VIDEO: Bokroš s Gulou mají stopku na dva zápasy, potrestán i Frühauf

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

S přibývajícími zápasy jako by se zvyšovala agresivita hráčů. Důkazem jsou poslední dvě kola. Ta přinesla několik ostrých zákroků, které pochopitelně řešila disciplinární komise v čele s Karlem Holým. Výsledek? Dva nepodmíněné a jeden podmíněný trest na dvě soutěžní utkání! Pardubický Tomáš Bokroš poslal na mantinel Jiřího Šimánka, hradecký Peter Frühauf se ho vzápětí pokusil nedovoleně umravnit a litvínovský Jiří Gula ostře fauloval kolenem Stanislava Balána.

Šestadvacetiletý litvínovský bek byl za zákrok na vítkovického útočníka potrestán už v zápase hlavními rozhodčími Čechem a Hejdukem, kteří ani chvíli neváhali s udělením trestu na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem. "Zákrok byl sice veden na protihráče, který byl dle pravidel v držení kotouče, ale Gula při něm vědomě a zřetelně zasáhl soupeře do oblasti kolena," hlásí předseda disciplinární komise Karel Holý.

ZÁKROK JIŘÍHO GULY NA STANISLAVA BALÁNA NAJDETE ZDE

"Svědčí o tom také skutečnost, že se před střetem zapřel na levé noze a levé koleno aktivně vystrčil ve směru jízdy protihráče," doplňuje Holý, který přihlédl ke skutečnosti, že Gula nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a také tomu, že Balán nebyl dle údajů obsažených v zápise o utkání zraněn. Litvínovskému hokejistovi tak byl udělen trest nepodmíněného zastavení činnosti na dvě soutěžní klání.

Trest na pět minut plus do konce utkání obdržel také pardubický Tomáš Bokroš, který poslal na mantinel hradeckého útočníka Jiřího Šimánka. Verdikt hlavních rozhodčích Šíra a Pešiny zněl naražení zezadu. "Zákrok byl veden do zad, a to plnou intenzitou v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, přičemž hráč si musel být vědom jeho možných důsledků," popisuje Karel Holý, který zákrok klasifikoval stejně jako oba zkušení arbitři.

Tomáš Bokroš tak byl, stejně jako Jiří Gula, potrestán zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání nepodmíněně. Přihlédl přitom ke skutečnosti, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech trestán. Řešilo se také jednání hradeckého Petera Frühaufa, který se vydal svého spoluhráče pomstít. "Nelze určit, zda se dopustil přímo fyzického napadení, nebo zda se o něj pouze pokusil," líčí předseda disciplinární komise Karel Holý.

"Zapojení do šarvátky z hráčské lavice je však nepřípustné," zdůrazňuje s tím, že slovenskému hokejistovi zastavil činnost na dvě soutěžní utkání s podmínečným odkladem do 31. prosince 2015. Stejně jako u předchozích případů přihlédl k tomu, že se nejednalo o recidivu. A trestány byly také kluby. Vítkovice, Pardubice a Plzeň dostaly napomenutí za chování fanoušků, přesněji za vhozené papírky a konfety na plochu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz