VIDEO: Chmielewski jako Malík. Ve Frýdku napodobil skvělou fintu kouče

Foto: Michal Návrat, hcf-m.cz

26. listopadu 2015, 15:33

Adam Bagar

Hokejisté Frýdku-Místku ve druhé lize jasně dominují a válcují jednoho soupeře za druhým. Naposledy na svém ledě hladce zkrotili břeclavské Lvy, nastříleli jim sedm branek a znovu jen potvrdili, v jaké hrají ohromné pohodě. Ta vyzařovala také z Arona Chmielewského, který se při trestném střílení blýskl fantastickým gólem, když napodobil deset let starý kousek svého trenéra Marka Malíka.

Dnes už vytáhlý čtyřicátník se tehdy zaskvěl rozhodující trefou v patnácté sérii nájezdů. A dovolil si skutečně hodně, když před zaplněnou Madison Square Garden vytáhl své zakončení mezi nohama a ukázal tím ohromné sebevědomí, které rozhodně nechybí ani polskému střelci Aronu Chmielewskému. Ten v utkání s Břeclaví zvyšoval na průběžných 4:1, když předvedl na vlas stejný kousek.

Jakoby si šikovný polský hokejista řekl o více prostoru v prvním mužstvu Třince, kde Malík čerstvě působí jako asistent trenéra. Chmielewski letos mezi tuzemskou elitou sehrál devět zápasů s bilancí tří bodů, poslední týdny však nastupuje v blízkosti řeky Ostravice. A tam patří ke klíčovým borcům rozjeté mašiny, když v osmi utkáních zapsal už čtrnáct bodů za šest gólů a osm nahrávek.

AKTUÁLNÍ TABULKA DRUHÉ LIGY – SK. VÝCHOD

Hokejisté Frýdku-Místku si působení ve třetí nejvyšší soutěži maximálně užívají, vždyť svým soupeřům nasázeli už 133 branek, přičemž sami jich inkasovali přesně o stovku méně, a pouze dvakrát poznali hořkost porážky. Nejdřív padli po nájezdech na ledě Poruby a později doma s Hodonínem. Dalších dvacet bojů ale zvládli bez ztráty kytičky a na čele tabulky mají náskok patnácti bodů.

Nájezd Marka Malíka (Rangers – Washington, rok 2005):

Nájezd Roberta Kysely (Sparta – Litvínov, rok 2001):

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz