VIDEO: Drama v Litvínově ovládla Verva! Kometě utekla v první části

Foto: hc-kometa.cz

Úvodní semifinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy hostil litvínovský stadion, kam dorazila brněnská Kometa. Ta na ledě Vervy nezačala vůbec dobře a po první třetině prohrávala o dva góly. Pak sice Brněnští snížili, ale na začátku třetí třetiny šli domácí znovu do dvoubrankového trháku. Moravský tým sice dokázal po trefě Kováčika vyrovnaný duel zdramatizovat, v napínavé koncovce však vyrovnat nestihl. Chemici se tak v semifinálové sérii ujímají vedení.

Litvínov měl do utkání skvělý nástup a už po 61 sekundách hry šel do vedení. Hned úvodní přesilovku domácího výběru využil šikovnou tečí Pavlíkova nahození Trávníček, který se trefil v play off vůbec poprvé v kariéře. Chemici přežili tři oslabení v řadě, pak pokračovali v aktivní hře a ještě v první třetině se dočkali druhé branky. Puk po svižné střele Petružálka vyrazil brněnský gólman Čiliak před sebe přímo na čepel Hanzla, jenž kotouč pohotově doklepl do prázdné branky.

Na startu druhé dvacetiminutovky udeřila Kometa. Čermák zavezl puk před branku, přiťukl jej Káňovi, jenž přesnou bombou pod víko zařídil kontaktní gól a zároveň sestřelil Francouzovu lahev s pitím. Chemici však získali dvoubrankový náskok zpátky, když ve 44. minutě nenápadně projel do pásma Martynek a nahozený puk nešťastně tečoval za záda Čiliaka brněnský Hanzlík. Necelé čtyři minuty před koncem ještě snížil pumelicí od modré brněnský bek Kováčik, ale srovnat už Brno nedokázalo. Verva se tak ujala vedení v sérii, která pokračuje v pátek.

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Vstup do zápasu se nám povedl, takhle jsme chtěli v sérii začít. Od druhé třetiny jsme ale polevili a Kometa ukázala svou sílu. Je to pro nás těžký a nepříjemný soupeř, což během hry bylo jasně vidět. Zvedla se a chvilku jsme byli pod tlakem. Za těsné vítězství jsme rádi.“

Vladimír Kýhos (trenér Komety Brno): „Do utkání jsme špatně vstoupili, v podstatě jsme si dali dva vlastní góly. Neodehráli jsme sice špatný zápas, ale rozhodly naše nevyužité přesilovky. V závěru jsme bojovali o vyrovnání, to se nám však nepovedlo. Musíme se z toho vyspat.“

HC VERVA LITVÍNOV – HC KOMETA BRNO 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Trávníček (Pavlík, Pavelka), 15. Hanzl (Petružálek, Ručinský), 44. Martynek – 26. Káňa (Čermák), 57. Kováčik (Ptáček, Zohorna).
Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Tošenovjan, Lederer.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 35:28.
Diváci: 5811.
Nejlepší hráči: Pavel Francouz - Jan Káňa.
Stav série: 1:0.
Litvínov: Francouz – Chaloupka, Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Hořava.
Brno: Čiliak – Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Hájek, Malec, Kuboš – Hruška, Ostřížek, Ton – Burian, Koreis, Mrázek – Káňa, Čermák, Vondráček – Dočekal, Zohorna, Honejsek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Další program semifinále ČP play off TELH

Pátek 27. března - 2. zápas:

17:10 HC VERVA Litvínov - HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 28. března - 1. zápas:

15:00 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 29. března - 2. zápas:

17:20 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)

Pondělí 30. března - 3. zápas:

18:15 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Úterý 31. března - 4. zápas:

17:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Středa 1. dubna - 3. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Čtvrtek 2. dubna - 4. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Pátek 3. dubna – případný 5. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Sobota 4. dubna – případný 5. zápas:

16:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

Neděle 5. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov (ČT Sport)

Pondělí 6. dubna – případný 6. zápas:

18:20 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (ČT Sport)

Úterý 7. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC VERVA Litvínov – HC Kometa Brno (ČT Sport)

Středa 8. dubna – případný 7. zápas:

18:20 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (ČT Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz