VIDEO: Kometa poprvé srazila Litvínov a v semifinále nekončí

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

31. března 2015, 18:10

Daniel Poláček

„Jednou se někomu musí podařit otočit sérii z 0:3 na 4:3. Chceme být ti první,“ hlásil před utkáním brněnský Jan Hruška. První krok k historickému obratu se Kometě, do jejíž sestavy se vrátil Kempný, vydařil. Nad Litvínovem zvítězila 3:1 a snížila stav série na 1:3.

Až doteď dominoval sérii litvínovský brankář Pavel Francouz, který v průměru dostával pouze jeden gól na zápas. Proto situace z 10. minuty úterní bitvy leckoho překvapila. Zohorna si to v přesilovce namířil k bráně a vyslal střelu/nahrávku, která skončila až za brankovou čarou. Domácí mohli ještě v první třetině vedení navýšit, neboť měli víc ze hry (Verva si vážnější šanci vytvořila až v 15. minutě), ale Francouz odolával.

Stejně jako na startu prostředního dějství, kdy vychytal trestné střílení Zohorny. Ve 27. minutě už však nestačil na dělovku Malce od modré čáry. Kometa tak využila další přesilovku a poprvé v sérii vedla 2:0. Navíc stále měla víc ze hry.

To se změnilo až po polovině utkání, kdy se střelou z mezikruží prosadil litvínovský Petružálek. A dokonce mohlo být vyrovnáno, kdyby Martynek nemířil jen do tyče. Závěr druhé třetiny ale přeci jen patřil Kometě, která díky Burianově dělovce od modré čáry odcházela do šatny za stavu 3:1. Poslední dějství pak přineslo gól domácích do prázdné brány, a tak se většina přítomných diváků mohla radovat. Kometa stále šlape po cestě k historickému obratu.

Vladimír Kýhos (trenér Komety): "Chtěli jsme oživit tým přeházením sestavy, což se vyplatilo. Hrozně nám pomohl návrat Michala Kempného, který nehrál měsíc a půl. Převedli jsme výkon, který nás zdobil v průběhu celé sezóny. Psalo se v novinách, že nemáme sílu, ukázali jsme však, že ji máme. Těšíme se do Litvínova."

Miloslav Hořava (asistent trenéra Litvínova): "Budu stručný. Domácí vyhráli zaslouženě, hráli velice dobře. Série bude pokračovat u nás, Brnu dnes gratuluji k výhře."

HC KOMETA BRNO – HC VERVA LITVÍNOV 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Honejsek, Hanzlík), 27. Malec (Koreis, Honejsek), 40. Burian (Kuboš, Vondráček), 59. Káňa (Dočekal) – 35. Petružálek
Rozhodčí: Šír, Šindler – Brejcha, Charvát.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 28:28.
Diváci: 7 200 (vyprodáno)
Nejlepší hráči: Tomáš Malec – Jakub Petružálek.
Stav série: 1:3.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Hájek – Káňa, Čermák, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Hruška, Zohorna, Honejsek – Dočekal, Wasserbauer, Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
HC VERVA Litvínov: Francouz – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Gula, Sklenička, Pavlík, Kokeš – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Piroš, Majdan. Trenéři: Rulík a Hořava.

Další program semifinále ČP play off TELH

Středa 1. dubna – 3. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Čtvrtek 2. dubna – 4. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Pátek 3. dubna – případný 5. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 4. dubna – případný 5. zápas:

16:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 5. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Pondělí 6. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Úterý 7. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Středa 8. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz