Velká jízda začíná prvním krokem! Pátý Týden hokeje se blíží

Foto: Pojď hrát hokej

Historicky pátý Týden hokeje klepe na dveře – zimní stadiony po celé České republice budou patřit dětem i jejich rodičům v termínu od 17. do 23. září. Do další náborové akce v rámci projektu Pojď hrát hokej se zapojí téměř 150 klubů.

Do posledního lednového Týdne hokeje se zapojilo celkem 141 klubů po celé České republice. A podobné či o něco větší číslo se dá očekávat i nyní. Do projektu se navíc od té doby přihlásilo dalších devět klubů, ve kterých si budou moct zájemci z řad dětí primárně ve věku od čtyř do osmi let (po konzultaci se zástupcem klubu budou samozřejmě vítáni i ostatní) zábavnou formou vyzkoušet, jaké je to být hokejistou nebo hokejistkou. Na mnohých místech navíc děti přivítá některý z jejich idolů.

Konkrétní termíny náborových akcí v klubech »

Tato náborová akce se koná již od sezony 2016/2017 a během čtyř předchozích akcí si na zimní stadiony našlo cestu téměř 16 000 dětí v doprovodu svých rodičů či příbuzných. Pro ty je rovněž připraven doprovodný program, jehož úkolem je představit výhody hraní ledního hokeje, jeho přínosy pro fyzický i osobnostní rozvoj dětí a rovněž praktické informace o fungování jednotlivých klubů, časy tréninků, možnosti zapůjčení výstroje atd.

Jak vypadal lednový Týden hokeje?

Kromě toho, že si dítě z Týdne hokeje odnese spoustu zážitků, obdrží rovněž i řadu dárků, mezi kterými je nejoblíbenější dres české hokejové reprezentace. Každé dítě, které se do projektu Pojď hrát hokej přihlásí a následně se v Českém hokeji zaregistruje, získá navíc poukaz na hokejovou výstroj v hodnotě 1500 Kč.

Nicméně v mnohých případech není nákup celé nové výstroje nutná. Díky projektu Českého hokeje s názvem Výstroj pro nejmenší si mohou začínající hokejisté v klubech vybavení zapůjčit zcela zdarma nebo za minimální poplatek. Od roku 2010 jsou totiž do mládežnických klubů posílány výstroje, jejichž celková hodnota přesáhla již 70 milionů Kč.

Jan Rutta: Děti by si měly hokej hlavně užívat

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz