Venkrbec nesměl hrát! Registrační systém ČSLH zbavil Pardubice problému

Foto: lhkjestrabi.cz

17. března 2016, 19:21

Václav Jáchim

Stačilo málo, a mohl z toho být pořádný průšvih. Extraligové Pardubice se pro skupinu o umístění posílily o tři hráče Prostějova, který po vyřazení od Slavie ukončil sezonu. Do kádru Východočechů zamířili obránce Marek Drtina a útočníci Jiří Cetkovský a Matoušem Venkrbcem, který ale do zápasů za Dynamo nezasáhne. přitom to málem udělal! Těsně před úvodním duelem play out se díky registračnímu systému hokejového svazu ukázalo, že Venkrbec má v Pardubicích hostování pouze do konce ledna.

Kdyby nebylo moderního systému a včasného varování, Venkrbec by za Východočechy naskočil. Ti v prvním zápase skupiny o umístění zdolali po infarktovém duelu Litvínov a momentálně mají k záchraně blíž než Verva. Nicméně v případě startu Venkrbce by Pardubice dodatečně přišly o dva body a spadly by do velkého problému.

Nestalo se, vedení Dynama může poděkovat součinnosti hokejového svazu, řídících orgánů Tipsport extraligy a společnosti eSports, která registrační systém i elektronické zápisy z utkání spravuje. O co v případě (ne)startu Venkrbce za Dynamo přesně šlo? "Systém situaci odhalil díky tomu, že elektronický zápis, který se na každém utkání pořizuje, komunikuje s Registračním systémem ČSLH, kde jsou zaznamenány registrace hráčů a jejich oprávnění nastupovat za jednotlivé kluby," vysvětluje Lukáš Peroutka ze společnosti eSports.

Kdyby moderní registrační systém nefungoval, chyby by si patrně nikdo nevšiml. "My i Prostějov jsme žili v domnění, že Matoušovo hostování je do konce dubna. Ale nebylo. Všechno se řešilo na poslední chvíli, ve velkém spěchu. A zapomnělo se zkontrolovat jednu kolonku. Nevšimli jsme si toho my ani Prostějov, naše chyba," řekl Pardubickému deníku sportovní manažer Dynama Dušan Salfický. V pardubickém klubu mohou děkovat moderní technologii. "Pokud hráč nemá právo za klub nastoupit, systém na to upozorní. A právě toto upozornění uviděli v Pardubicích po přidání Venkrbce na soupisku," dodává Peroutka.

Že něco nehraje, si všiml tiskový mluvčí Jan Hrabal, když elektronický zápis tiskl. Stejně při kontrole reagoval vedoucí mužstva Tomáš Hrubý, věc se podle Deníku vzápětí řešila na operativní schůzce u generálního manažera Pavla Rohlíka. Za dřívějších dob by z nepozorné chyby vzešel podobný průšvih, který před časem stál důležité body Plzeň a Mladou Boleslav. Dynamo by ztratilo výhru nad Litvínovem po nájezdech a pořádně by si zkomplikovalo cestu za záchranou. Venkrbec ale nakonec do hry nešel, výsledky i body skupiny o umístění se tedy nemění.

Prostějovská posila má tím pádem po sezoně, za Pardubice ve zbytku ročníku 2015-16 hrát nebude, což zástupci Dynama potvrdili na svých stránkách. "Po prostudování veškeré dokumentace spojené s angažováním Venkrbce klub sděluje, že hráč nemůže za Dynamo nastoupit. Po skončení aktuální extraligové sezony vyvodí vedení hokejového klubu důsledky a s jeho závěry budou fanoušci a široká sportovní veřejnost seznámeni," stojí v tiskovém prohlášení. Ve skupině o umístění Pardubice sehrají ještě tři zápasy, bez ohledu na ostatní výsledky jim záchranu zajistí dvě vítězství.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz