Ve Zlíně se mnou nemluvili. Do Mory jsem chtěl za každou cenu, tvrdí Fořt

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

29. května 2016, 8:45

David Jahoda

Úspěch podceňované Olomouce v podobě postupu do čtvrtfinále byl v uplynulé sezoně postaven zejména na brilantní defenzívě. Hned jak ale Hanákům sezona skončila, nechal se boss olomoucké střídačky Zdeněk Venera slyšet: Víme, kde nás tlačí bota. Ani nemusel přesně pojmenovávat a všem bylo jasné, o co jde. Střílení branek. Právě s tím by měl pomoci šikula Tomáš Fořt, který vloni v dresu sestupujícího Šumperka proháněl nejproduktivnější hráče WSM Ligy.

Není tajemstvím, že si hanácký celek nemůže dovolit ohánět se na přestupovém trhu tak jako některé přední celky extraligy. Proto se často poohlíží po hráčích, kteří ve svých klubech hrají druhé housle, ale mají potenciál. Podobným esem v rukávu by měl být i čtyřiadvacetiletý Tomáš Fořt, který několik let působil v organizaci Zlína. V jeho dresu už k nejvyšší soutěži přičichl, nikdy ale nemohl její vůni nasát naplno.

Třebíč, Havířov, Šumperk. Právě v těchto prvoligových celcích v rámci hostování v posledních letech nastupoval. „Nemám s tím problém, někdy to hráči i pomůže, když dlouho nehraje. Ve Zlíně o tom se mnou ale moc nemluvili. Proč mě tam posílají, na jak dlouho… Řekli mi třeba, že tam mám jít na čtrnáct dní, a byl jsem tam celou sezonu. To bylo takové divné,“ prozradila nová posila Kohoutů, která je na Hané na hostování.

„Řekli mi třeba, že tam mám jít na čtrnáct dní, a byl jsem tam celou sezonu. To bylo takové divné.“

U Beranů mohl zůstat, pocit nejistoty setrvání v extraligovém kádru ale už nechtěl podstupovat. „Říkali mi, že bych tam mohl zůstat a že by se zase uvidělo, jestli bych zůstal v základu, nebo ne. Ale z Olomouce byl zájem. Doufám, že se tu do sestavy probojuju,“ řekl Fořt. „Chtěl bych tady dokázat sám sobě, že na extraligu mám. Taky bych tu chtěl najít úlohu v týmu, abych věděl, že nejsem jen do počtu a taky že nejsem jen nálepka, jako tomu bylo ve Zlíně. Tam jsem v podstatě vždycky přijel jen zalepit díru,“ prozradil.

Rodák z Plzně působil ve Zlíně od dorosteneckého věku. Volání z Olomouce jej ale přesvědčilo o tom, že bude stát za to, abych dlouhodobé pouto s Valachy přerušil. „Řekl jsem agentovi, že do Olomouce chci jít za každou cenu, i kdyby mi Zlín nabízel novou smlouvu. Ve hře byly i jiné kluby, ale konkrétní byla jen Olomouc. A i pocitově jsem chtěl jen sem,“ doplnila jedna z prozatimních pěti olomouckých posil. 

>> Mora přišla o nejproduktivnějšího hráče. Posílil ji „pětigólový“ Fořt

Minulá sezona, kterou Fořt strávil v Šumperku, pro něj měla hořkosladkou příchuť. Z osobního hlediska prožil fantastický ročník, s 49 body skončil na sedmém místě bodování WSM Ligy. Zachránit druhou nejvyšší soutěž se mu ale společně s ostatními spoluhráči nepovedlo. A to byla velká kaňka. 

„Bodově to pro mě byla nejlepší sezona, ale ten konec… byla škoda, že jsme prohráli utkání s Mostem, které se hrálo v Litvínově. To kdybychom vyhráli, tak se udržíme. Sezona pro mě byla fantastická, ale konec byl hořký. S klukama jsme to moc chtěli udržet. Bohužel se to nepovedlo,“ nechal se slyšet Fořt, který se v uplynulé sezoně zaskvěl pěti brankami v jednom duelu. Nyní doufá, že si s Olomoucí spraví chuť a stane se dalším nenápadným triumfem tamního vedení. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz