Velká výzva pro O2 TV Sport. Experty budou Ton, Tlustý, Málek a Koreis

Foto: O2 TV Sport

10. září 2018, 16:16

Václav Jáchim

V dubnu byl oznámen podpis pětileté smlouvy se společností BPA o vysílání přenosů z Tipsport extraligy, teď je stanice O2 TV Sport na startovních blocích. „Je to pro nás ohromná výzva. Ale ve fotbale jsme ukázali, že to umíme. Chceme to potvrdit i v hokeji," říká výkonný ředitel Marek Kindernay.

O2 TV Sport bude Tipsport extraligu vysílat společně s Českou televizí. „O práva se dělíme, my máme exkluzivně přenosy ve středu, pátek a v sobotu, Česká televize pak v úterý a v neděli," přibližuje Kindernay.

Od oznámení podpisu kontraktu s BPA uběhlo pět měsíců, během léta musela O2 TV Sport stihnout všechno potřebné. Především vybudovat tým komentátorů a hokejových expertů. Hlavní role se ujal Jan Homolka, který se vydatnou měrou podílel na výběru kolegů a expertů.

Komentují dva komentátoři, moderátor a expert budou ve studiu

„Měl jsem v hlavě nějaká jména a až na jedinou výjimku to vyšlo na sto procent," mne si spokojeně ruce. „Snažili jsme se vybírat i podle charakterů, chceme být dobrou partou profesionálů, která dělá svoji práci dobře." Kromě Homolky budou zápasy komentovat Libor Basík, Jan Velart a Tomáš Zetek, reportéry budou Tereza Kubíčková s Richardem Tesařem.

V O2 TV Sport věděli, že hodně důležitá je volba expertů. „Chtěli jsme bývalé výborné hráče, kteří mají předpoklady. Tedy že dobře mluví i vypadají," naznačuje Homolka. Nabídku přijali bývalý vynikající brankář Roman Málek, bojovník Jakub Koreis, hokejista se zkušenostmi z NHL Jiří Tlustý a někdejší vynikající střelec Petr Ton.

 

Každý přenos na O2 TV Sport začne 15 minut před úvodním bully, o přestávkách poběží program, stejně tak po skončení zápasu. "Utkání budou komentovat dva komentátoři, ve studiu bude moderátor s expertem. Pětičlenný tým na každém utkání vždy doplní reportér," přibližuje Homolka.

Všichni si velmi dobře uvědomují, že budou srovnávání s Českou televizí. „Ta hokej vysílá 60 let, má ohromné zkušenosti i zázemí. V ČT dělají hokej kvalitně. My budeme mít mnohem skromnější tým, ale jsem přesvědčený, že to také bude na úrovni. Hokej uděláme trošku jinak," připomíná Marek Kindernay.

Homolka: Mým snem je, abychom si vychovali svého Linekera

Jakou? „Chceme, aby to bylo živé, emotivní a zajímavé," reaguje Homolka. O2 TV Sport původně zvažovala, zda neoslovit někoho z komentátorů České televize. Nakonec se tak nestalo. „Jdeme možná do rizika, máme mladý tým. Ale komentátoři už nasbírali hodně zkušeností, mají za sebou spousty sportovních přenosů," zmiňuje Kindernay. Homolka věří, že by se do pozice komentátora časem mohl posunout i někdo z bývalých hokejistů. „Třeba Jakub Koreis chtěl být novinářem, hodně ho to zajímá. Mým snem je, abychom si vychovali svého Garyho Linekera."

O2 TV Sport má v plánu odvysílat až 80 přenosů za sezonu, prvním bude páteční duel Sparty s Mountfieldem. Placený kanál mimo jiné chystá speciální pořad. „Uvažovali jsme o něčem podobném, jako máme ve fotbale TIKI - TAKA. Ale to až později, teď jsme zvolili magazín, který se bude jmenovat Ice Time," informuje Kindernay. Pořad povede Tomáš Zetek. „Budeme ho vysílat každé pondělí od 21:05 hodin, stopáž plánujeme 30 minut. Využijeme příspěvků fanoušků a klubů, které budou moci prezentovat své projekty či charitativní akce, spolupracujeme se serverem iSport.cz. Nabídneme pohled do soukromí hráčů, zajímavosti, ohlasy na sociálních sítích a témata, která třeba s hokejem úplně nesouvisejí," přibližuje Zetek.

Start nového extraligového ročníku bude výzvou pro komentátory i experty. „Všichni se těšíme, někteří z nás si už opakují pravidla," povídá s úsměvem Jiří Tlustý. Bývalý útočník Toronta, Caroliny či New Jersey ukončil kariéru vzhledem k vážnému zranění zápěstí. U hokeje si teď zkusí novou roli. „Skončil jsem dřív, než jsem počítal. Pak přišla tahle nabídka, která byla zajímavá. Bude to nová zkušenost a výzva. S tím do toho jdu," dodává Tlustý závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz