VIDEO: Musíme se dát dohromady, velí před závěrem skupiny Mašková

Foto: Martin Mašek

(ST CATHARINES, od našeho zpravodaje) Juniorky po druhém zápase na mistrovství světa jen těžko hledaly slova. Výhru nad Kanadou asi čekal málokdo, Češky ale určitě chtěly favorita více potrápit. Reprezentantky do 18 let si po povedeném vstupu do utkání nechaly utéct závěr první třetiny a nakonec od Kanady schytaly jedenáct branek. „V neděli se dáme dohromady jak fyzicky, tak psychicky, trochu si odpočineme,“ říká kapitánka Mašková. Po dni volna čeká výběr trenéra Fidrmuce poslední zápase ve skupině, ve kterém vyzve Rusko.

Začátek zápasu přitom vypadal velmi slibně, Češky se favorita nezalekly a na Kanadu vlétly. První střelou dokonce Bucifalová orazítkovala tyčku. „Ze začátku jsme vážně dřely, dodržovaly jsme řečenou taktiku,“ říkala Mašková. Samotný závěr třetiny pak ale poněkud zničil české sny o slušném výsledku. „Ve druhé třetině už tam padal jeden gól za druhým. Nevím, jestli jsme se nechaly uchlácholit tím, že jsme v úvodu hrály dobře nebo čím to bylo,“ pokračovala česká kapitánka.

„Chyběla trochu disciplína, začalo to tam padat. Nechytli jsme závěr první třetiny. Mysleli jsme si, že se dáme dohromady, ale pak nás srazil začátek druhé třetiny,“ vysvětloval trenér Fidrmuc, se kterým souhlasila i obránkyně Zíková: „Začaly jsme hodně bláznit, nedodržovaly jsme taktiku. Závěr první třetiny nás zlomil.“

Taktika, s jakou nastupovaly hráčky do zápasu proti finalistkám loňského MS, byla jasná – držet Kanadu na uzdě a soustředit se na obranu. „Čekali jsme jiný průběh utkání. Chtěli jsme lépe bránit, především ve druhé třetině. Očekávali jsme, že se nám povede vstřelit nějaký gól. Šance jsme měli, ale nepovedlo se nám je proměnit,“ říkal šéf české střídačky.

Češky se nyní musí po těžkých dvou zápasech s USA a Kanadou oklepat a nabrat čerstvé síly. V neděli je v St. Catharines den volna, respektive bez zápasu, trénink juniorky nemine. „V neděli určitě půjdeme na led. Bude také nějaká porada, bazén, vířivka, a hlavně se budeme připravovat na Rusky,“ odhalovala plány Zíková.

Po dni volna uzavřou reprezentantky do 18 let skupinu zápasem proti Rusku, které budou chtít rozhodně porazit. „Zápas s Ruskem pro nás bude nejdůležitější, protože se ukáže, jestli někoho ve skupině porazíme. Něco si o tomto zápase řekneme a snad nám to vyjde,“ předestírala Mašková.

Český tým na tom sice po dvou prohrách není psychicky nejlépe, jeho pondělní soupeřky si ale doposud vedly velmi podobně. „Rusky teď také prohrály 0:6. Rovněž to nečekaly, takže jsou ve stejné situaci jako my,“ uzavřel hlavní trenér.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz