<

VIDEO: Flek se trefil od červené čáry! Chtěl jsem to jen nahodit, líčí

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Karlovy Vary se v bitvě o šest bodů na vítkovickém ledě ujaly brzkého vedení, když Jakub Flek takřka od červené čáry vyslal na Dolejše tvrdou navštívenku, která k překvapení všech aktérů skončila až v brance. Druhá extraligová trefa, první v této sezoně, v podání dvaadvacetiletého mladíka ale k teprve druhému vítězství Energie na cizích kluzištích nevedla. "Kdybych věděl, v čem je problém, tak na tom zapracujeme a zlepšíme to," krčí rameny karlovarský hokejista.

Na světelné kostce svítil čas 2:13, když Jakub Flek převzal v obranné třetině puk, dostal se těsně za červenou čáru a vyslal tvrdý projektil směrem k brance Daniela Dolejše. K překvapení všech skončil kus černé pryže až za brankovou čarou. Pro domácí pořádný šok, pro hosty velká vzpruha. "Dost mě to překvapilo, měl jsem v úmyslu jenom nahodit puk a jít za ním," usmívá se karlovarský střelec.

Dost mě to překvapilo, měl jsem v úmyslu jenom tvrději nahodit puk a jít za ním.

"Chtěl jsem to nahodit tvrději. Kotouč šel těsně kolem beka, takže gólman ho viděl možná trošku zkresleně a propadlo to tam. Bohužel k výhře to však nevedlo," mrzí Fleka. Jeho tým se po vedoucí trefě možná až zbytečně zatáhl a Vítkovice měly ve zbytku prvního dějství více ze hry. "Snažili jsme se udržet vedení co nejdéle, ale to se nám nepovedlo a dostali jsme dva takřka slepené nešťastné góly."

Ale zpátky k jeho málo vídané trefě, kterou si Daniel Dolejš po zápase ještě hodně dlouho vyčítal. "Byla to teprve moje druhá trefa v nejvyšší soutěži. Jsem za ni moc šťastný," říká Jakub Flek, který na podobný gól nepamatuje. "V nižších soutěžích jsem asi nic takového kuriózního nedal," pátrá v paměti útočník, jenž zároveň nosí dres druholigového Sokolova, kde se střílením branek problém nemá.

"Ten rozdíl mezi soutěžemi je samozřejmě velký, ale všechny tréninky absolvuju v Karlových Varech, takže na tempo jsem zvyklý a utkání jsou takovou třešničkou na dortu," prozrazuje Flek, jehož trápí venkovní výsledková mizérie Západočechů. Ti mimo svůj stadion vyhráli jediný duel v sezoně. "Bohužel se nám tam dlouhodobě nedaří. Musíme dál bojovat a začít vozit body také z cizích arén," velí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz