VIDEO: Medveděv jako Granlund. Rus oslnil fanoušky parádním trikem

Foto: Jevgenij Lisťuk

30. srpna 2015, 16:47

Jan Šimek

Hokejisté to občas zkusí. Na čepel hokejky si přilepí puk a zpoza branky nachytají gólmana překvapivým a bleskovým zakončením pod horní tyčku. Góly po neuvěřitelných tricích, které vypadají jako vystřižené z florbalu nebo lakrosu, proslavil zejména finský útočník Mikael Granlund.

Ten předvedl parádní fintu na vrcholné úrovni, když takto pomohl postoupit své reprezentaci v semifinálovém utkání proti Rusku během mistrovství světa 2011 na Slovensku. Jeho úžasná technická finesa se tehdy dokonce objevila na finských poštovních známkách.

VIDEO: Švihálek á la Granlund! Jednou za život, tuší mladík

Teď převedl podobný kousek útočník Jugry Chanty-Mansijsk Pavel Medveděv, když v čase 4:18 poslal na párek brankáře Čeljabinsku Vasilije Demčenka. Po třetím gólu jej nahradil český gólman Pavel Francouz, ale do konce zápasu ještě inkasoval dvakrát, Jugra tak na ledě Traktoru zvítězila v poměru 5:3.

Takto se Medveděv předvedl proti Čeljabinsku...

Třiadvacetiletý ruský útočník Medveděv neskóroval v KHL tímto způsobem poprvé. Před necelými čtyřmi lety se takto prosadil v barvách moskevského Spartaku. Příklady inspirované Granlundem ale můžeme najít také na českých kluzištích. V létě roku 2012 takto na turnaji v Porubě nadchl tehdejší útočník Vítkovic Karel Richter.

VIDEO: Životní trefa juniora Dominika Hrníčka. Říkají mi Granlunde

Loni tímto kouskem okouzlili liberecký mladík Dominik Hrníčko na juniorském turnaji O pohár primátora města Pardubic, nebo Michal Švihálek z Českých Budějovic, který se takto prosadil v první lize proti Prostějovu. Ne vždy to ale vyjde. Třeba chomutovský bek Jan Rutta v duelu s Olomoucí si na brankáře Hanáků Jiřího Trvaje s efektní fintou nepřišel.

A takhle se trefil před čtyřmi lety...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz