Ve Znojmě zůstává 12 hráčů. Končí Schwarz, Lakos, Plíhal, Horn a další

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

23. března 2018, 17:24

Adam Bagar

Nedávno Znojmo odhalilo kompletní realizační tým pro nadcházející sezonu 2018-19, která bude už jeho osmou v mezinárodní EBEL. Nyní tamní vedení odkrylo také kostru kádru, jenž se znovu značně obmění. Zůstává dvanáct hráčů, jedenáct naopak Orly opouští a s dalšími ze stávajícího týmu se zatím jedná.

Už v prosinci Orli oznámili setrvání tří nadějných útočníků Erika Němce, Petra Mrázka a Radima Matuše, kteří patřili k nejproduktivnějším hráčům znojemského týmu. Trenéři nadále počítají i s Davidem Bartošem, Jakubem Stehlíkem, Markem Špačkem, Patrikem Novákem nebo Janem Lattnerem, který se chystá už na desátou sezonu v tamním prvním týmu.

Trenérský štáb pod taktovkou Miroslava Fryčera bude mít k dispozici také Dominika Tejnora, Rostislava Šnajnara a Tomáše Gumana, kteří přišli na jih Moravy před rokem. Do přípravy navíc zasáhnou talentovaný Vladimír Oščádal společně s mladými odchovanci a lídry mládežnických výběrů Michalem Kruckovyčem, Janem Bulínem a Ondřejem Svobodou.

"Tento rýsující se tým chceme vhodně doplnit, abychom opět bojovali o nejvyšší příčky tabulky."

"Ve Znojmě zůstává kostra týmu včetně mladých hráčů, kteří se za ten rok výkonností někam posunuli a jsou nyní zkušenější. Tento rýsující se tým chceme vhodně doplnit, abychom opět bojovali o nejvyšší příčky tabulky," prozrazuje na klubovém webu sportovní manažer Rostislav Dočekal, jenž nadále jedná s Tomášem Halászem a Coddym Corbettem.

Zatímco nad dalším působením slovenského gólmana a amerického beka ve Znojmě visí velký otazník, o dalších hráčích už je jasno. "Po detailní analýze sezony, která se nám nevydařila tak, jak jsme zvyklí, jsme se rozhodli pro změny a nenabídli smlouvy některým hráčům, kteří tady působili delší dobu," hlásí Dočekal. Kteří hráči konkrétně tým opouští?

"Chceme letos pracovat s užším kádrem. Naším cílem je, aby kvalita převládla nad kvantitou."

S kabinou Orlů se loučí brankář Marek Schwarz, zadáci Antonín Bořuta, Marek Biro, Josef Zajíc, André Lakos a útočníci Colton Yellow Horn, Radek Číp, Štěpán Csamangó, Tomáš Plíhal a Adam Raška. Fanoušci už v příští sezoně neuvidí na ledě ani Jiřího Berouna, který ukončil hráčskou kariéru a po šestnácti letech u Orlů se přesunul na post asistenta kouče.

Vedení už pracuje na příchodech nových posil. "Tým vhodně doplníme o další zkušené hráče. Chceme letos pracovat s užším kádrem, takže všichni hráči dostanou k dispozici více času na ledě. Na případné změny budeme připraveni reagovat v průběhu sezony. Naším cílem je, aby kvalita převládla nad kvantitou," uzavírá znojemský sportovní manažer.

Aktuální soupiska týmu pro sezonu 2018-19:

Obránci:
Michal Kruckovyč, Jan Lattner, Jakub Stehlík, Rostislav Šnajnar, Dominik Tejnor.

Útočníci:
David Bartoš, Jan Bulín, Tomáš Guman, Erik Němec, Patrik Novák, Radim Matuš, Petr Mrázek, Vladimír Oščádal, Ondřej Svoboda, Marek Špaček.

Realizační tým:

Hlavní trenér: Miroslav Fryčer
Asistenti trenéra: Tomáš Jakeš a Jiří Beroun
Trenér brankářů: Petr Hrachovina

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz