V přípravě na MS končí Pavelka, Galvas a Tomášek. Tým doplní H. Zohorna

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Po podvečerním tréninku české reprezentace došlo ke změnám ve složení národního mužstva, které se chystá na mistrovství světa. Přípravu opustili obránci Tomáš Pavelka, Jakub Galvas a útočník David Tomášek. Do týmu byl naopak nově zařazen Hynek Zohorna z Komety Brno (na snímku). Hokej.cz o tom informoval mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund.

Když hokejisté po obědě mířili na pražský sraz před Švédskými hokejovými hrami, Josef Jandač teprve zjišťoval, jak bude vypadat zdravotní stav. "Potřebujeme znát podobnosti o tom, jak jsou na tom hráči se zraněními. Uvidíme podle vyjádření lékaře, pak upřesníme nominaci pro švédský turnaj," řekl hlavní kouč.

Po úterní přípravě následně došlo k úpravám hodně široké soupisky. Přípravu elitního výběru opouštějí zadáci Jakub Galvas a Tomáš Pavelka, pokračovat nebude ani útočník David Tomášek. Mužstvo naopak doplní Hynek Zohorna z brněnské Komety, který by se měl připojit před středečním odletem do Stockholmu.

Pojede Voráček na MS? Brzy by mělo být jasno

Jeden z elitních útočníků mistrovské Komety už v národním týmu před časem byl, na jaře 2016 absolvoval první kemp před MS v Moskvě, ovšem mezistátní start tehdy nezapsal. Teď je blízko velké premiéře podobně jako jiný nováček Martin Frk. Pětice David Rittich, Filip Pavlík, Filip Chytil, Filip Chlapík a Filip Zadina nastoupila k úvodním duelům za národní tým na pardubickém turnaji Carlson Hockey Games.

Na velký debut za reprezentaci dospělých čeká rovněž Martin Nečas, ovšem další talent z ročníku 1999 je nemocný a jeho start zatím zůstává s otazníkem. Podobně jako u Dmitrije Jaškina, jenž má teploty a zatím nastoupit také nemůže. "Jejich účast v utkáních bude záležet na zdravotním stavu," zmínil Zdeněk Zikmund.

V Dallasu z mé cesty na MS nadšení nebyli, líčí Faksa

V širším kádru pro světový šampionát dál zůstávají obránci Vojtěch Mozík, Ondřej Vitásek a útočník David Kaše. Všichni mají zdravotní problémy, jež jim zabránily nastoupit na turnaji v Pardubicích. Trenéři ještě čekají, zda se jejich stav nezlepší. Mozík a Vitásek se zranili v utkáních Euro Hockey Challenge proti Švýcarsku, David Kaše si o týden později přivezl z Francie zlomený ukazováček pravé ruky.

Kádr české reprezentace v přípravě na MS:

Brankáři (3):
Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), David Rittich (Calgary, NHL).

Obránci (13):
Adam Polášek (Soči, KHL), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk, KHL) Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), David Sklenička, Michal Moravčík (oba HC Škoda Plzeň), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Mountfield HK), Jakub Krejčík (HC Kometa Brno), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci (20):
Roman Červenka (Fribourg, Švýcarsko), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Roman Horák (Podolsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Matěj Stránský (Čerepovec, KHL), Filip Chlapík (Ottawa, NHL), Filip Chytil (New York Rangers, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL), Martin Frk (Detroit, NHL), Radek Faksa (Dallas, NHL), Adam Musil (San Antonio, AHL), Filip Zadina (Halifax, QMJHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Martin Nečas, Hynek Zohorna (oba HC Kometa Brno), David Šťastný (Aukro Berani Zlín), Martin Kaut (oba HC Dynamo Pardubice), David Kaše (Mora, Švédsko).

Poznámka: Na Švédské hry necestují marodi Mozík, Vitásek a Kaše, v širším kádru reprezentace ale zůstávají. Kdy se k týmu připojí nemocní Nečas s Jaškinem, bude záležet na jejich zdravotním stavu.

Realizační tým:

Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Generální manažer: Jiří Fischer.
Manažer týmu: Jan Černý.
Trenér brankářů: Petr Přikryl.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Martin Iterský.
Lékaři: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace na Švédských hokejových hrách:

26. dubna: Švédsko – Česko (Södertälje, 19:00)
28. dubna: Finsko – Česko (Södertälje, 12:00)
29. dubna: Rusko – Česko (Stockholm, 12:00)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz