VIDEO: Drama plné zvratů pro Třinec! Spartu v prodloužení srazil Roth

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

První zápas byl jasnou záležitostí Třince, hokejisté Sparty ale bleskově zapomněli na debakl a postupně si vybudovali dvougólový náskok. Oceláři ve skvělém utkání dokázali velký obrat, během 91 vteřin třikrát překonali Novotného a sahali po dalším vítězství. Ve třetí třetině však zabrali hosté a díky trefám Vondrky s Pilařem zahnali chmury, poslední slovo v normální hrací době měl nakonec domácí Doudera. Duel tedy musel do prodloužení, hrálo se až do 76. minuty, kdy o výhře Ocelářů rozhodl obránce Roth!

Zatímco trenéři Třince neměli po prvním utkání důvody ke změnám, sparťané poslali do hry jiné složení útočných formací. A osvědčilo se, v první třetině totiž byla velmi produktivní trojice Forman, Přibyl, Buchtele. Posledně zmíněný útočník otevřel v páté minutě skóre, pak domácí zabrali a snažili se o odpověď, nicméně nebezpečnější byli Pražané. Polášek v přesilovce trefil tyčku, v čase 19:04 zvýšil Forman, jehož v palebné pozici parádně našel Přibyl.

Po pauze mohli hosté přidat další střelecký úspěch, zejména při dlouhém vyloučení Orsavy, leč Hrubec odolal. A po polovině utkání přišla třinecká smršť. Oceláři dokázali během 91 vteřin otočit ve svůj prospěch! Nejprve parádním blafákem překonal Novotného šikula Klepiš, pak tvrdě pálil Polanský a nakonec se po bleskové otočce kolem Barinky dostal k parádní střele pod horní tyčku Hrňa.

Tehdy se zdálo, že Třinečtí promění psychickou výhodu v další radost, ovšem Pražané se nevzdali. Po nástupu do třetí třetiny nejprve srovnal Vondrka a v čase 44:41 využil první sparťanskou přesilovku v semifinále Pilař. Vynikající zápas vrcholil, Oceláři se pokoušeli odpovědět a v 58. minutě se jim to díky gólu Doudery povedlo. Následovalo tedy prodloužení, optickou převahu měli domácí, kteří v čase 75:06 rozhodli: nahrávku Ružičky zakončil Vladimír Roth.

Václav Varaďa (asistent trenéra Třince): "Začátek utkání se nám vůbec nepovedl, tahali jsme tam za kratší konec, ale v průběhu druhé třetiny jsme třemi góly otočili výsledek a byli v euforii. Pak jsme sice inkasovali laciné branky, ale ukázali jsme nesmírnou touhu po vítězství, srovnali v závěru a za výkon jsme si vítězství zasloužili. Bylo to super utkání, které se hrálo nahoru dolů. Série je ještě dlouhá a vedení 2:0 nic neznamená."

Zdeněk Moták (asistent trenéra Sparty): "Myslím si, že diváci viděli vynikající hokej. My jsme hráli, až na pětiminutovku ve druhé třetině, výborně, ale ke kýženému bodu to nevedlo. Třinec je po dvou zápasech veselejší."

HC OCELÁŘI TŘINEC - HC SPARTA PRAHA 5:4 po prodloužení (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0) 

Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Ružička, Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Klepiš) - 5. Buchtele (Přibyl, Forman), 20. Forman (Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (Hlinka, Réway).
Rozhodčí: Hodek, Šír - Blümel, Kis.
Vyloučení: 8:10.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 43:29.
Diváci: 5200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Jakub Klepiš - Michal Vondrka.
Stav série: 1:1.
HC Oceláři Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Š. Ružička - Orsava, Kreps, Žejdl - Adamský, Polanský, Dravecký - Matuš, Pechanec, Cienciala - Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.
HC Sparta Praha: Novotný - .Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Réway, Hlinka, Rolinek - Forman, Přibyl, Buchtele - Sabolič, Cingel, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták. 

Další program semifinále ČP play off TELH

Pondělí 30. března - 3. zápas:

18:15 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Úterý 31. března - 4. zápas:

17:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Středa 1. dubna - 3. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Čtvrtek 2. dubna - 4. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Pátek 3. dubna – případný 5. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 4. dubna – případný 5. zápas:

16:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 5. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Pondělí 6. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Úterý 7. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Středa 8. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz