Uzávěrka přestupů: Prostějov získal Cetkovského a Krále

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

1. února 2018, 0:35

Marek Hedbávný

31. ledna o půlnoci skončilo v českých hokejových soutěžích přestupové období. Dění ve WSM Lize jsme sledovali v podrobném a aktualizovaném článku.

1. únor 0:35 – Král, Račuk a Galamboš do Plzně
Plzeň může po dohodě s prvoligovými kluby využít tři hráče na střídavé starty: litoměřického brankáře Tomáše Krále, slávistického útočníka Marka Račuka a českobudějovického forvarda Petera Galamboše.

31. leden 22:07 – Rosandić může opět hrát za Přerov
Obránce Mislav Rosandić se vrátil do Hradce Králové z hostování v Banské Bystrici. Objevit se může i v Přerově, kam má stejně jako na začátku sezony střídavé starty. „Mislav tady odehrál skvělé zápasy, proto jsme se snažili o nějakou možnost, aby si u nás ještě mohl zahrát. Domluvili jsme se s Hradcem na jeho střídavých startech. Vše záleží na dohodě a jeho vytížení v extralize,“ uvedl pro hokejprerov.cz sportovní manažer Pavel Hanák.

31. leden 21:46 – Berger prodloužil v Hradci
S Janem Bergrem, který začal tuto sezonu v Přerově, je v extraligovém Hradci spokojenost – všestranný útočník dnes uzavřel smlouvu s Mountfieldem i na příští ročník.

31. leden 21:32 – Porubova premiéra
První start ve WSM Lize ve středu zapsal dvacetiletý útočník Jan Poruba. Nastoupil za Frýdek-Místek ve slezském derby. Poruba hrál letos v třinecké juniorce a ve druhé lize patří k tahounům Kopřivnice.

31. leden 20:58 – Trefný by měl zůstat v Kadani
Obránce Jakub Trefný by měl podle našich informací pokračovat v Kadani. Možné však je, že bude mít střídavé starty do extraligy.

31. leden 19:05 – Hlava na tréninku s Chomutovem
Doplňujeme předchozí zprávu: Nicolas Hlava se zapojil do tréninku s Piráty, proto chybí v kadaňské sestavě.

31. leden 18:42 – Hlava chybí v kadaňské sestavě
Opora Trhačů Nicolas Hlava dnes nehraje. Změní během přestupové uzávěrky dres, nebo je důvod jeho absence jiný?

31. leden 17:58 – Ústí bez odchodů
Slovan boj o play off nevzdává. Zdá se, že odchod Daniela Kružíka, jemuž skončilo hostování z Kladna, bude jediný.

31. leden 17:54 – Látal do Ústí nad Labem
Obránce Jan Látal se po dvou letech vrací do Slovanu. Zároveň má střídavé starty do Pardubic. Sedmadvacetiletý bek hrál letos v polské (Opole, 17 Z, 0+11) a slovenské nejvyšší soutěži (Nové Zámky, 15 Z, 0+1).

31. leden 17:32 – Vstupenky na Benátky vs. Kladno
Bílí Tygři na svých stránkách zveřejnili informace k prodeji vstupenek, pokud by se zápas mezi Benátkami nad Jizerou a Kladnem odehrál v Liberci. Běžná vstupenka by stála 100 korun.

31. leden 17:26 – Třebíč a střídavé starty
Žádné velké jméno nepřišlo, Třebíč se pouze pojistila střídavými starty čtyř hráčů: obránců Aleše Trnky, Daniela Kabelky, Daniela Kowalczyka a útočníka Moravských Budějovic Petra Krutiše.

31. leden 17:10 - Třebíč beze změn
Horácká Slavia žádný příchod neoznámí.

31. leden 16:47 - Hozák do Slavie
Mladý útočník Jiří Hozák odchází z Prostějova do Slavie. Hozák odehrál za Jestřáby 23 utkání s bilancí 1+2.

31. leden 14:40 – Co bude s Trefným?
Jedno z velkých jmen, které by mohlo na konci ledna změnit angažmá, je Jakub Trefný. V pondělním kole ukázal dobrou formu a statistiky vylepšil na devatenáct kanadských bodů. Ač je obránce, je druhým nejproduktivnějším Trhačem. Bude o něj zájem? A pokud ano, uvolní ho Severočeši?

31. leden 13:47 – Jágr není fit, možná bude chodit jen na jedno střídání
Jaromír Jágr se prostřednictvím Facebooku vyjádřil ke své budoucnosti. Má bolavé koleno, proto možná v základní části bude nastupovat vždy jen na jedno střídání, aby se dal do play off do pořádku.

31. leden 13:25 – Procházkova premiéra
Radek Procházka dnes nastoupí za Kadaň, a odehraje tak svoje první utkání mezi muži. Sedmnáctiletý obránce letos působil převážně v DHL Extralize juniorů (28 zápasů za Chomutov, 1+4).

31. leden 13:08 – Podepsáno
Další administrativní krok je hotový: Jaromír Jágr podepsal hráčskou smlouvu s Rytíři Kladno.

31. leden 12:14 – Obrovská ofenzivní síla Jestřábů
Prostějov příchody Jiřího Cetkovského a Zdeňka Krále potvrdil, že to s úspěchem v play off myslí vážně. Jen se podívejte na jména jeho útočníků: Tomáš Nouza, Tomáš Divíšek, Jan Starý, Lukáš Luňák, Matouš Venkrbec, Jiří Cetkovský, David Dvořáček, Zdeněk Král, Jan Rudovský, Ondřej Fiala, Václav Meidl, Marek Švec, Milan Švarc, Matěj Zabloudil, Radek Prokeš, Viktor Nestrašil, Jiří Hozák, Jakub Hajný. To je konkurence...

31. leden 12:04 – Cetkovský zpátky doma
Prostějov dotáhl příchod Jiřího Cetkovského. Čtyřiatřicetiletý útočník dosud působil v Nových Zámcích, kde ve 38 zápasech zapsal pět gólů a osm asistencí. Patřil tak k šesti nejproduktivnějším útočníkům týmu, který hraje slovenskou extraligu.

31. leden 11:49 – Prokeš zůstává v Prostějově
Radku Prokešovi bylo už v průběhu minulých týdnů prodlouženo hostování z Českých Budějovic v Prostějově. Bojovný útočník zatím odehrál za Jestřáby 17 zápasů s bilancí 1+3.

31. leden 11:32 – Najde Slavia produktivní forvardy?
Pokud chce Slavia konkurovat Kladnu, Karlovým Varům a Českým Budějovicím, měla by být aktivní. Oproti zmíněným týmům totiž zaostává v produktivitě. A navíc jí v závěru sezony pravděpodobně bude chybět Lukáš Endál, kterého čeká mise s Havlíčkovým Brodem. Otázkou je i další působení Tomáše Ziga.

31. leden 11:10 – Prostějov chystá návrat
Jestřábi by dnes měli oznámit příchod hráče, který už v Prostějově působil.

 

Poznáte kdo? ?#jsmeprostejov

Příspěvek sdílený LHK Jestřábi Prostějov (@lhkjestrabiprostejov),Led 31, 2018 v 12:58 PST


31. leden 10:49 – Kadlec zpátky ve Slavii
Útočník Martin Kadlec se po měsíčním hostování v Litoměřicích (11 utkání, 4+5) vrátil do Slavie. Za sešívané nastoupí už dnes proti Vsetínu.

31. leden 10:35 – Puzić už Havířovu nepomůže
Ivan Puzić odchází z Vítkovic a sezonu dokončí v rodném Záhřebu (EBEL). Jednadvacetiletý obránce ve WSM Lize vypomáhal Havířovu (17 zápasů, 0+1).

31. leden 10:17 – Přivede Motor ještě někoho?
Jiří Novotný sice České Budějovice kvůli zranění neposílí, třeba ale Motor chystá jiné překvápko.

31. leden 9:57 – Bude hodně přestupů?
První liga bude mít v únoru na programu ještě sedm kol, což je další specifikum. Týmy tak nemusí posilovat jenom kvůli play off, ale i proto, aby se do něj vůbec dostaly. Přestupů by tedy mohlo být víc než v minulých letech – i díky tomu, že je tabulka hodně vyrovnaná.

31. leden 9:41 – Jáchym v Polsku
Obránce Miloslav Jáchym se podle všeho do WSM Ligy nevrátí: podle informací polského webu hokej.net podepsal smlouvu v GKS Tychy.

31. leden 9:38 – Jak první ligu poznamená olympijská přestávka v extralize?
Tato přestupová uzávěrka bude specifická z několika důvodů: třeba kvůli tomu, že se v únoru během olympiády zastaví Tipsport extraliga, kdežto WSM Liga poběží dál, a může do ní proto přijít řada hráčů na střídavé starty.

30. leden 22:26 – Černý a Kůs v dalších plánech Trhačů
Obránce Robert Černý a útočník Jaroslav Kůs sice před uzávěrkou přestupů zamířili jinam (první jmenovaný do Přerova a Kůs do Litvínova), Trhači s nimi ale počítají do dalšího ročníku.

30. leden 22:17 – Nedvědův start by nebyl symbolický
Pokud Petr Nedvěd v sobotu nastoupí za Benátky, na led chce chodit pravidelně. Nebude se tedy jednat jen o jedno střídání. 

30. leden 22:11 – Bechný do Nového Jičína
Mladý brankář Daniel Bechný, který je i na soupisce Vsetína, mění angažmá v rámci druhé ligy. Z Valašského Meziřící zamířil do Nového Jičína.

30. leden 22:02 – Kutlák není fit
Českobudějovický obránce Zdeněk Kutlák má od začátku sezony problémy s otlakem na prstu na noze. V minulém kolo proto dostal volno a možná nebude hrát ani v dalších zápasech, aby byl na play off stoprocentně připraven.

30. leden 21:44 – Dolníčkovo zranění není vážné
Poslední kola chyběl v třebíčské sestavě klíčový muž David Dolníček. Jeho absence ale nebude dlouhodobá: do hry by se mohl vrátit v sobotu.

30. leden 21:14 – Co Ústí?
Ústí nad Labem stále bojuje o play off, jeho ztráta už je ale desetibodová. Uvolní svoje hráče, když o ně bude velký zájem z ostatních klubů? Týmovým klenotem je Jaroslav Roubík a obrovskou posilou by mohl být i David Bernad, jenže ten je nyní zraněný. I další ústečtí hráči, jako Vladimír Brož, David Merta nebo Antonín Melka, by mohli ostatním mužstvům hodně pomoci.

30. leden 21:10 – Bez Bílka, co tedy Litoměřice chystají?
Stadion přišel o střelce Vítězslava Bílka, stále ale zůstává v dohledu play off. Poohlédne se proto po nějaké zkušenější posile? Spekuluje se o jednom z útočníků Benátek.

30. leden 19:50 – Jágr změnil rozložení sil
Dosud byly za největší favority WSM Ligy považovány České Budějovice a Karlovy Vary. Po návratu Jaromíra Jágra je vše jinak: soutěž má tři velké favority. Tenhle závěr sezony bude mimořádný.

30. leden 19:37 – Budou se teď Kladnu shánět posily lépe?
Pokud Rytíři chystají ještě nějaké příchody, mají dobrou vyjednávací pozici: vždyť, kdo by si nechtěl zahrát v jednom týmu s druhým nejproduktivnějším hráčem v historii NHL.

30. leden 19:22 – Kladno potřebuje beky
Návrat Jaromíra Jágra je sice pěkný, úžasný, neuvěřitelný, ale Rytířům by se přesto hodil alespoň jeden obránce. V defenzivních řadách má Kladno úzký kádr.

30. leden 19:05 – Jágr na střídavé starty do extraligy?
Podle plzeňského trenéra Jaroslava Špačka je pravděpodobné, že Jaromír Jágr bude mít vyřízeny střídavé starty do Tipsport extraligy. V případě kladenského neúspěchu by tak závěr sezony dokončil v nejvyšší soutěži. Podotýká ale, že se informace o střídavých startech do některého z předních českých klubů zřejmě zveřejní až v době, kdy by k jeho angažmá v extralize skutečně směřovalo.

30. leden 18:54 – Rosandić zpátky v Česku
Mislavu Rosandićovi skončilo hostování v Banské Bystrici a vrátil se do Hradce Králové. Slovenský obránce už je v dnešní sestavě Mountfieldu. Bude ale během olympijské přestávky působit ve WSM Lize? Připomínáme, že se v této sezoně objevil ve třech zápasech za Přerov a byl hodně vidět (1+3).

30. leden 18:43 – Jágr má potvrzenou transferkartu
Rytíři Kladno úspěšně vyřídili transferkartu Jaromíra Jágra


30. leden 18:25 – Šmíd za Havlíčkův Brod
Devatenáctiletý obránce Vojtěch Šmíd, který v této sezoně odehrál za Slavii jedenáct zápasů (0+2), pomůže v závěru sezony Havlíčkově Brodu. 

30. leden 18:08 – Zíb skončil v Krakově
Čtyřicetiletý obránce Lukáš Zíb už není hráčem Krakova. Informuje o tom polský web hokej.net. Kam povedou jeho další kroky, není dosud známo. V letošním ročníku polské nejvyšší soutěže získal 25 bodů ve 31 zápasech.

30. leden 18:02 – Kde zakotví Jáchym?
Dalším hráčem, který by teoreticky mohl zamířit do WSM Ligy, je Miloslav Jáchym. Urostlý obránce v lednu ukončil angažmá v Popradu. Podle dostupných zdrojů je od té doby bez angažmá. V minulé sezoně hrál za Frýdek-Místek a v létě byl na zkoušce v Motoru.

30. leden 17:47 – Zubři na Nově
V Přerově dnes natáčela reportáž TV Nova – ptala se Karla Pláška a Tomáše Sýkory na téma Jaromír Jágr.

Tomáš Sýkora při rozhovoru.

Tomáš Sýkora při rozhovoru. | Foto: Facebook HC ZUBR Přerov

30. leden 17:43 – Chaloupka skončil na Slovensku
Obránce Petr Chaloupka se dohodl s Žilinou na ukončení smlouvy. Podle všeho se do Česka nevrátí, měl by se stát posilou polského Krakova.

30. leden 17:36 – Cetkovský bez angažmá
Jiří Cetkovský v lednu ukončil působení v Nových Zámcích a stále je bez angažmá. Vrátí se zpátky do WSM Ligy, kde v minulosti působil na Kladně a v mateřském Prostějově? V pondělí byl na prostějovském stadionu a sledoval utkání proti Motoru.

Jiří Cetkovský (momentálně bez angažmá) sledoval pondělní zápas mateřského Prostějova z hlediště.

Jiří Cetkovský (momentálně bez angažmá) sledoval pondělní zápas mateřského Prostějova z hlediště. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

30. leden 17:18 – Kružík zpátky u Rytířů
Danielu Kružíkovi skončilo hostování v Ústí nad Labem a už dnes se hlásil na kladenském tréninku. Kružík ve Slovanu zářil – ve dvanácti zápasech sedmkrát skóroval.

30. leden 16:52 – Prostějov bude aktivní
Jestřábi chystají pro vrchol sezony mohutné posílení. Příchod Zdeňka Krále už je potvrzený a brzy by měl Prostějov oznámit další velkou posilu. 

30. leden 16:42 – Král do Prostějova
A máme tu další přestup: Zdeněk Král dokončí sezonu u Jestřábů. Dvaadvaceletý útočník je nejčastěji bodujícím hráčem Benátek a desátým nejproduktivnějším hokejistou WSM Ligy. Za 42 zápasů stihl 11 gólů a 24 asistencí. Dařilo se mu především v přesilovkách.

30. leden 16:39 – Štípněte nás
Jágr za Kladno, Nedvěd za Benátky. V téhle přestupové uzávěrce nás už nepřekvapí asi vůbec nic.

30. leden 16:26 – Bláha se vrátil do Motoru
Do Českých Budějovic se dnes po několikaměsíčním – a individuálně vydařeném – hostování v Havířově vrátil gólman Ondřej Bláha. Doplnil tak Petra Kváču a Davida Gábu.

30. leden 16:17 – Zápas Kladna v Edenu je vyprodán
Jágr vyprodává stadiony několik týdnů předem. Na utkání se Slavií (kapacita Edenu je 4 000 diváků) už si vstupenky koupit nemůžete. Zato na jiné duely sešívaných...


30. leden 16:10 – Větší pecka už nebude

Další Jaromír Jágr už sice do WSM Ligy nepřijde, i tak by se ale podle našich informací mělo udít několik zajímavých změn.

30. leden 16:00 – Tlustý do Kladna nepřijde
Byla by to další skvělá zpráva pro kladenské fanoušky, Jiří Tlustý se ale k profesionálnímu hokeji zřejmě už nikdy nevrátí. V létě byl v kontaktu s jednatelem Pavlem Paterou a uvažoval o návratu k Rytířům, jenže ho stále bolí zápěstí. Uvedl to v rozhovoru pro vasekladno.cz. 

30. leden 16:00 – Přehled změn v týmech v posledních dnech
Jaromír Jágr – Calgary → Kladno
Petr Nedvěd – bez angažmá → Benátky n/J
David Honzík – Sparta → Slavia
Tomáš Dujsík – Olomouc → Havířov
Martin Lenďák – Přerov → Kladno (návrat z hostování)
Lukáš Rousek – Sparta Praha → Litoměřice
Vojtěch Adamík – Nový Jičín → Přerov
Václav Krliš – Slavia Praha → Ústí n/L
Martin Růžička – Pardubice → Havířov
Michal Plutnar – Znojmo → Karlovy Vary
Vítězslav Bílek – Litoměřice → Rosenheim (NĚM3)
Robert Černý – Kadaň → Přerov
Daniel Voženílek – Prostějov → Litoměřice

Petr Nedvěd.

Petr Nedvěd. | Foto: Vladimír Jína, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz