VIDEO: Atlet Konrád bavil fanoušky. Budu si muset sehnat běžky, culí se

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

Olomoučtí hokejisté v úvodu nové extraligové sezony válí. Naposledy doma přetlačili utrápené Pardubice a zvítězili popáté v řadě! V brance Mory se znovu objevila letní posila ze Slovenska Branislav Konrád, který působil jistě a byl blízko prvnímu čistému kontu v sezoně. O to jej však zhruba čtyři minuty před koncem připravil pardubický útočník Kolář. Konrádovi to ale radost nezkazilo a fanouškům hanáckého týmu ukázal parádní atletickou show – vedle vrhu vyrážečkou servíroval i hod hokejkou a lapačkou.

„Každá výherní série je dobrá, je to super pocit. Jsme rádi, že se nám daří. Jsme trochu v laufu. Na druhou stranu víme, že v sezoně přijdou i těžší období a je důležité pravidelně sbírat body,“ krotí optimismus po řadě výher Branislav Konrád.

„Atmosféra je tady super! Chodí hodně diváků a na tomhle stadionu se všechno pořádně ozývá.“

Pardubický celek doma vybouchl s Vítkovicemi v poměru 1:6 a tým dostal od vedení klubu za tristní výkon pokutu ve výši 300 tisíc korun. Bylo tedy jasné, že v Olomouci bude Dynamo hodně kousat. „Dívali jsme se, co budou hrát. Věděli jsme, že budou napadat. I když prvních deset minut to nebylo jednoduché. Týden jsme nehráli a udělali dva fauly. Důležité bylo, že jsme to ustáli,“ vrací se ke složitým chvílím Hanáků v úvodní třetině.

Kohouti se však po bezbrankové první třetině rozehráli, v polovině utkání procpal puk za záda gólmana Maxwella Eberle a bylo s podivem, že sílící tlak domácích nepřinesl další branky. „Dali jsme první gól a po něm už jsme byli jednoznačně lepší až do konce utkání. Soupeře podržel brankář. Deset minut před koncem to mohlo být klidně 4:0 a bylo by hotovo,“ tvrdí olomoucký gólman.

Komando trenéra Venery však vedlo "pouze" 1:0. Ve třetí části zařídil důležitou druhou trefu Holec, jenže hostující Kolář v čase 55:53 snížil, Konrád přišel o nulu a závěr sliboval pořádné drama. „Kluci si ze mě dělají srandu, že nechci platit do kasy. (směje se) Bylo by příjemnější, kdybych branku nedostal a v klidu bychom si to dohráli do konce. Takhle jsme se s nimi přetahovali a smrdělo to druhým gólem. O čisté konto jsem přišel minutu před koncem v Mladé Boleslavi a teď znovu v závěru. Body však bereme my, takže o nic nejde. Kdybychom prohráli 0:1 mrzí mě to, ale takhle to všichni přežijeme,“ usmívá se dobře naladěný Konrád.

Tomu pomáhá i velmi dobře pracující defenziva mužstva z Hané, které od první porážky na Spartě 1:4 v zápase nikdy neobdrželo víc než dvě branky. „Říkal jsem to už několikrát, že mnoho střel blokujeme. Soupeři nemají moc vyložených šancí, a když ano, hráč už nemá extra hodně času zakončit. Někdy možná trefí i mě,“ říká skromně sedmadvacetiletý brankář, kterého si fanoušci Mory brzy oblíbili.

A nejen díky zatím velmi dobrým výkonům. Letní akvizice z Trenčína je totiž velký showman. „Atmosféra je tady super, chodí hodně diváků a na tomhle stadionu se všechno pořádně ozývá. Když budeme hrát dobře a vyhrávat, diváci na nás budou podporovat, a o to nám jde,“ tvrdí odchovanec Nitry.

Podobně jako jeho krajan Július Hudáček ve švédském Örebro se s příznivci umí podělit o radost z vítězství vskutku zajímavým způsobem. Teď se z hokejisty převtělil do role atleta a pro diváky si připravil tři atletické disciplíny, kdy napodoboval vrh koulí, hod oštěpem a kladivem. „Když jdu spát, nějak vždy vymyslím, že něco udělám. Hudáčkovi zavolám, co dělal nového. Asi si budu muset sehnat běžky,“ směje se Branislav Konrád.

Sestřih utkání Olomouc – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz