VIDEO: Doutníky či šampaňské. Jak vypadaly bujaré oslavy Litvínova?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. dubna 2015, 23:50

Adam Bagar

Zní to až neuvěřitelně, ale hokejisté Litvínova dokázali ukořistit premiérový mistrovský titul po dlouhých 56 letech svého působení v elitní tuzemské soutěži. To, co se nepodařilo předchozím generacím, nyní zlomila svou ohromnou týmovostí parta okolo veterána Martina Ručinského, ten si v úctyhodném věku splnil obrovský sen v podobě zisku mistrovského titulu. Bujaré oslavy, při nichž nechyběly ani doutníky nebo šampaňské, mohly naplno propuknout...

Hokejisté Litvínova sice promarnili dvě šance rozhodnout sérii s Třincem, nakonec je to ale vůbec nemusí mrzet. Stejně jako neuznaná branka z prodloužení pátého duelu. V sedmém utkání na ledě Werk Areny Verva zvítězili po dvou brankách Františka Lukeše 2:0 a poprvé v dlouhé historii klubu mohli slavit mistrovský titul. Litvínovští už několik vteřin před koncem základní hrací doby naskákali na ledovou plochu.

Tam také převzali postupně několik ocenění a především zlaté medaile i Masarykův pohár, který tak po Zlínu poznal nového držitele. Dobře naladění litvínovští hokejisté pořád směle pokračovali v oslavách a pózovali fotografům. Až po víc než půl hodině se odebrali do své šatny, kde si společně zapěli vítězný pokřik. Pak už jen šampaňské létalo vzduchem snad na všechny strany, čemuž přihlížela rovněž média.

A aby bylo vše tak, jak má být, nechyběly ani tradiční doutníky, které si svěřenci přísných koučů Rulíka a Hořavy ve čtvrtek večer dopřáli. Ohromnou radost měl především veterán Martin Ručinský, který si ziskem mistrovského titulu splnil velký sen. "Budu slavit asi ještě dlouho. Fanoušků máme po republice dost. Tak to pořádně oslavte. A těm, kteří nefandili nám, se omlouváme," hlásí velezkušený hokejista.

A později se z hostující šatny třinecké Werk Areny přesunul společně s celým mančaftem do autobusu, kde už teklo pivo proudem. Ve speciálních žlutých trikotech a s nejcennější medailí na krku se čerství mistři elitní tuzemské soutěže vydali na severozápad republiky, kam by měli dorazit přibližně v šest hodin ráno. A vzhledem k tomu, jak město znovu žije hokejem, se dá očekávat skvělá podpora příznivců.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz