Udělali jsme si hezčí Vánoce, culí se Pacovský. Houdek kroutil hlavou

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Ačkoliv se jednalo o souboj z horních pater tabulky, průběh zápasu mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí byl nakonec hodně jednoznačný. Vítězství 3:0 se rodilo v první a zvláště pak ve druhé třetině, v níž měli Bruslaři dobrý především začátek. Po výhře Středočechů tak nastala v tabulce výměna, výše umístěná Mora klesla právě pod Mladou Boleslav.

„Říkali jsme si, že si musíme dávat pozor na ten jejich defenzivní hokej, který by nám nemusel až tolik sednout, a kterým je trenér Venera proslulý,“ rozpovídává se jeden ze tří úspěšných střelců večera Dominik Pacovský. „Kromě toho mají hodně bojovný tým, staví na tom, že do toho každý z nich jde až na krev. Proti takovému vnitřnímu přesvědčení se vždycky hraje špatně,“ vysekává poklonu soupeři.

Navíc férově uznává příležitosti soupeře. „Šance tam měli, to bez debat. Ale nám to buď dobře pochytal Ríťa (David Rittich, pozn. red.), nebo jsme to prostě ustáli. A párkrát v tom bylo i to štěstíčko, co si budeme povídat,“ hlásí otevřeně. „Každopádně jsme si udělali hezčí Vánoce, to určitě ano.“

„Boleslav nás předčila ve všech ohledech, nezasloužili jsme si vyhrát. Byli jsme horším týmem a bohužel neexistoval jediný důvod, proč bychom měli bodovat,“ nebere si na opačné straně servítky čtyřiatřicetiletý obránce Tomáš Houdek.

Možná až příliš krutá slova od někoho, kdo hned několikrát nastřelil tyčku Rittichovy branky a byl tak gólu relativně blízko. „Během tří minut jsem dal snad tři tyčky, takže to bylo už takové gesto zmaru,“ popisuje své zběsilé a nešťastné kroucení hlavou v poslední třetině. Zároveň ale trvá na svém: „Prostě tentokrát nebylo souzeno, aby nám tam něco spadlo. Ale jak říkám, nejsem si jistý, že bychom si to vyloženě zasloužili. Byli jsme takoví nemastní neslaní,“ uzavírá.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz