Velká posila pro Prostějov. Přichází vicemistr EBEL Ondřej Fiala

Foto: Rostislav Pffefer, reklamafoto.cz

Prostějovský hokej je na vzestupu. Po třinácti letech se Jestřábi představili v prvoligovém play off, na velký úspěch chtějí navázat a nejlépe ho ještě přebít v sezoně následující. Pomoci jim k tomu má Ondřej Fiala.

Osmadvacetiletý centr přichází ze Znojma, kde strávil čtyři předcházející sezony. Ta poslední byla pro klub z města vína a okurek nejúspěšnější – Orli postoupili až do finále, v němž vzdorovali movitému Salcburku. Na premiérový triumf ale nedosáhli. 

Fiala naskočil včetně play off do 44 zápasů, v nichž dal čtyři branky a na dalších šestnácti se podílel asistencí. Celkově za Znojmo odehrál 204 utkání s bilancí 41+68. 

Teď se vrací do českých lig. Přijal nabídku dvouleté smlouvy od Prostějova. „Ondra je typem hráče, který nám loni chyběl. Hraje přímočarý důrazný hokej. Dobře bruslí a je silný v soubojích jeden na jednoho. Má za sebou čtyři výborné sezony v EBEL lize. Ondra vlastní svá hráčská práva a přichází k nám na přestup z Chomutova," uvedl pro oficiální stránky sportovní manažer Jiří Vykoukal.

„Ondra Fiala vlastní svá hráčská práva a přichází k nám na přestup."

Jestřábi budují velmi zajímavý kádr. Jiří Vykoukal už přivedl zkušeného obránce Aleše Holíka, zadáka Vojtěcha Zadražila a nadějného útočníka Jiřího Hozáka. Na spadnutí je angažování Jana Rudovského. Spekuluje se i o příchodu veterána Lubomíra Korhoně. Návrat do Prostějova by pak mohl ohlásit útočník David Zachar. V jednání jsou další posily. 

Hanáci už naopak nemohou počítat s Markem Drtinou, který posílí Slavii, a s Michalem Dragounem, jenž chce z rodinných důvodů hrát poblíž domovu. Do Vítkovic se vrátil Jakub Illéš a vábení Kladna neodolal Jiří Cetkovský. Nové smlouvy nedostali Jakub Čuřík, Dominik Rudl, Patrik Husák nebo Pavel Mojžíš. Zajímavé bude sledovat obsazení brankářské dvojice. Jakuba Neužila sice Prostějov udržel, Luboš Horčička ale zatím smlouvu nepodepsal. 

Aktuální podoba prostějovského kádru

Brankáři: Jakub Neužil

Obránci: Marek Kaluža, Jiří Vokurka, Aleš Holík, Daniel Kolář, Vojtěch Zadražil

Útočníci: Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák, Vojtěch Augustin, Jakub Šlahař, Patrik Moskal, Martin Novák, Lukáš Krejčík, Ondřej Fiala, Jiří Hozák

V jednání: Jan Rudovský, Tomáš Protivný, Luboš Horčička, Lubomír Korhoň, David Zachar

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz