V Martině řádí žloutenka: Hygiena zavřela stadion, hrozí konec sezony

Foto: Facebook MHC Martin

25. října 2016, 13:09

Adam Bagar

V Martině už kvůli infekční žloutence museli odložit dva zápasy. A tohle číslo nebude zdaleka konečné, podle slovenských médií se totiž situace v extraligovém klubu zhoršila. Hygiena mu totiž uzavřela stadion a nejčernější scénáře hovoří o nucené přestávce do začátku prosince! "To si neumím představit, soutěž bychom asi nedohráli," hlásí v rozhovoru pro hokejportal.sk prezident klubu Michal Taliga.

 V polovině října hráli ve slušné formě, zvítězili ve třech z posledních čtyř utkání a těšili se na tradičně vypjaté derby s rozjetou Žilinou. Jenže místo něj přišla pořádná rána a nucené volno. Jeden z hráčů Martina byl nakažen infekčním onemocněním a je v karanténě. Později vyšlo najevo, že se jedná se o žloutenku. Tak jako tak, kvůli možnosti nákazy se musel celý mančaft podrobit důkladným vyšetřením.

"Z mého pohledu situace až tak kritická není."

Jejich výsledky byly negativní, jenže další případ nákazy se objevil u hráče žákovského týmu. „Takže společný jmenovatel nákazy je asi stadion, který však byl dezinfikovaný,“ říká Taliga, který věří v brzký návrat do tréninkového procesu a zápasového rytmu. Ale podle informací hygieniků, kteří dokonce uzavřeli zimní stadion, mohou hráči Martina pauzírovat minimálně do začátku prosince.

Proč tak dlouho? Inkubační doba u žloutenky typu A je až padesát dní. „Informace vycházejí z toho, jak to vnímá hygiena. Vyjádření lékařů nejsou tak hrozivé. Samozřejmě ty hygienické informace má hygienička právo dát, já je rozhodně nezpochybňuju, ale nejde o pohled lékaře,“ prozrazuje prezident klubu s tím, že všichni hráči, mezi nimiž figuruje také Vítězslav Bílek, absolvují očkování.

Uděláme všechno pro to, abychom už 11. listopadu mohli nastoupit

„Mělo by se tak stát během úterý a středy. Pak bude následovat několik dní, kdy se doporučuje snížená námaha. Z mého pohledu situace až tak kritická není. Ale samozřejmě musíme sladit s hygieniky naše kroky, v žádném případě si nemůžeme dovolit tvrdit něco jiného. Určitě není pravda, že bychom rok nehráli. To jsou už nejhorší možné scénáře. Věřím, že v realitě to tak nebude,“ líčí Taliga.

Ten věří, že klub se vrátí do extraligového kolotoče už po reprezentační přestávce. „Uděláme všechno pro to, abychom už 11. listopadu mohli nastoupit. Mužstvo, které by mohlo hrát až 5. prosince, by soutěž asi nedohrálo. To si neumím dobře představit. Ovšem myslím si, že se to nestane. V prvním týmu se nepotvrdila jiná nákaza,“ zdůrazňuje šéf aktuálně sedmého klubu extraligové tabulky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz