VIDEO: Litvínov dobyl Kometu a má mečbol! Francouz udržel čisté konto

Foto: hokej-litvinov.cz

Tomu se říká fazona! Litvínovští hokejisté zvládli také třetí zápas a před vyprodanou brněnskou DRFG Arenou porazili tamní Kometu fotbalovým poměrem 2:0. Chemici se dostali do vedení už po 54 sekundách hry, kdy skóre otevřel Jakub Petružálek. Brněnští se hnali za vyrovnáním, ale Verva se mohla spolehnout na výtečného Pavla Francouze v brance. Navíc na konci druhé části skóroval Gerhát, do prázdné klece přidal třetí trefu Hübl, a Severočeši tak urvali tři postupové mečboly. Ten první mohou využít už v úterý a zajistit si postup do extraligového finále!

Litvínovští vstoupili do utkání ve velkém stylu. Uběhlo sotva 54 vteřin, domácí obrana chybovala v rozehrávce, puk zachytil Ručinský, přiťukl jej Hanzlovi. Ten na sebe upoutal pozornost zadáků i brankáře, parádně předložil kotouč Petružálkovi, jenž jej doklepl do prázdné klece, a zmrazil domácí tribuny. Hned nato mohl zvýšit Hübl, ale ze slibné pozice gól nedal. Ve druhé části však Brňané přidali a Verva měla potíže. Do slibných příležitostí se probil aktivní Vondráček s Tonem, jenže Francouz v litvínovské brance odolával.

Když jej přece jen překonal domácí Káňa, zachránila hostujícího gólmana branková konstrukce. Navíc v čase 38:59 hosté vykombinovali defenzivu Komety a Gerhát svým prvním gólem v play off poslal chemiky do dvoubrankového náskoku. Ve třetí části Brno opět marně bušilo do brankářské pevnosti s označením Francouz a 65 sekund před koncem rozhodl o třetí výhře Litvínova gólem do prázdné svatyně Komety Hübl. Verva si tak může už v úterý zajistit postup do finále!

Vladimír Kýhos (trenér Komety): „Rozhodla první minuta, kdy jsme udělali chybu v obraně. Byla to smůla. Kluci z toho byli trošku deprimovaní, byli jsme psychicky dole a bylo jen o štěstí, že jsme neinkasovali více. Ve druhé třetině jsme se zvedli a byla velká škoda, že jsme nevyužili žádnou přesilovku. Další zlomový moment v utkání byl, když Honza Káňa trefil tyčku a v závěru jsme inkasovali gól na 0:2. V zápase jsme málo stříleli, ale Litvínov nás obětavou hrou do ničeho moc nepustil. Se zbytkem už si vždy poradil Francouz.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Utkání ovlivnil náš výborný vstup do zápasu. Po deseti minutách se sice vše srovnalo, ale my už měli náskok. Důležité ve druhé třetině bylo, že jsme ubránili oslabení a ve třetí třetině pak ustáli tlak Komety.“

HC KOMETA BRNO – HC VERVA LITVÍNOV 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Petružálek (Hanzl, Ručinský), 39. Gerhát (Martynek, Trávníček), 59. Hübl (Jánský).
Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 3:5.
Bez využití.
Střely na branku: 26:28.
Diváci: 7200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Jan Hanzlík – Tomáš Pavelka.
Stav série: 0:3.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš – Hruška, Němec, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák, Vondráček – Dočekal, H. Zohorna, Honejsek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
HC VERVA Litvínov: Francouz – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Gula, Sklenička, Pavlík – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Piroš, Majdan. Trenéři: Rulík a Hořava.

Další program semifinále ČP play off TELH

Úterý 31. března – 4. zápas:

17:20 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Středa 1. dubna – 3. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Čtvrtek 2. dubna – 4. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Pátek 3. dubna – případný 5. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 4. dubna – případný 5. zápas:

16:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 5. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Kometa Brno – HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Pondělí 6. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Úterý 7. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Středa 8. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz