VIDEO: Bartek a Mertl potrestáni za ostré fauly. Bartošák zaplatí pokutu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

10. února 2016, 12:33

Adam Bagar

Po jednom z nejemotivnějších kol letošní sezony Tipsport extraligy měla disciplinární komise v čele s Karlem Holým o "zábavu" postaráno. Na stole jí přistálo několik podnětů, z nichž ve třech případech padly tresty. Stopku na dvě nejbližší utkání vyfasovali karlovarský útočník Martin Bartek s hradeckým navrátilcem Tomášem Mertlem, brankářská posila Vítkovic Patrik Bartošák pak inkasovala finanční pokutu ve výši deseti procent ze základní měsíční odměny.

V duelu hradeckého Mountfieldu s pražskou Spartou se v závěru druhé části pořádně jiskřilo. Vše odstartoval zákrok Tomáše Mertla na Miroslava Formana. Ten ohodnotili hlavní rozhodčí Šindler s Pavlovičem trestem na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem a své si teď k tomu řekla také disciplinárka, která přihlédla k tomu, že Mertl nebyl v uplynulých dvou letech trestán a Forman neutrpěl žádné zranění. Výsledek? Stopka na dva zápasy.

Zákrok Tomáše Mertla na Miroslava Formana najdete zde

"Přestože zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, Mertl se těsně před zákrokem zapřel na své levé noze a ve snaze zastavit další pohyb Formana jej bez jakékoliv pochybnosti za pomoci aktivního vystrčení kolena zasáhl do levé nohy. Lze přitom s určitostí vyloučit, že by k zákroku došlo například souběžně s hrou tělem," hlásí předseda disciplinární komise Karel Holý, který stejný trest udělil i karlovarskému útočníkovi Martinu Bartekovi.

Zákrok Martina Barteka na Blaže Gregorce najdete zde

Ten po ostrém zákroku u hrazení na Blaže Gregorce, jenž utrpěl otřes mozku, inkasoval od hlavních arbitrů trest ve hře za naražení zezadu. "Bartek vedl svůj zákrok prokazatelně zezadu a mimo zorný úhel pardubického obránce, kterého za pomoci rukou držených u těla cíleně s vyšší intenzitou narazil do zad. Jako zásadní považujeme, že zákrok byl veden z pozice takzvaného třetího hráče v souboji," popisuje Holý. Bartek si nezahraje tři utkání.

Nesportovní jednání Patrika Bartošáka najdete zde

Na základě třineckého podnětu se disciplinárka zabývala také jednáním vítkovického brankáře Patrika Bartošáka, který pomocí prudkého trhnutí hlavy shodil svou obličejovou masku. "Tohle jednání bylo motivováno snahou přerušit hru a tím pádem i možnost hráčů Třince k zakončení akce," říká Karel Holý. Bartošák se tím dopustil disciplinárního přestupku, za nějž mu byla udělena finanční pokuta ve výši deseti procent ze základní měsíční odměny.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz