<

Útočné posily pro Ústí – Rys, Křivohlávek a navrátilec Kloz

Foto: Jan Čech, bkboleslav.cz

Sestava Slovanu, který loni překvapil postupem do čtvrtfinále a následnými dvěma vítězstvími nad Chomutovem, se formuje do konečné podoby. Zvláště složení ústecké ofenzivy budí u prvoligových konkurentů respekt. A to i přesto, že ji v létě opustil všestranný forvard Tomáš Rod.

Roda, šestého nejproduktivnějšího hráče uplynulé základní části, by mohl v prvním útoku vedeném Jaroslavem Roubíkem nahradit 23letý Jiří Rys. Hokejista zapůjčený z Mladé Boleslavi, partnerského týmu Slovanu, loni v 1. lize vypomáhal Litoměřicím. V dresu Stadionu nastupoval výhradně ve formaci s Jaroslavem Kallou a Vítězslavem Bílkem, po jejichž boku nasbíral spoustu cenných zkušeností.

Ty by letos rád zužitkoval, pomohl novému zaměstnavateli k vítězstvím a třeba i sobě v cestě za návratem do extraligy. „Jsem za šanci v Ústí rád. Slovan má stále velké jméno a Ústí je navíc hokejové město, které má tradici,“ sdělil čtenářům oficiálních klubových stránek. Spolu s Rysem přišel z Mladé Boleslavi i obránce David Skočovský. Ten v předcházejících letech patřil k nejlepším zadákům druhé ligy, o jeho kvalitách tedy netřeba pochybovat.

„Jsem za šanci v Ústí rád. Slovan má stále velké jméno."

Ačkoliv je podle slov Jana Čalouna ústecký rozpočet jen něco málo přes 14 milionů a oproti loňsku došlo k jeho poklesu, na sever Čech zamířila i další zajímavá posila - třiadvacetiletý odchovanec Havířova Jan Křivohlávek. Rychlonohý forvard loňský ročník promarodil, v sezoně s datováním 2013/2014 však nasázel úctyhodných čtrnáct branek. Jeho odchod z Třebíče tak mnohé překvapil. Křivohlávek exkluzivně pro hokej.cz potvrdil, že je vše domluveno a jeho setrvání v kabině Ústí nad Labem by nemělo nic bránit.

Ve čtvrtečním přípravném utkání se v dresu Slovanu představil i starý dobrý známý Jan Kloz, jenž se po konci minulého ročníku rozhodl se Severočechy neprodloužit smlouvu a vydal se zkusit štěstí do Kladna. Do jeho sestavy se ovšem neprobojoval a vrátil se zpět do mateřského celku. „Čekal jsem, že se během zkoušky chytím, ale nevyšlo to. V důvodech bych se nerad pitval,“ uvedl v rozhovoru pro iDnes.cz. „Chtěl jsem změnu, nevyšlo to. Snad se na mě lidi nebudou zlobit. Aby si někdo nemyslel, že jsem v Ústí za trest, to vůbec. Jedu normálně dál, chci minulý rok ještě vylepšit,“ dodal.

„Chtěl jsem změnu, nevyšlo to. Snad se na mě lidi nebudou zlobit."

Sečteno podtrženo, složení útočných řad Severočechů vypadá opravdu zajímavě. Ve své obdivuhodné kariéře bude pokračovat Jaroslav Roubík, loňský nejlepší střelec druhé nejvyšší soutěže. K ruce bude mít opět Davida Tůmu. Hodně se očekává i od Jiřího Kuchlera a Antonína Melky, dvou bývalých hráčů Kladna. Krom již zmiňovaných útočníků Ryse, Křivohlávka a Kloze se mohou fanoušci Slovanu těšit i na Ladislava Gengela, Davida Mertu či Martina Baránka.

Navzdory nízkému rozpočtu solidní konkurence, že?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz