Utkání hvězd NHL přineslo 29 gólů, šestibodový Voráček jako Lemieux!

Foto: nhl.com

26. ledna 2015, 8:05

Adam Bagar

Fenomenálním výkonem se v Utkání hvězd zámořské NHL blýskl český útočník Jakub Voráček, jenž na ledě Columbusu zaznamenal šest bodů, když k hattricku přidal ještě tři nahrávky, potvrdil roli nejlepšího sběratele bodů v celé soutěži a vyrovnal rekord slavného Maria Lemieuxe z roku 1988! Voráčkův výběr Jonathana Toewse nakonec v historicky nejbohatším exhibičním střetnutí soutěže porazil soubor Nicka Foligna až nečekaně vysoko 17:12.

Zatímco v dovednostních soutěžích se v sobotu radoval Folignův výběr s Jiřím Sekáčem a Radimem Vrbatou v sestavě, o den později už v samotném vrcholu víkendové akce hladce vyhrál hostující tým Jonathana Toewse. I díky čtyřem trefám Johna Tavarese a především šestibodové show v podání nejproduktivnějšího hráče NHL Jakuba Voráčka, jenž na konto zapsal hattrick, který ještě okořenil třemi gólovými nahrávkami.

Úplně stejný bodový zápis, jenž je dosud stále rekordním v historii Utkání hvězd zámořské soutěže, zaznamenal před 27 lety legendární útočník Mario Lemieux, který měl tehdy prsty ve všech šesti trefách týmu Walesovy konference. Ten přetlačil Campbellovu konferenci až v prodloužení výsledkem 6:5. Tentokrát bylo Utkání hvězd brankově bohatší. Padlo celkem 29 gólů a fanoušci tak měli možnost sledovat rekordní zápas.

Z něj si Voráček překvapivě neodnesl cenu pro nejlepšího hráče. Hlasovali totiž fanoušci a jelikož se hrálo v Columbusu, zvolen byl útočník Blue Jackets Ryan Johansen, jenž v dresu poraženého celku dva góly dal, na další dva nahrál a odnesl si kromě velkého zážitku ještě osobní automobil Honda Accord. Kromě Voráčka, jenž bavil publikum už při dovednostních disciplínách, se bodově dokázali prosadit i další čeští hokejisté.

Radim Vrbata dokonce otevřel skóre gólově bohatého představení a k jedné brance navrch přidal ještě nahrávku, Patrik Eliáš přispěl vítězům dvěma asistencemi. Klání, v němž padlo nečekaně takřka třicet gólů, sledovalo více než osmnáct tisíc diváků, kteří si zápas museli užít, i když atmosféra v aréně byla na zámořské poměry docela ospalá. Zdálo se, že při mimořádných střeleckých hodech fanoušci občas tleskali jen z povinnosti.

Výsledek Utkání hvězd NHL 2015:

TÝM NICKA FOLIGNA – TÝM JONATHANA TOEWSE 12:17 (4:4, 4:7, 4:6) 

Branky a nahrávky: 4. Vrbata (Nugent-Hopkins), 12. Johansen (Foligno, Shattenkirk), 15. Shattenkirk (Nugent-Hopkins, Vrbata), 17. Johansen (Ovečkin, Byfuglien), 21. Giroux (Kane), 23. Stamkos (Keith), 32. Foligno (Johansen), 37. Stamkos (Ryan), 23. Kane (Giroux, Doughty), 49. Ryan (Stamkos, Ekman-Larsson), 54. Kane (Burns, Giroux), 59. Burns (Ovečkin, Johansen) – 7. Getzlaf (Tarasenko, Faulk), 10. Voráček (Toews, Ekblad), 13. Bergeron (Seguin, Eliáš), 20. Tavares (Bergeron, Ekblad), 21. Suter (Tarasenko, Seguin), 22. Seguin (Getzlaf, Tarasenko), 25. Nash (Toews, Voráček), 26. Forsberg (Gaudreau, Eliáš), 29. Tavares (Bergeron, Faulk), 30. Voráček (Toews, Giordano), 39. Tavares (Bergeron), 42. Nash (Giordano, Voráček), 47. Tavares (Bergeron, Seabrook), 48. Voráček (Toews, Ekblad), 50. Seguin (Tarasenko, Weber), 55. Toews (Suter), 57. Forsberg (Gaudreau, Voráček). Diváci: 18.901.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz