VIDEO: Krstev dal za týden 2 góly z půlky! Ruský pořízek z KHL jde do Kladna

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

Poslední čtvrtina základní části odstartovala. A začíná jít do tuhého! O záchranu budou bojovat Benátky nad Jizerou, Šumperk a Most. O postup do play off pak sedmička týmů, mezi níž jsou bodové rozdíly poměrně zanedbatelné. No a České Budějovice, Jihlava, Kladno a Slavia se poperou o čelo tabulky. Připoutejte se prosím, nejzajímavější část sezony je před námi!

Události 40. kola WSM Ligy

Nová posila Kladna - bek se zkušenostmi z KHL
Hned druhý den po příchodu Marka Račuka oznámili Rytíři další novou tvář, tentokráte do defenzivy. Kladno zalovilo na východě Evropy a přivedlo 32letého zadáka Arťoma Těrnavského (prozatím na zkoušku). „Stejně jako v případě Marka Račuka jsme hledali typově vhodného hráče pro naše mužstvo, zkušeného a fyzicky dobře vybaveného, tentokrát ale do obrany. Arťom má všechny požadované parametry,“ sdělil David Čermák, sportovní manažer Středočechů.

190 centimetrů vysoký a 99 kilogramů vážící zadák má za sebou přes dvě stě duelů v KHL a sto utkání v ruské Superlize. Je mistrem světa do sedmnácti i osmnácti let, byl draftován Washingtonem (2001, 5. kolo), zahrál si za slavné CSKA Moskva a dvakrát se stal vítězem kazašské nejvyšší soutěže. V minulém ročníku vystřídal tři mužstva - nejprve dělal kapitána v klubu Chanty-Mansijsk (KHL), následně putoval do Nižného Novgorodu, načež se uchýlil do THK Tver (VHL). Od konce minulé sezony byl bez angažmá. „Letos ještě nehrál a pravděpodobně nastoupí až za týden v Třebíči. Víme o něm, že je fit, ale nejprve se musí sžít s mužstvem a potrénovat,“ prozradil Čermák.

Foto: преимущественно Евгения Листюка

Do Třebíče zamíří účastník MSJ Patrik Koch
Následující dny slibují zajímavé oživení třebíčské defenzivy. Horáckou Slavii totiž posílí devatenáctiletý Patrik Koch. „Je výborný bruslař, ale potřebuje nabrat zkušenosti, proto má vyřízený střídavý start do Třebíče. Věříme, že se postupně přesune do našeho mužstva," uvedl pro brněnský Deník trenér Komety Kamil Pokorný. Patrik Koch má zkušenosti ze zámoří či rakouské juniorky. Letos si zahrál na Mistrovství světa juniorů ve Finsku, kde v pěti zápasech vstřelil jednu branku.

Krstev střelcem z poloviny hřiště
Dát gól z poloviny hřiště? Zajímavé, ale občas se to prostě stane. Dát ale dva takové góly během týdne? To už není náhoda! Podařilo se to slávistické posile Angelu Krstevovi. „Tak on Angel Krstev je trochu nevyzpytatelný obránce, já ho znám. On tam naznačil nahození a Lukáš Mensator už byl připraven jet za branku, kde nám sbírá puky a tím nám pomáhá. Bohužel Angel si to ve středním pásmu vzal na lopatu a trefil se přesně do branky, Mensi už to tam pak nestihl," popsal Marek Račuk pro rytirikladno.cz moment ze středečního utkání. I díky chytrosti bývalého reprezentačního zadáka nakonec sešívaní zdolali Kladno 4:2.

Gól Angela Krsteva proti Kladnu je v čase 0:24.

Takhle se 35letý hokejista s bulharskými kořeny trefil v sobotu proti Přerovu:

Snowboarďáci
Brankáři Horácké Slavie Karel Vejmelka a Dominik Svoboda si pro fanoušky připravili povedenou děkovačku. Z hokejek si udělali prkna a poděkovali příznivcům za podporu během utkání se Šumperkem (4:3sn.).

Snowboardistická děkovačka v podání třebíčského Dominika Svobody...

Snowboardistická děkovačka v podání třebíčského Dominika Svobody... | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

... a jeho parťáka Karla Vejmelky.

... a jeho parťáka Karla Vejmelky. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Ze statistik

Budoucnost Komety
V zápase mezi Třebíčí a Šumperkem (4:3sn.) předvedla výborný výkon druhá formace ve složení Kusko-Raška-Zohorna. Mladíčci zapůjčení z brněnské Komety se podíleli na všech třech brankách svého týmu. Adam Raška se trefil dvakrát, Silvester Kusko jednou a Radim Zohorna dvakrát asistoval.

Jak si vedou v celkovém součtu základní části? Raška sehrál za bílé hvězdy 16 utkání s bilancí 5+5, pro Kuska pak bylo středeční utkání už 40. v sezoně (rovněž 5+5). Nejmladší z této trojice, teprve devatenáctiletý čahoun Radim Zohorna, bodoval ve 25 zápasech osmkrát.

Sestřih branek v tomto videoohlase:

Čisté konto Jaroslava Pavelky
Velmi cenné vítězství zaznamenaly Litoměřice v rámci 40. kola WSM Ligy. Stadion dokázal vyhrát v Jihlavě, a to hodně hubeným poměrem 1:0. Výborný výkon podal gólman Jaroslav Pavelka, jenž vychytal třetí shut out v sezoně.

Havířovskou šňůru výher přetrhl Motor
Po pěti zápasech se AZet musel smířit s porážkou. Na ledě Českých Budějovic ovšem předvedl solidní výkon a potvrdil zlepšenou formu z posledních týdnů.

Hattrick Pšurného
V létě se o Romana Pšurného zajímal Prostějov, Přerov však za služby šikovného centra nabídl ještě více. „Byl by nejlépe placeným hráčem Prostějova. Od Přerova ale dostal ještě lepší nabídku," nastínil Jiří Vykoukal, sportovní manažer Jestřábů. Zubrům se sázka na zlínské odchovance vyplácí. Ve 40. kole třemi góly sestřelil Kadaň a s pětatřiceti kanadskými body je 12. nejproduktivnějším hráčem WSM Ligy.

Další dva body pro Stacha
Kladno sice ve šlágru kola proti Slavii prohrálo 2:4, alespoň jedno pozitivum ale toto utkání mělo. Lídr mužstva David Stach si do statistik přidal gól a asistenci. Překonání rekordu Václava Prospala je tak zase o krůček blíž!

Nepříjemný večer pro Filipa Novotného
Jedna z největších hvězd WSM Ligy, brankář Filip Novotný, dělá vše pro to, aby pomohl Benátkám nad Jizerou k navýšení náskoku na Šumperk a Most. I přes výborné výkony a úspěšnost zákroků těsně pod 93 procenty dovedl Pojizeřany jen k jednomu vítězství z celkových čtyř duelů. V rámci 40. kola, v utkání proti Prostějovu, inkasoval šestkrát.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Návštěva kola

5 873 diváků - ČEZ Motor České Budějovice vs. AZ Havířov
Nedělní předehrávku zhlédla, jak bývá v případě domácích zápasů Českých Budějovic zvykem, návštěva kola. V Budvar Aréně byli přítomni i fanoušci Slezanů. Ti tak po postupu do druhé nejvyšší soutěže nechyběli ani na jednom venkovním zápase!

Další návštěvy:
HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno - 2 743
HC Dukla Jihlava vs. HC Stadion Litoměřice - 1 246
LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Benátky nad Jizerou - 1 230
SK Horácká Slavia Třebíč vs. Salith Šumperk  - 860
SK Kadaň vs. HC ZUBR Přerov - 360
HC Most vs. Hokej Ústí nad Labem - 298

Šlágr 41. kola

17:00 LHK Jestřábi Prostějov vs. ČEZ Motor České Budějovice
Po nepovedené první polovině základní části se Prostějov zvedá a útočí na místa, která se od něj před startem soutěže očekávala. Na pátou Kadaň ztrácí pouhé dva body, na druhou stranu nečeká na Hanáky jednoduchý los. V sobotu hostí druhý Motor, ve středu pak zajíždí na Slavii, jež se v tabulce WSM Ligy dotáhla na Jihlavu.

Další zápasy 41. kola

Sobota 16. ledna:
16:00 Rytíři Kladno – SK Kadaň
16:30 HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha
17:00 HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 HOKEJ ŠUMPERK 2003 – HC Most
17:00 Hokej Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC AZ Havířov 2010

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz