Uzávěrka přestupů: Vítkovický Káňa do Šumperka. Dalecký se vrací k Rytířům

31. ledna 2016, 14:07

Marek Hedbávný

Jednatřicátého ledna o půlnoci se řekne stop. Žádnou další šanci, jak posílit svá mužstva, už vedení mít nebudou. Web hokej.cz sleduje dění v jednotlivých kádrech v uceleném přehledu. Ticho před bouří narušila zpráva z Kladna. Jan Hlaváč se do klubu nevrací, posílí Spartu a Benátky. Ta Rytířům poslala na střídavé starty Martina Procházku.

16:23 To je od nás pro letošní přestupovou uzávěrku WSM Ligy vše. Děkujeme za pozornost. Další informace o střídavých startech, které se postupem času mohou vyrojit, zveřejníme v sekci příklepy, případně v samostatných článcích.

16:21 KADAŇ - Situace v Kadani není jednoduchá - tým kosí odchody hokejistů. Trhači se však nevzdávají. V jaké sestavě zakončí sezonu? Detailní přehled v tomto článku.

16:20 SLAVIA - Pražané se v den přestupové uzávěrky rozhodli do svého kádru nesahat. Už s dostatečným předstihem angažovali finského forvarda Tuominena. Z hostování v Litoměřicích, respektive Ústí nad Labem, si pak stáhli Martina Ondráčka a Tomáše Andrese.

11:40 KLADNO - Jan Dalecký se vrátil zpět do Kladna. Dosud hostoval v Ústí nad Labem, kde ve třiceti zápasech získal dvanáct bodů (5+7).

11:15 ŠUMPERK Je tu další zajímavý přesun. Jan Káňa, pětadvacetiletý útočník Vítkovic, bude do konce sezony hostovat v Šumperku, který si to s Mostem rozdá o záchranu. V letošním ročníku bývalý mládežnický reprezentant a nejlepší nováček extraligové sezony 2010/2011 laboroval se zraněním, jeho výkonnost tak zůstávala za očekáváním (v šestnácti zápasech ani jednou nebodoval). Ve WSM Lize už letos nastupoval, a to v barvách Havířova (4 utkání, 2+1). 

8:13 BENÁTKY NAD JIZEROU Jan Hlaváč se rozehraje v Benátkách nad Jizerou, pro klíčovou fázi sezony už ale bude k dispozici pražské Spartě. Potvrdil se tak očekávaný scénář. „Honza jde v tuhle chvíli do prvoligových Benátek a má domluvený střídavý start do Sparty. Jsme rádi, že máme možnost Honzu využít pro konec základní části a hlavně pro play off,“ uvedl pro hcsparta.cz Patrik Martinec, sportovní manažer Pražanů.

8:10 LITOMĚŘICE Jaroslav Kalla, Aleš Pavlas a Milan Valášek mají vyřízeny střídavé starty do partnerského Hradce Králové. Mountfield zároveň pustil Bohumila Janka do Třince. Bývalý reprezentační zadák si tak za Stadion už nezahraje.

8:00 Dobré ráno, na novinky z dalších klubů čekáme. Zůstane Jan Dalecký v Ústí nad Labem? Podařilo se Třebíči získat avizovanou posilu z Moravských Budějovic? Pojistí se zbylé kluby střídavými starty z nižší soutěže?

23:25 ŠUMPERK - WSM Ligu opouští jednatřicetiletý David Šebek. Sezonu zahájil v Přerově (11 utkání, 0+2), jemuž loni vystřelil postup, následně pokračoval v Šumperku (19 zápasů, 1+2). Ten však před lednovou uzávěrkou opustil. Nově nastupuje za Břeclav.

23:02 TŘEBÍČ - Přestupové vody se uklidnily, je tak čas vrátit se do Třebíče. Ještě nepadla zmínka o střídavých startech Lukáše Patáka a Davida Horkého, místních odchovanců, kteří letošní ročník tráví v Moravských Budějovicích. Oba letos sehráli 38 utkání, Paták bodoval třiačtyřicetkrát, Horký nasázel jednadvacet branek. Jak již bylo zmíněno, Horácká Slavia vyjednává ještě o dalším útočníkovi Žihadel. 

22:50 Přestupové okénko se o půlnoci uzavře, to ale neznamená, že informace z jednotlivých mužstev nemohou přijít i po jeho skončení. Krom Kladna, které přivedlo Martina Procházku, favorité soutěže žádné změny neoznámili. Hodně aktivní byly naopak týmy na pomezí play out a play off. Řeč je o Benátkách nad Jizerou, v jejichž dresu se objeví veteráni Jan Hlaváč a Václav Kočí, a Třebíči. Za ni si zahrají Richard Kristl a Peter Trška.

21:49 ČESKÉ BUDĚJOVICE - Motor podle všeho žádnou posilu nepřivede. Naopak klub pravděpodobně opustí náhradní brankář Hynek Kůdela, jenž míří do Norska.

21:15 PROSTĚJOV - Jak již bylo naznačeno, Prostějov doplnil svůj kádr o hráče z druhé ligy. Jmenovitě o železného muže Dušana Šafránka z Opavy, obránce Daniela Koláře (Hodonín) a útočníky Davida Zachara, Petra Seidlera a Marka Sedláře (všichni Poruba). Další jména už Jestřábi před koncem přestupového období nepřivítají.

19:25 TŘEBÍČ - V Horácké Slavii bude nově působit obránce Peter Trška. Ostřílený hokejista přichází z Komety Brno. V jednání je i útočná posila z Moravských Budějovic. 

18:45 LITOMĚŘICE - Z Litoměřic, jak již bylo avizováno, odchází útočníci Martin Procházka a Richard Kristl. Za Stadion dále nemohou nastoupit ani Jiří Vašíček a Zdeněk Čáp, kteří překročili hranici 26 zápasů v extralize. Novou tváří do defenzivy je Matěj Bažant, jenž hrál dosud za Šumperk.

18:15 BENÁTKY NAD JIZEROU - Další zvrat: Jan Hlaváč se rozehraje ve WSM Lize! Sezonu může dohrát, a také se tomu tak pravděpodobně stane, za Spartu, jež dvojnásobného mistra světa posílá na hostování do Benátek. 

17:42 TŘEBÍČ - Novou třebíčskou posilou se stal plzeňský Richard Kristl. Dvacetiletý forvard strávil převážnou část letošního ročníku v Klatovech, které táhl nevídanou formou (23 zápasů, 48 kanadských bodů). Nebylo divu, že si vysloužil angažmá ve vyšších soutěžích - dvakrát nastoupil za Plzeň (jednou skóroval), devětkrát za Litoměřice (3+1).

17:15 BENÁTKY NAD JIZEROU - A do třetice Benátky nad Jizerou: Pojizeřany má posílit hokejista s nemalými zkušenostmi z NHL! Jméno další nové tváře by mělo být podle informací oficiální facebookové stránky klubu zveřejněno za hodinu. Středočeši vyhráli čtyřikrát v řadě a svůj náskok na poslední Most navýšili na patnáct bodů. Zdá se, že Benátky nad Jizerou nevzdávají ani boj o postupovou desítku. Na Ústí nad Labem ztrácí šest kol před koncem osm bodů.

17:13 BENÁTKY NAD JIZEROU - V Benátkách nad Jizerou zůstává brankář Filip Novotný, jemuž bylo prodlouženo hostování z pražské Sparty. Odchovanec Dukly letošní ročník zahájil v KHL, jeho první zahraniční angažmá však loňské jedničce Pražanů nevyšlo podle představ. Čtyřiadvacetiletý brankář by měl i nadále pendlovat mezi Spartou a jejím partnerským celkem.

17:10 BENÁTKY NAD JIZEROU - Zajímavou tvář hlasí tým Benátek nad Jizerou. Obranu vyztuží mladoboleslavský obránce Václav Kočí! Dvojnásobný extraligový šampion s Pardubicemi letos kvůli zranění odehrál pouze tři extraligová utkání. Do Mladé Boleslavi má šestatřicetiletý bek vyřízeny zpětné střídavé starty.

16:05 MOST - Premiéru ve WSM Lize si v neděli proti Přerovu odbyl David Šesták. Dvacetiletý obránce působí stejně jako v předcházejících ročnících v litvínovské juniorce, letos naskočil i za druholigovou Bílinu.

15:31 ÚSTÍ NAD LABEM - Rytíři uvažují nad návratem Jana Daleckého, který hostuje v Ústí nad Labem. Ve třiceti zápasech, které za Slovan odehrál, získal dvanáct bodů (5+7). Vše ale bude záležet na vývoji jednání v nadcházejících hodinách. Informaci přinesl web kladensky.denik.cz.

15:15 KLADNO - Další zprávou z kladenského zákulisí je setrvání ruského zadáka Arťoma Těrnavského, který uspěl na zkoušce. 191 centimetrů vysoký a 100 kilogramů vážící zadák má za sebou přes dvě stě duelů v KHL a sto utkání v ruské Superlize. Loni dělal kapitána v klubu Chanty-Mansijsk. Prozatím stihl za Rytíře pět zápasů (0+0, -2 ve statistice +/-). Informaci přinesl web kladensky.denik.cz.

15:10 KLADNO - Ačkoli se spekulovalo o návratu Jana Hlaváče do Kladna, nakonec je vše jinak! Hlaváč dokončí sezonu ve Spartě, která Rytířům na oplátku posílá Martina Procházku. Jednadvacetiletý útočník letos odehrál za holešovický celek 22 utkání, dal šest branek a na tři přihrál. Dařilo se mu i v Litoměřicích, kde ve 23 zápasech zapsal jednadvacet kanadských bodů. Kladno získalo šikovného forvarda na střídavé starty. Informaci jako první přinesl web kladensky.denik.cz.

14:55 PROSTĚJOV - Na Hané visí otazník nad pokračováním Michala Dragouna. Nejproduktivnější hráč Jestřábů (11+21) se totiž prosadil do základní sestavy pražské Sparty. „S Michalem jsme ve spojení. Necháváme to na něm, jak se bude cítit. Doufám, že nám ještě v nějakém zápase pomůže. Od 7. 2. do 17. 2. je reprezentační pauza, tak by mohl přijet," uvedl sportovní manažer Prostějova Jiří Vykoukal, jenž před časem přiznal, že jedná o střídavých startech hráčů z druhé ligy. „Zatím máme rozjednaného jednoho obránce a tři útočníky. Brankáře stále hledáme. Jejich nasazení do zápasu bude vždy až se souhlasem klubu, za který nyní hrají. Dokud ale není nic podepsané, tak je zbytečné jmenovat, o koho jde."

14:05 KADAŇ - Kadaňský kádr se během pár týdnů rozpadl. Mrázek s Račukem odešli do Kladna, Charousek s Hanuljakem zase do Mostu. Řada hráčů pak povýšila do svých extraligových mužstev. Trenér Trhačů Jaroslav Beck tak uvítal posílení o Václava Koláříka, který se letos nevešel do základní sestavy Kladna a vypomáhal Řisutům.

14:05 KLADNO - Zatímco zpráva o návratu Jana Hlaváče byla vyvrácena, příchod Jaroslava Mrázka k Rytířům byl potvrzen. Třicetiletý zadák s více než třemi stovkami extraligových startů strávil podstatnou část letošního ročníku v Kadani, za kterou sehrál 26 utkání s bilancí 4+7. Nyní, v rámci kompenzace za střídavé starty Davida Stacha do Chomutova, odchází na Kladno. Debut za současného lídra soutěže si odbyl v sobotu proti Litoměřicím.

14:05 BENÁTKY NAD JIZEROU - Návrat do Benátek nad Jizerou hlásí jednadvacetiletý Michal Plutnar, jenž na farmě Liberce strávil takřka celou sezonu 2014/2015. Vedl si náramně, ve 37 zápasech nasbíral 22 bodů a bezpochyby patřil mezi deset nejlepších zadáků soutěže. Nebylo divu, že si ho Bílí Tygři vytáhli do A-týmu. Za Liberec v letošní základní části sehrál 35 duelů, v nichž zapsal čtyři asistence. Bude mít jeho přeřazení na farmu dlouhodobější charakter?

14:05 HAVÍŘOV - Spolu s Václavem Meidlem vyztužili kádr Slezanů junioři Lukáš Doudera (letos 29 extraligových zápasů, 0+2) a Lukáš Jašek (21 utkání, 2+1). První jmenovaný je třineckým příslibem do defenzivy, Jašek je pro změnu talentovaný útočník. Další potěšující zprávou je návrat Karola Koríma. Ze Zlína zapůjčený obránce vinou zranění chyběl od 7. prosince.

14:05 HAVÍŘOV - Do Havířova se před koncem přestupové uzávěrky vrátil Václav Meidl, jemuž se v Prostějově nedařilo tak jako v loňském ročníku. Naopak v AZetu během říjnového a listopadového hostování ožil. Bude tomu tak i v únoru, v klíčové fázi sezony?

14:05 MOST - Původně se měl vrátit do norského Narviku, kde odchytal loňskou sezonu. Jenže z jeho odchodu na chladný sever sešlo. Nečekaně však přiletělo laso z Mladé Boleslavi. V ní Milan Řehoř odchytal jediný duel, načež odešel do prvoligového Přerova. I tam ale hokejové štěstí nenašel, přednost dostávali jeho kolegové. Před uzavřením přestupů o Řehořovy služby projevil zájem Litvínov, který tak zareagoval na odchod Lukáše Horáka do francouzského Grenoblu. Obratem ho odeslal na farmu do Mostu, kde se bude snažit odvrátit hrozící sestup.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz