V Plzni jsou výborní fanoušci, hlásí indián Yellow Horn. Znal Hollwega

Foto: Jakub Vais, hcskoda.cz

28. července 2016, 14:01

Adam Bagar

Ještě na jaře válel v mezinárodní EBEL a Znojmu pomohl k nejúspěšnější sezoně v historii klubu, ale nyní si indián Colton Yellow Horn poprvé v kariéře zahraje elitní českou soutěž. Po kanadském střelci symbolicky sáhla Plzeň, která má indiána ve svém znaku. "Na novou sezonu jsem pořádně natěšený. O Plzni jsem slyšel jen dobré věci," přiznává útočná posila Škody v rozhovoru na klubovém webu.

Devětadvacetiletý útočník na západ Čech dorazil v pátek jako poslední ze všech letních posil. O dva dny později absolvoval dobrovolný trénink a v pondělí už s indiány naplno trénoval. "Vyměnil jsem hodně částí výstroje a většinou pár tréninků trvá, než si na to zvyknete. Snad si zvyknu do pátečního zápasu, na který se už moc těším," přiznává Colton Yellow Horn, který se loni ve znojemském dresu blýskl dohromady úctyhodnými 86 body.

"Chtěl jsem udělat zase krok výš a zkusit extraligu."

A z původně neznámého hráče, který předtím rok působil v Asijské lize, se stal najednou muž, o kterého kluby jevily zájem. "Nabídek jsem měl po sezoně víc, ale nakonec jsem se rozhodl pro Plzeň. Prošel jsem už několik týmů v různých soutěžích a po loňské sezoně jsem moc chtěl udělat zase krok výše a vyzkoušet českou extraligu," prozrazuje produktivní kanadský útočník, který si bude muset zpočátku zvykat na výrazně odlišný styl hokeje.

"Co jsem slyšel, tak se v ní hraje daleko víc defenzivně. Takže čekám těsnější obranu a tvrdší hru do těla," hlásí Horn, který přišel v podstatě do úplně neznámého prostředí. "Znal jsem jen Ryana Hollwega. Hrávali jsme spolu v juniorech. Několikrát jsme spolu přes léto mluvili a pak mi pomohl se tady tomu přizpůsobit. Ale spoluhráči jsou zatím výborní a těším se, až je trošku víc poznám," vypráví produktivní kanadský hokejista nižšího vzrůstu.

Jsem ofenzivním hráčem, tak doufám, že se mi podaří v útoku něco předvést

V Plzni si zatím nemůže na nic stěžovat. "Je to tady moc hezké, kabina i zázemí vypadá skvěle. Minulou sezonu jsem koukal na pár zápasů v televizi, jsou tady výborní fanoušci a já byl moc rád, když jsem s Plzní podepsal smlouvu. Moc se už těším na další sezonu." V ní by rád navázal na loňské úspěšné působení ve Znojmě. "Bylo to výborné, ale už je to minulost. Soustředím se už na příští sezonu a věřím, že se nám i tady podaří uspět," pokyvuje Horn.

A jaká by měla být jeho role v plzeňském týmu? "Jsem ofenzivním hráčem, tak doufám, že se mi podaří v útoku něco předvést. Věřím, že k tomu dostanu příležitost. Zároveň ale musím hrát kvalitně dozadu, abych v této soutěži k něčemu byl. Obecně chci být pro tým prospěšný a pomáhat vyhrávat zápasy. Tým hraje stylem, který mi vyhovuje, tak snad dobře zapadnu," věří hráč s indiánskými kořeny. Bude patřit k útočným tahounům Plzně?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz