Ujala se až 86. střela. Kluci už si ze mě dělali srandu, říká Sloboda

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

7. března 2017, 8:07

Adam Bagar

Horší střeleckou bilanci neměl v základní části žádný jiný hráč, vítkovický obránce Karol Sloboda vyslal 84 střel na bránu, ovšem žádná z nich se neujala. Střelecké prokletí zlomil až v prvním utkání předkola Generali play off proti Plzni, když trefou do odkryté klece jistil domácí výhru 3:1. "Spoluhráči si mě za to už delší dobu dobírali, ale konečně je to za mnou," usmívá se Sloboda.

Slovenský hokejista je přitom nejproduktivnějším obráncem vítkovického týmu, v základní části nasbíral slušných šestnáct bodů. Ale všechny za asistence, první gól si schoval až na play off. "Musím říct, že to trvalo dlouho. Ještě se mi snad nestalo, abych tak dlouho nedal branku. Trošku jsem se vnitřně trápil a dostal do křeče. Bylo to těžké," přiznává zadák Karol Sloboda.

Ten v dlouhodobé části poměrně často ohrožoval soupeřovu branku, vyslal 84 střel, ovšem ne a ne se prosadit. Nakonec se v letošním ročníku ujala až ta s pořadovým číslem 86. "Když jdete na led, tak si určitě chcete dát i gól, a ne jenom přihrávat. Mně to dlouho nešlo, ale naštěstí už jsem to prolomil," těší Slobodu po důležité brance na 3:1, která Vítkovice v závěru uklidnila.

Trest za filmování? Nic jsem nepřihrál, hlásí otloukánek Procházka »

"Viděl jsem prázdnou branku, tak jsem si říkal, že to zkusím. Naštěstí to vyšlo," říká ke svému lobu z obranné třetiny, který zapadl až do opuštěné plzeňské klece. Co na to spoluhráči? "Oni to dobře věděli a už delší dobu si mě za to dobírali. Samozřejmě si ze mě dělali srandu, ale to k tomu patří. Nyní už je to konečně za mnou," oddechuje Karol Sloboda s úsměvem.

Třiatřicetiletý obránce sklízel zasloužené gratulace od svých parťáků. "Trošku jsme se zasmáli na střídačce. Karolovi to pořád někdo připomínal a byl z toho trošku smutný, že ještě v letošní sezoně neskóroval. Takže mu to tam spadlo ve správný čas," usmívá se obránce Marek Hrbas, který vstřelil na startu druhého dějství vítězný gól. I díky dvoubodovému Karolu Slobodovi.

Vítkovice na úvod předkola přehrály Plzeň, koncert Boleslavi řídil Hyka »

"Jsem rád, že jsem pomohl mužstvu, ale hlavně za to, že jsme vyhráli. Snad nám to tak půjde dál," věří Sloboda po vydřeném vítězství, o které Vítkovice bojovaly zuby nehty až do konce. "Plzeň měla tlak. Má silné útočníky, kteří si umějí pokrýt puk. Najdete u nich i výborné střelce, ale Patrik Bartošák chytal velmi dobře," líčí. Druhý duel série je na programu už v úterý od 17:20.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz