<

Uvidí ve Slovanu peníze? Nedorost, Jeglič, Tičar zůstávají, klub má posily

7. července 2015, 14:58

Václav Jáchim

Útočník Václav Nedorost pokračuje ve Slovanu Bratislava, dvojnásobný mistr světa do 20 let se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě. Informují o tom slovenská média. Nedorost (na snímku) v nedávném rozhovoru pro hokej.cz naznačil, že to bude pravděpodobná varianta. Chce pokračovat v KHL, zároveň má ve Slovanu pohledávky, které by rád vyřídil. "Snad se situace postupně uklidní. Protože co se dělo v minulé sezoně, to nebylo moc příjemné," konstatoval.

Prodloužení kontraktu uskutečnili také slovinští reprezentanti Žiga Jeglič a Rok Tičar, oba mají nové roční smlouvy a dál budou hrát za slovenský klub KHL. Představitelé Slovanu dávají dohromady hráčský kádr, ovšem především by měli vyřešit finanční nejasnosti. Generální manažer Maroš Krajči, který v těchto dnech údajně odpočívá na dovolené, minulý týden na setkání s médii přislíbil, že pohledávky klub postupně smaže.

Slovan bude mít nicméně v nové sezoně nižší rozpočet, protože o avizovaném ruském investorovi není vidu ani slechu. Hráči, kteří stále mají u vedení dluhy, byli údajně vyzváni, aby přistoupili na splátkový kalendář. Podle jedné z verze by své peníze měli dostávat až po dobu jednoho roku, ne-li déle, což je na prahu nové sezony tedy vidina dost demotivující.

Pokud se situace nesrovná, bylo by žádoucí, aby do ní vstoupily patřičné orgány KHL. Nová soutěž startuje 24. srpna (Slovan o dva dny později) a je nepochopitelné, jak bossové Kontinentální ligy mohli pustit do startovního pole tým, který i necelé dva měsíce před ostrým začátkem dál dluží hráčům poměrně značné částky za ročník předcházející. A také - jak mohl klub projít prověrkou u licenční komise, když sám minimálně přiznává potíže s naplněním rozpočtu?!

Představitelé Slovanu ujišťují, že všechny problémy brzy vyřeší. Hokejistům nezbývá, než jim věřit. V průběhu loňské sezony zašla situace dokonce tak daleko, že hráči zvažovali stávku. Moc nechybělo, a skutečně by k ní došlo. V KHL se děje leccos, ale taková akce ta, tedy ještě nebyla. Některé opory daly raději přednost jinému působišti (Michal Vondrka, Tomáš Netík), ostatní hráči nastoupili do práce a čekají, co bude.

V Bratislavě si navenek nepřipouštějí komplikace, mužstvo od pondělí společně trénuje. A vedení dotahuje příchod dalších posil. Z Minsku se vrátil obránce Ivan Švarný, klub udržel Vladimíra Mihálika. Po angažmá v Chabarovsku je k dispozici útočník Rastislav Špirko, co nevidět by měl kontrakt podepsat reprezentant Marek Viedenský, který dosud oblékal dres finské Hämeenlinny. Do brankoviště bude připraven Kanaďan Mike Garnett (předtím Čeljabinsk), spolupráci prodloužil i mladý bek Patrik Luža. Budou mít větší štěstí než předchůdci a dostanou zaplaceno podle toho, co mají ve smlouvách? To v tuhle chvíli asi neví nikdo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz