VIDEO: Jágr ve Floridě? Nečekané, líčí Ručinský. Extraliga změnu kvituje

Foto: inagist.com

3. března 2015, 11:15

Adam Bagar

Už osmým působištěm legendárního Jaromíra Jágra v nejslavnější hokejové lize světa se v uplynulém týdnu stala slunná Florida, která byla pro hokejovou veřejnost vcelku překvapivou štací pro zkušeného hokejistu, jenž v únoru oslavil už své třiačtyřicáté narozeniny. "Vůbec jsem to nečekal. Myslel jsem, že půjde do týmu, který má silné mužstvo a šanci uspět," prozrazuje další veterán Martin Ručinský. Další hokejisté Tipsport extraligy však změnu kvitují a věří, že pomůže nejen Jágrovi, ale také Floridě.

Vědělo se o tom, že ho čeká výměna do některého z dalších klubů zámořské NHL, přesto šlo jméno Jágrova nového působiště jen těžko odhadnout. Nakonec po něm sáhlo vedení Floridy, které si od jeho zkušeností hodně slibuje. Nejproduktivnější Evropan v NHL navíc poslední dobou nedostával v New Jersey tolik prostoru. "Věděl jsem hned od prvního dne, že se to stane. Není to poprvé, co se mi něco takového stalo," řekl Jágr.

Ten už v nejlepší lize světa obléká aktuálně dres osmého klubu. Na rekord Mika Sillingera mu ale schází ještě čtyři štace. Legendární Jaromír Jágr postupně oblékal dres Penguins, Capitals, Rangers, Flyers, Stars, Bruins, Devils a nyní mu do sbírky přibyli ještě Panthers. S aktuálně pátým nejproduktivnějším hráčem historického pořadí NHL pomýšlejí neustále na play off, patří jim devátá příčka se ztrátou dvou bodů na osmé Bruins.

Při svém premiérovém startu v dresu Floridy sice bodovat nedokázal, předvedl se však ve velmi dobrém světle. Druhý duel už mu vyšel také bodově. Nejprve otevřel skóre zápasu a nakonec přidal i nahrávku. Bilance amerického týmu s Jaromírem Jágrem v sestavě? Dva zápasy, dvě vítězství! Poté, co v New Jersey zapsal 29 bodů v 57 zápasech se tak v tomto ročníku konečně přehoupl alespoň přes hranici třiceti kanadských bodů.

A co říkají na jeho přesun do slunné Floridy hokejisté Tipsport extraligy? "Překvapilo mě to, vůbec jsem Floridu nečekal. Myslel jsem, že půjde do týmu, který má silné mužstvo a šanci uspět," prozrazuje jeho kamarád Martin Ručinský. K tématu posledních dní se vyjádřili dále také karlovarský útočník Martin Bartek, plzeňský šikula Dominik Kubalík, brněnský kanonýr Jan Hruška nebo liberecký Jaroslav Vlach, jehož vzorem je právě Jágr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz