VIDEO: Bek Mountfieldu Prokop fauloval Kumstáta, od disciplinární komise dostal trest na tři zápasy

27. listopadu 2012, 13:13

Jan Vacek

Ve třech zápasech se budou muset hokejisté Mountfieldu obejít bez obránce Tomáše Prokopa. Ten v nedělním utkání proti Karlovým Varům fauloval holí unikajícího útočníka Energie Petra Kumstáta (na snímku), přímo v utkání od rozhodčích inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Nyní mu disciplinární komise extraligy dodatečně zastavila soutěžní činnost na tři utkání. Hokej.cz o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

K inkriminovanému okamžiku došlo v závěru nedělního utkání, ve kterém vedli hokejisté Karlových Varů nad Mountfieldem jednoznačně 7:0. Do rychlého úniku se dostal útočník Energie Petr Kumstát, kterého seknutím hole zezadu fauloval obránce Jihočechů Tomáš Prokop. Ten dostal přímo v utkání od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání, navíc bylo nařízeno trestné řízení.

Zákrokem osmnáctiletého zadáka se v úterý zabývala i disciplinární komise Tipsport extraligy, ktetá mu po shlédnutí videozáznamu celé situace vyměřila dodatečný trest. "Po prostudování videozáběru komise zákrok vyhodnotila jako napadení holí a potrestala hráče Tomáše Prokopa nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání," píše se v oficiálním prohlášení.

Prokop tak vypadne ze sestavy Mountfieldu až do 4. prosince, postupně zmešká souboje s Slavií, Vítkovicemi a Litvínovem. Do sestavy Českých Budějovic se bude moc vrátit v 7. prosince v utkání proti Liberci. Prokop v této sezoně odehrál za Jihočechy osm zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si sedmadvacet trestných minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz