V Táboře nedohráno kvůli inzultaci rozhodčího, Nymburk zvítězil 13:4!

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

O druhém lednovém víkendu pokračovala druhá hokejová liga patnácti zápasy. Ve skupině Západ bylo na programu 26. kolo a východní část napsala své 32. pokračování. Šlágr západní části mezi Táborem a Jabloncem byl ve třetím dějství za stavu 3:0 pro Kohouty ukončen z důvodu inzultace hlavního arbitra Vokřála. Nymburk si s chutí zastřílel proti Klášterci nad Ohří, jemuž nasypal třináct gólů. Frýdek-Místek pak zuby nehty udržel jednobrankové vedení nad Kopřivnicí a dál vládne východní skupině.

Skupina Západ:

Drama ve Slaném rozhodlo až prodloužení

Pevnost nervové soustavy všech přihlížejících diváků vyzkoušel zápas mezi Řisuty a Žďárem nad Sázavou. Tři minuty před koncem základní hrací doby vedli domácí Buldoci 3:2, jenomže Martin Lojek v čase 57:24 vyrovnal a působnost žďárských plamenů tak opět nabrala na intenzitě. Z následného prodloužení uběhlo jen třicet vteřin, po nichž rozhodl o bodu navíc pro Žďár povedenou bekhendovou kličkou Petr Štěpánek.

HC Řisuty – SKLH Žďár nad Sázavou 3:4 po prodloužení (2:1, 0:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Kužel (Kašák, Kos), 20. Náprstek (Krpata), 52. Sedláček (Kos) – 1. Smejkal, 27. Vítek (Bureš), 58. Lojek (Střecha), 61. Štěpánek (Kunstmüller).

Vrchlabí si doma poradilo se Sokolovem

Zpod Krušných hor vyrazili hokejisté Sokolova překvapit do Krkonoš, kde na ně čekalo před tímto kolem páté Vrchlabí. Stadion ovšem potvrdil roli favorita a ve vlastním hájemství bral všechny body za vítězství 3:0. Všechny tři branky hostitelů zařídil Tomáš Šťastný.

HC Stadion Vrchlabí – HC Baník Sokolov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Šťastný (Filip, Procházka), 41. Šťastný (Filip), 60. Šťastný (Filip).

Nymburk si na vlastním ledě otevřel střelnici

Hokejové fajnšmekry potěšili hráči Nymburka, kteří si proti Klášterci otevřeli nevídanou střelnici. Do hostující branky totiž nasypali hned třináct branek a zvítězili přesvědčivě 13:4. Na začátku třetí třetiny po osmi inkasovaných gólech opustil brankoviště Jan Kaššák, jehož nahradil Jiří Tichý. Ani ten však nymburský gólostroj nezastavil a ze své sítě lovit puk pětkrát.

NED Hockey Nymburk – HC Klášterec nad Ohří 13:4 (2:1, 5:2, 6:1)

Branky a nahrávky: 3. Novák (Stehlík), 8. Čapek (Protivný), 24. Šimek (Pýcha, Michálek), 24. Protivný (Pýcha), 33. Barbora (Jindra), 35. Eis (Stehlík), 37. Kříž (Stehlík), 41. Stehlík (Šimek, Michálek), 43. Knesl (Barbora, Jindra), 50. Čapek (Knesl, Eis), 58. Smejkal (Jindra, Kříž), 59. Stehlík (Michálek, Šimek), 60. Protivný (Rittig) – 9. Andres (Vrtek), 28. Deveri (Nguyen), 38. Šmejc (Nguyen), 58. Charousek (Vrtek, Toušek).

Písek vyloupil dračí hnízdo, rozhodla druhá část

Bílina měla duel s Pískem dobře rozehraný, když se hned v 5. minutě díky gólu Jakuba Procházka ujala vedení. Avšak to bylo z její strany vše a Jihočeši postupně otočili stav ve svůj prospěch. Po trefách Škopka, Ferebauera, Paška a Slavíka si nakonec z dračího hnízda odvezli plný počet bodů.

HC Draci Bílina – IHC Písek 1:4 (1:0, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Procházka (Böhm, Zdeněk) – 24. Škopek (Pašek), 32. Ferebauer (Pašek, Procházka), 33. Pašek (Urbanec, Vlček), 39. Slavík (Ferebauer).

Klatovy podlehly Havlíčkovu Brodu o gól

Dramatické střetnutí zhlédli fanoušci v Klatovech, kam zavítal ještě loni prvoligový Havlíčkův Brod. Západočeši neustále dotahovali náskok soupeře, v 59. minutě snižoval na 3:4 z pohledu Klatov Michal Špaček, ale na víc se už domácí nezmohli. Úlohu favorita tak nesplnili a všechny body tedy putují na Vysočinu.

SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Přikryl (Váchal), 23. Přikryl (Váchal), 59. Špaček (Přikryl, Beran) – 13. Vlasov, 19. Přidal (Endál), 21. Kozlík (Vlasov, Beneš), 57. Endál (Třetina).

Vedoucí Kolín prohrál na Braníku

Lídr tabulky skupiny Západ Kolín zavítal na horkou půdu pražské Kobry, kde se odehrála vyrovnaná partie se šťastnějším koncem pro Pražany. Kozlové se sice ujali vedení, leč Kobra následně třikrát uštkla a Kolín už nenašel odpovídající protijed. V čase 52:33 sice snižoval kolínský Jakub Semirád na 4:3, ale vyrovnat už hosté nedokázali.

HC Kobra Praha – SC Kolín 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 32. Antončík (Hanták, Škop), 34. Cafourek (Hanták, Škop), 47. Jedlička (Borovanský, Verbík R.), 51. Novák – 7. Veselý (Semirád), 48. Malý (Pácal), 53. Semirád (Malý).

Šlágr kola nebyl dohrán kvůli inzultaci rozhodčího

Šlágr 26. kola skupiny Západ svedl proti sobě týmy Tábora a Jablonce. Kohouti kráčeli k pohodlnému vítězství, když po dvou třetinách vedli po gólech Blažka, Kanova a Heršálka 3:0. V čase 49:26 však došlo k inzultaci hlavního rozhodčího Patrika Vokřála, který po napadení zápas předčasně ukončil. Tento duel tak bude mít dohru u svazových orgánů.

Hockey Club Tábor – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) nedohráno

Branky a nahrávky: 23. Blažek (Severa, Kratzer), 26. Kanov (Matušík), 39. Heršálek (Černý).

Divokou přestřelku ovládl Pelhřimov

Ve střetnutí mezi Pelhřimovem a Děčínem si diváci také přišli na své. Celkem totiž viděli dvanáct gólů, přičemž tři body zůstaly v hájemství Ledních Medvědů, kteří přetlačili děčínské Medvědy 7:5. Severočechům nepomohli k výhře ani dvougóloví Buďa se Zikou.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Děčín 7:5 (1:1, 2:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 20. Kasalý (Vysloužil, Hadrava), 25. Votápek (Vylíčil), 27. Baldwin (Vylíčil), 43. Votápek (Vylíčil), 51. Adam (Zadražil), 55. Baldwin (Votápek), 60. Hadrava (Zadražil, Adam) – 18. Volráb (Hašek), 39. Buďa (Patzelt), 53. Zika (Oliverius), 54. Buďa (Faigl), 60. Zika (Hašek).

Trutnov si smlsnul na Jindřichově Hradci

Jindřichův Hradec neprožívá vůbec dobrou sezonu, z šestadvaceti odehraných zápasů vytěžil pouhopouhých devět bodů a úspěšný nebyl ani v Trutnově. Po první třetině sice svítil na ukazateli skóre stav 1:1, ovšem domácí se ve zbytku boje utrhli, nastříleli pět branek a vyhráli zaslouženě 6:1.

HC BAK Trutnov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Malý (Beneš), 24. Fedulov (Chytráček), 38. T.Půlpán (Kastner, A.Půlpán), 49. Janoušek (Smékal), 51. Chytráček (Fedulov), 53. A. Půlpán (Janoušek) – 11. Brabec (Voříšek, Popelka).

Skupina Východ:

Záchranářský duel v Karviné rozsekly nájezdy

Velmi dramatické utkání bylo k vidění v Karviné, kde se představilo Valašské Meziříčí. Bobři v průběhu zápasu dvakrát vedli, ale ze zisku tří bodů se nakonec neradovali. V čase 57:19 totiž vyrovnal domácí Ladislav Opravil na 3:3 a vítěze tohoto klání, v němž se proti sobě utkaly dva nejhorší týmy tabulky, musely nakonec určit až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté, kteří si zásluhou Davida Vargy připsali bonusový bod.

SK Karviná – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:4 po nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Javín (Kasperlík), 37. Kasperlík, 58. Opravil (Kasperlík, Javín) – 26. Janota (Kývala), 36. Kubo (Podešva, Kývala), 49. Varga (Studený), rozhodující nájezd Varga.

Nový Jičín si bez problémů poradil s Hodonínem

Drtiči na ledě Nového Jičína nedostáli svému jménu, protože inkasovali sedm gólů a domů se vrátili s debaklem 7:3. O všem podstatném se rozhodlo ve druhé třetině, kterou hostitelé ovládli 6:0 a ačkoliv Hodonín v posledním dějství ještě zahrozil, vysoké vedení si už Novojičínští vzít nenechali.

HK Nový Jičín - SHK Hodonín 7:3 (0:1, 6:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Málek (Zdeněk, Vašut), 24. Mikšan (Zdeněk, Málek), 28. Lehečka, 30. Škumát (Hoďa, Ižacký), 34. Ižacký (Flašar, Lehečka), 40. Vašut (Málek), 44. Ižacký (Lehečka, Hoďa) – 5. Jurásek (Špok), 42. Sajdl (Kolář), 51. Jurásek.

Technika potvrdila roli favorita, zdolala Žihadla

Lužánky v předchozích dnech opět ožily hokejem jako za starých dobrých časů. Nedaleko místa, kde se v rámci Hokejových her 2016 utkala extraligová Kometa s Plzní, respektive se Spartou, se střetly dva druholigové celky. Vysokoškoláci rozhodli o svém vítězství v samotném úvodu střetnutí, kdy se trefili Ondřejové Látal a Stehlík a Technika vedla po pěti odehraných minutách 2:0. Ve 43. minutě pak zpečetil výhru 3:0 třetí využitou přesilovkou Patrik Brzobohatý. Úspěch Brna podpořil čtvrtým čistým kontem z posledních osmi utkání brankář Pavel Jekel.

HC Technika Brno – HC Moravské Budějovice 2005 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Látal, 6. Stehlík (Šidák), 43. Brzobohatý P. (Havíř, Brzobohatý M.).

Poruba deklasovala břeclavské Lvy vysoko 7:1

Partie mezi Porubou a Břeclaví měla od začátku jednoznačný průběh. V úvodu prostřední dvacetiminutovky vedli domácí už 3:0, poté sice snížil Daniel Vachutka, ale to bylo ze stran Lvů všechno. Ve zbytku zápasu pálili ostrými už pouze Porubští, kteří zaknihovali vysoké vítězství 7:1.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC LVI Břeclav 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Seidler (Stejskal, Vrána), 9. Gelnar (Vrána), 22. Gelnar (Kilnar, Zachar), 28. Zachar (Kilnar, Malý), 31. Sedlář (Ballner), 46. Malý (Vrána, Stejskal), 57. Vajda (Zachar) – 26. Vachutka (Ivan, Běhal).

Frýdek-Místek udolal Kopřivnici jedním gólem

Podle postavení obou týmů v tabulce měl být duel mezi Frýdkem-Místkem a Kopřivnicí pevně v režii domácího mužstva. Kopřivnice však v Polárce neprodala svou kůži lacino a nakonec obdržela jen jednu branku, o kterou se postaral v čase 27:26 Vít Christov. Frýdek-Místek si tak upevnil pozici na čele tabulky skupiny Východ.

HC Frýdek-Místek – HC Kopřivnice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 28. Christov (Kovařčík, Luka)

V utkání bohatém na góly zvítězil Vsetín

Gólové hody viděli diváci na stadionu Na Lapači, kde Vsetín změřil své síly s Opavou. Slezan po celé klání tahal za kratší konec provazu a nakonec podlehl někdejšímu několikanásobnému mistru ligy 4:8. Opava se na dostřel dostala pouze ve 22. minutě, kdy se prosadil Jakub Vítek, jenomže Valaši od tohoto momentu průběh klání kontrolovali a nakonec jej dovedli do vítězného konce.

VHK Vsetín - HC Slezan Opava 8:4 (2:0, 4:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Dvořák (Nedbálek), 16. Hrazdíra (Abdul), 25. Dvořák (Vítek, Nedbálek), 26. Vávra (Žák), 28. Zúbek (Kolařík, Vaněk), 33. Vítek (Dvořák), 47. Daněk (Vávra), 52. Kajaba (Vávra) – 22. Vítek (Polok), 26. Selingr (Polok, Vítek), 49. Svoboda (Wolf), 59. Wolf (Svoboda).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz