VIDEO: Dívčí trénink s českou reprezentací slavil velký úspěch

Foto: Martin Mašek

To byl frmol! Na valentýnskou sobotu zaplnily zimní stadion ve Slaném naděje českého ženského hokeje, které absolvovaly modelový trénink s reprezentací. Po ledě se prohánělo 44 malých i větších hokejistek! „Ani jsme nečekali, že se přihlásí tolik dětí. Bylo to výborné a budeme rádi, když se s nimi budeme vídat dál,“ říká trenér národního týmu do 15 let Rudolf Valla.

Zájem opravdu převýšil všechna očekávání. Rodiče s dětmi vyslyšeli pozvánky a dorazili z různých koutů republiky, čímž dali jasně najevo – za něco takového jsme moc rádi. „Bylo to super, z celé akce máme parádní pocity. V průměru nejvíc dětí bylo ročníků 2006 až 2008, nejmladší ročníku 2010. Mohli jsme vidět, že holky už za sebou mají základní kroky jako bruslení a vedení puku. Jako vklad do budoucna pro český ženský hokej je to výborné,“ pochvaluje si kouč nejmladší reprezentace Rudolf Valla. Společně s ním předávali na ledě cenné rady třeba i trenéři českého A týmu Jiří Vozák s Petrem Tejralem.

Motiv náborových akcí je obousměrný. Na předvánočním setkání ve Zlíně třeba trenéři objevili nynější reprezentantku Lauru Lerchovou, i ve Slaném měli na očích spoustu nadaných hokejistek. „Jednak to slouží pro nás, abychom měli přehled, jak se holky rozvíjí. Protože je s nimi potřeba pracovat odmalička,“ upozorňuje Valla a přidává druhý pohled. Ten důležitější.

„Holky od nás díky tréninku mají zpětnou vazbu, že je nenecháme na holičkách. Některé jsou ve svém klubu úplně samy a další mají třeba o padesát kilometrů dál. Na těch setkáních vidí, že hokej hraje spousta holek, a mají srovnání,“ říká lodivod české patnáctky. Ta funguje šestým rokem a vyprodukovala už spoustu hráček, které teď na mezinárodním poli táhnou oba starší národní výběry.

Naděje českého hokeje ve Slaném nejdříve absolvovaly suchou rozcvičku, poté zaplnily ledovou plochu. Trenéři si necelou padesátku dívek rozdělili podle věku do čtyř skupin a nachystali jim různé nácviky. „Ať už to bylo obratnostní bruslení, střelba, nahrávka. Pak jsme jim trénink zpestřili bruslením s padáky a také jsme jim měřili rychlost,“ popisuje Valla program sobotní akce, na níž měl od rodičů jedině pozitivní ohlasy.

„Byli rádi, že se pro malé holky něco dělá. Všem jsme na konci řekli, že to bylo výborné a budeme rádi, když se s nimi budeme vídat dál. Důležité je, aby děvčata hokej bavil a aby z něj měla radost.“

Fotografie z tréninku s reprezentací naleznete zde »

Na další možnost obléci dres s lvíčkem na prsou – alespoň ten tréninkový – nebudou muset čekat dlouho. „V letošní sezoně ještě jedna taková akce proběhne. Chtěli bychom z toho udělat tradici, abychom se scházeli minimálně dvakrát za rok. Na Moravě i v Čechách,“ předesílá Rudolf Valla. Po velkém úspěchu ve Slaném se dá očekávat, že ani při dalších příležitostech nebudou mít trenéři českých reprezentací o zástup malých hokejistek nouzi!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz