Úspěšný vstup do nového roku, Vlčí smečka dvakrát zdolala Rigu

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovarský juniorský tým se po poměrně dlouhé pauze opět zapojil do zápasového kolotoče Mládežnické hokejové ligy a navázal na úspěšné výsledky z minulého kalendářního roku. Prvním soupeřem Energie v roce 2015 byl tým HK Riga, který se sice snažil svěřence trenéra Marišky potrápit, nakonec ale obě utkání v KV Areně prohrál. Po druhém zápase s lotyšským týmem sdílel své dojmy obránce Jiří Běhal.

16. prosince prohráli junioři Karlových Varů 1:3 na ledě Čerepovce, vrátili se z Ruska domů, a poté mohli na hokej na chvíli zapomenout. Čekala je totiž dlouhá pauza, další soutěžní zápas přišel až 9. ledna doma s Rigou. „Odpočinuli jsme si, měli jsme nakonec asi šest dní volno. Sraz jsme měli dvacátého sedmého prosince, takže času na odpočinek bylo opravdu dost. Pak jsme začali trénovat, někdy dvoufázově a navíc jsme hráli přátelské zápasy se Slavií a v Chomutově," říká na úvod dvacetiletý hokejista.

Ani jeden ze zápasů proti lotyšskému soupeři rozhodně nebyl jednoduchý. V prvním duelu Vlčí smečka vyhrála 4:2, druhé střetnutí skončilo výsledkem 3:1. „První zápas proti Rize jsme nezačali vůbec dobře. Hráli jsme soutěžní utkání po dlouhé době a soupeři z Česka přeci jen neměli takovou kvalitu jako třeba Riga, takže to bylo těžší. Ve druhém zápase už ale bylo vidět, že jsme se do toho dostali celkem dobře," popisuje své pocity Jiří Běhal.

Slova karlovarského beka potvrdil i hlavní kouč juniorky Energie Tomáš Mariška. „Pro nás první utkání nebylo jednoduché, protože jsme téměř měsíc vůbec nehráli. Hlavně tedy na začátku, kdy se nám moc nedařilo dostat do hry a soupeř nás zatlačil do koutu a dostal do velkých problémů. Hráči nevěřili, že pokud nebudou pracovat, že to samo nepůjde, ale klobouk dolů před nimi, že se dokázali vrátit a otočit utkání zpět na svou stranu," pochvaloval si po skončení prvního duelu lodivod Vlčí smečky.

Energetici patří v ofenzivě v letošní sezoně mezi nejnebezpečnější celky celé MHL, ve dvou utkáních s Rigou ale měli trochu problémy. „Soupeři celkem dobře chytal gólman. My jsme sice dost stříleli, ale většinou tam ani nikdo neclonil, nedorážel nebo netečoval,“ říká mladý obránce a pokračuje: „Oni hráli takový urputný, bojovný hokej. Dobře bruslili, bránili a hráli týmově.“

Vlčí smečka ale nakonec oba duely zvládla a připsala si do tabulky šest bodů. V rámci celé MHL tak stále patří na třetí místo. Jiří Běhal přispěl k cennému zisku jednou asistencí v každém utkání, a tak může být spokojený i se svými výkony. „Dobrá nálada určitě je, ale trenéři nás pořád drží nohama na zemi, abychom neustále pracovali a připravovali se na zápasy na sto procent,“ říká s úsměvem hráč, který nosí na dresu číslo 75.

Dalším soupeřem Energie bude ruské Dynamo Petrohrad, které v karlovarské KV Areně odehraje dva zápasy v úterý a ve středu. „Přímo v Petrohradu už jsme hráli, byla tam trochu jiná ledová plocha než tady. Řekl bych, že jsou to spíš takoví řezníci, ale uvidíme s čím přijedou a jak bude vypadat jejich sestava. Ale je to další těžký soupeř,“ varuje na závěr třinecký odchovanec Jiří Běhal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz