VIDEO: Jako v NHL! Tygry probrala až bitka. Byl to impuls, věděl Valský

Foto: Bořivoj Černý, hcbilitygri.cz

Mnoho fanoušků spekulovalo nad tím, jestli debakl z Hradce nepoznamená liberecké Bílé Tygry. Na nejhorší porážku letošní sezony ale Severočeši zareagovali nejlepším možným způsobem. Být tomu tak však vůbec nemuselo, ještě v padesáté minutě duelu s Mladou Boleslaví totiž šelmy prohrávaly o dvě branky. Domácí střídačku probral až svou vyhranou bitkou Jaroslav Vlach.

Vezměme to ale popořadě. Mladoboleslavští vstoupili do zápasu nebojácně a v prvním dějství se se smečkou přetahovali o úvodní branku. Té nakonec dosáhli domácí, nicméně v prostřední části již Bruslaři, alespoň co se skóre týče, dominovali.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána nedokázali proměnit své šance a hlavou nejednoho fanouška ve vyprodané Home Credit Aréně prolétly ty nejčernější myšlenky. „Když se prohrává na domácím ledě, vždy jsou nervy ještě o trochu větší. Mohli jsme si za to ale naším nedůrazem sami. Nehráli jsme to, co jsme si řekli. V závěrečné části jsme se k tomu vrátili a přineslo to ovoce," hledal chyby Jakub Valský (na snímku).

Atmosféra při střetnutí těchto dvou celků bývá vždy jak v hledišti, tak na ledové ploše velmi hustá, čemuž nebylo jinak ani tentokrát. Po sérii střetů vlétl na Tomáše Voráčka Jaroslav Vlach a k obrovské radosti diváků v pěstním souboji uspěl.

„Plánované to bylo. Chtěl jsem týmu dát nový impuls a jsem strašně rád, že se to povedlo, a že jsme vyhráli, prozradil bitkař Jaroslav Vlach, který těsně před inkriminovaným momentem dostal příležitost hrát v druhé lajně. Vinou trestu o ní ale přišel.

„V posledních kolech se proti nám chce vytáhnout každý tým. Zápasy jsou daleko vyrovnanější."

„Myslím, že to byl zlom zápasu. Vyplynulo to ze situace, a Jarda to zvládl. Nastartovalo nás to, byl to potřebný impuls," nepochyboval střelec rozhodující trefy duelu.

Reakce spoluhráčů byla okamžitá. Tygři zařadili ještě vyšší rychlostní stupeň a zanedlouho poté slavili. Branko Radivojevič táhlou ranou do horních pater zařízení snížil skóre. Kolotoči v mladoboleslavském obranném pásmu ale nebyl konec. Za dalších pět minut přihrál Jelínek kotouč rozjetému Valskému. Liberecký útočník nic nevymýšlel a v plné rychlosti puk poslal přesně k bližší tyči. Hala propukla v eufórii.

Prodloužení se od závěru třetí periody příliš nelišilo. Tygři byli v držení kotouče jistější a Bruslaři jim ustupovali. Dělbu bodů nakonec rozsekl geniální pas Mojžíše Jakubu Valskému, který svým druhým gólem v utkání přisoudil Liberečanům třináctou domácí výhru v řadě. Modro-bílí navíc dokázali vyrovnat devět let starý rekord v počtu vítězství během sezóny.

„V posledních kolech se proti nám chce vytáhnout každý tým. Zápasy jsou daleko vyrovnanější. Všichni navíc s koncem základní části znají náš herní projev a chtějí urvat důležité body do tabulky. Nesmíme ale i přesto naši hru přestat hrát," zakončil rozhovor Valský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz