním manažerem byl jmenován bývalý útočník Jan Peterek

Už o pár dní později rozhodla dozorčí rada o Markově konci na postech generálního ředitele a sportovního manažera. „Novým sportovním manažerem byl jmenován Jan Peterek,“ prozradil v tiskové zprávě tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko s tím, že Peterek dosud zastával funkci manažera mládeže. „Děkuji všem v klubu za spolupráci a přeju hráčům i Honzovi Peterkovi úspěchy,“ loučil se Pavel Marek. O jeho další budoucnosti v klubu se ale nadále jedná.

Polanský mimo sestavu: Důvod mi neřekli, asi je to v osobní rovině »

Marek se po skončení aktivní hráčské kariéry přesunul na pozici trenéra a největšího úspěchu s Oceláři dosáhl v sezoně 2010-11, tehdy získal historicky první mistrovský titul slezského klubu. „Vedení Ocelářů respektuje sportovní úspěchy, jež třinecký hokej pod vedením Pavla Marka jako trenéra a manažera dosáhl, a znovu mu za ně i v této chvíli chce poděkovat,“ řekl Želazko na adresu činovníka, jenž pod Javorovým působí už čtrnáctým rokem v řadě.

Vedení klubu řeší spor mezi Polanským a Kýhosem, přijdou další změny?

V Třinci navíc musejí v těchto dnech řešit také kauzu kolem útočníka Jiřího Polanského, jenž byl před jubilejním derby s Vítkovicemi vyřazen ze sestavy, což nesl velmi těžce. Výsledkem byla mediální přestřelka s hlavním koučem Vladimírem Kýhosem. „V současné době nejvyšší vedení klubu s oběma, mezi kterými rozhořel spor kvůli tomu, že Polanský momentálně není v sestavě, intenzivně jedná,“ zakončil Želazko. Přijdou tak u Ocelářů další změny?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz