VIDEO: Mráz, bitka i divácký rekord! Show pod širákem ovládla Kometa

Foto: hc-kometa.cz

Parádní hokej, napěchované tribuny a atmosféra, ze které běhal mráz po zádech. Hokejisté brněnské Komety v provizorní aréně za Lužánkami vyzvali v duelu pod otevřeným nebem Plzeň. Do hlediště si našlo cestu přesně 18 514 fanoušků, kteří tak stanovali nový extraligový rekord! Domácí sice nezačali dobře, když po trefě Lva prohrávali. Ještě do konce první části ale skóre dvěma góly otočili a ve druhé třetině šli do dvoubrankového trháku. Pak sice snížil Indrák, jenže závěrečná část patřila znovu Kometě, která trefami Němce a Kováčika upravila výsledek na konečných 5:2.

Domácí ale nezačali dobře. Po deseti minutách hry propadli v obraně, Plzeňští ujeli do přečíslení dva na jednoho, Kratěna naservíroval puk přesně na hokejku Lva, který otevřel skóre. Pak mohl srovnat Káňa, jenže svůj únik gólem nezavršil. Akce však pokračovala dál a tentýž brněnský útočník to zkusil z ostrého úhlu, čímž překvapil Machovského – 1:1.

Nabuzená Kometa mohutně podporována svými příznivci se hnala do útoku a 46 sekund před koncem první části Mrázek zpoza branky perfektní přihrávkou mezi kruhy našel Hrušku, který strhl vedení na stranu Brna.

V polovině utkání udělali indiáni hrubici při rozehrávce, jeden z plzeňských hráčů doslova namazal puk Hruškovi. Ten měl spoustu času nachystat si ho a svižnou střelou zápěstím poslal domácí výběr do dvoubrankového trháku. V závěru druhého dějství sice snížil střelou z pravého kruhu Indrák, ale Kometa neznervózněla.

Promrzlé fanoušky pak kromě mexických vln a fandění zahřála také pěstní výměna mezi brněnským útočníkem Káňou a plzeňským forvardem Lvem, ve které kraloval domácí borec. Pak Káňa vysunul Němce, jenž nasadil Machovskému kličku a zvýšil na 4:2. Do opuštěné branky Plzně nakonec přidal pátý zásah Kováčik a výhra Brna byla potvrzena.

Kometa tak doma za Lužánkami slaví cennou výhru a překonání diváckého rekordu samostatné české soutěže z roku 2012, kdy na zápas v pražské O2 areně mezi Kladnem a právě Kometou přišlo 17 182 diváků. V utkání pod širým nebem v Brně se na tribuny vměstnalo 18 514 fanoušků a nový rekord extraligový je na světě!

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): „Chtěl bych poděkovat vedení Komety v čele s Liborem Zábranským a dalším lidem, kteří vynaložili neskutečné úsilí, aby se takový zápas mohl hrát. Hrozně jsme jim chtěli dát dárek v podobě vítězství. Rodilo se těžce, Plzeň šla do vedení, ale strašně důležité bylo, že jsme otočili na 2:1. Pro hráče to byl impuls. Ve druhé třetině jsme dali gól na 3:1, ale zbytečně jsme chodili do forčekingu a Plzeň nakonec snížila. V kabině jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme líp hrát střední pásmo, a to se nám povedlo. Počkali jsme si na chybu soupeře, kterou bravurně potrestal Vojta Němec. Pak už jsme se to snažili zazdít a pátý gól Joži Kováčika byl třešničkou na dortu pro lidi. Plzeň hrála velice dobře, ne nadarmo je na druhém místě tabulky. Jsem hrozně rád, že se to po všech stránkách povedlo.“

Michal Straka (trenér Plzně): „Zápas jsme nezačali špatně. Drželi jsme se dobře na kotouči a nakonec jsme šli z přečíslení dva na jednoho do vedení. Bohužel jsme ale na konci první třetiny začali ztrácet kotouče ve středním pásmu, Kometa nás dostala pod tlak a otočila zápas na 2:1. Ve druhé třetině jsme se chtěli vrátit k domu, jak jsme začali, a dařilo se nám to. Bohužel jsme po chybě v rozehrávce dostali třetí gól, ale včas jsme dali kontaktní a druhá třetina byla z naší strany asi nejlepší. Zápas jsme chtěli ještě srovnat, jenže bohužel jsme zase udělali chybu v útočném pásmu, kdy jsme si nechali odjet Němce a ten zápas rozhodl. Myslím, že Kometa vyhrála zaslouženě.“

HC KOMETA BRNO – HC ŠKODA PLZEŇ 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Kadlec, Kubalík).
Rozhodčí: Polák, Hradil – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 5:8.
Bez využití.
Střely na branku: 27:29.
Diváci: 18 514.
Nejlepší hráči: Jan Hruška – Miroslav Indrák.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška – Ostřížek, J. Hruška, H. Zohorna – Káňa, V. Němec, Mrázek – Raška, Čermák, Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček. Trenéři: Hadamczik, Pokorný a Beran.
HC Škoda Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna – Suchý, Preisinger, Hrňa – Poletín, Beran. Trenéři: Straka a Čihák.

Slavnostní nástup na led

Slavnostní nástup na led | Foto: hc-kometa.cz

Úvodní vhazování zápasu HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň

Úvodní vhazování zápasu HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň | Foto: Martin Voltr

Choreo brněnských fanoušků "Dem dom"

Choreo brněnských fanoušků "Dem dom" | Foto: hc-kometa.cz

Kotel brněnských fanoušků

Kotel brněnských fanoušků | Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz