V Lize mistrů je sedm českých klubů. Liberec, Sparta a Plzeň v prvním koši

Foto: Karel Švec, cslh.cz

28. dubna 2016, 16:47

Adam Bagar

Liga mistrů zná kompletní složení účastníků pro nadcházející ročník, v němž se představí rekordních sedm českých klubů! Kromě Liberce, Sparty, Vítkovic, Pardubic, Mladé Boleslavi a Plzně se o evropský trůn porve také Znojmo, které se do soutěže kvalifikovalo jako druhý nejlepší tým mezinárodní EBEL. Všech 48 účastníků, kteří budou stejně jako loni rozděleni do šestnácti tříčlenných skupin, pozná své soupeře už 3. května ve 12 hodin při losování v Curychu.

Zatímco Liberec, Sparta, Vítkovice a Pardubice se následujícího ročníku Ligy mistrů účastní jako zakládající členové automaticky, Plzeň s Mladou Boleslaví si zajistily účast v soutěži postupem do semifinále. Mezi evropskou elitou se představí poprvé. Stejně jako znojemští Orli, kteří se kvalifikovali ze druhého místa základní části mezinárodní EBEL a v CHL budou vystupovat jako rakouský klub.

Díky tomu se mohou už v základní skupině utkat s některým ze šestice českých klubů. Jinak je, podobně jako v předchozích dvou ročnících, účast mančaftů z jedné soutěže ve stejné skupině zakázána. Nově se proti sobě nesmějí střetnout ani týmy ze zemí, které se už od září zúčastní olympijské kvalifikace. Jedná se o celky z Běloruska, Německa, Rakouska, Norska, Francie, Dánska a Polska.

Herní systém soutěže pro sezonu 2016-17 je obdobný jako loni. Do Ligy mistrů znovu vstoupí dohromady 48 mužstev, která budou rozdělena po třech týmech do šestnácti skupin, v nichž se hraje systémem každý s každým doma a venku. Nejlepší dva ze všech skupin postupují do play off. To se hraje, s výjimkou finále, na dva zápasy, přičemž postupuje ten, kdo má lepší celkové skóre.

Losování třetího ročníku CHL proběhne už v úterý 3. května od 12 hodin v Curychu, sledovat ho můžete živě na oficiálním webu soutěže. Skupinová fáze letos startuje už 16. srpna, poslední kolo bude na programu 11. září. Vyřazovací boje pak začínají 4. října a nový mistr bude znám 7. února 2017. V uplynulé sezoně se z prvenství radovala švédská Frölunda, která ve finále přetlačila finské Oulu.

Účastníci Ligy mistrů v sezoně 2016-17

1. KOŠ:

Frölunda Indians (Švédsko), Tappara Tampere (Finsko), Bílí Tygři Liberec (Česko), SC Bern (Švýcarsko), Red Bull Mnichov (Německo), Red Bull Salcburk (Rakousko, EBEL), AIK Skelleftea (Švédsko), IFK Helsinky (Finsko), HC Sparta Praha (Česko), SC Lions Curych (Švýcarsko), Lulea Hockey (Švédsko), Kärpät Oulu (Finsko), HC Škoda Plzeň (Česko), HC Davos (Švýcarsko), Växjö Lakers (Švédsko), JYP Jyväskylä (Finsko).

2. KOŠ:

BK Mladá Boleslav (Česko), HC Lugano (Švýcarsko), HC Linköping (Švédsko), SaiPa Lappeenranta (Finsko), HC VÍTKOVICE STEEL (Česko), EV Zug (Švýcarsko), Färjestad BK (Švédsko), Lukko Rauma (Finsko), HC Dynamo Pardubice (Česko), Fribourg-Gottéron (Švýcarsko), Djurgaarden (Švédsko), TPS Turku (Finsko), HV71 (Švédsko), KalPa Kuopio (Finsko), HK Nitra (Slovensko), HC Košice (Slovensko).

3. KOŠ:

Eisbären Berlín (Německo), Orli Znojmo (Česko, EBEL), EHC Wolfsburg (Německo), Vídeň Capitals (Rakousko, EBEL), ERC Ingolstadt (Německo), Black Wings Linec (Rakousko, EBEL), Adler Mannheim (Německo), Krefeld Penguine (Německo), Stavanger Oilers (Norsko), Esbjerg Energy (Dánsko), Junosť Minsk (Bělorusko), Rouen Dragons (Francie), Sheffield Steelers (Velká Británie), Comarch Cracovia Krakov (Polsko), Lörenskog IK (Norsko), Les Rapaces de Gap (Francie).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz