VIDEO: Nehrajeme špatně, ale pořád dostáváme laciné góly, ví Zaťovič

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

4. května 2015, 23:19

Adam Bagar

Národní tým nesehrál s hvězdným kanadským týmem vůbec špatné utkání, ačkoli v první třetině svítilo na světelné kostce už skóre 0:2. Reprezentanti ale ještě do přestávky stačili snížit trefou Martina Erata a když ve 36. minutě srovnal skóre Martin Zaťovič, O2 Arena byla na nohou! Ale jen na chvíli, svěřenci trenéra Růžičky totiž nakonec padli 3:6. "Když dám gól, vždycky se prohraje," štvalo po prohrané bitvě střelce Martina Zaťoviče.

Čeští reprezentanti přitom nevkročili do střetnutí vůbec špatně, hýřili aktivitou a v úvodních minutách si vytvořili hned několik brankových příležitostí, pak ale jako blesk z čistého nebe udeřila Kanada zásluhou Eberleho. "Vždycky přijde nějaká chyba. Dali nám gól v podstatě z ničeho, zpoza branky," kroutí hlavou útočník Zaťovič, který musel ještě na konci druhého dějství skousnout jednu trefu v české síti.

"Jakmile dám gól, tak se vždycky prohraje."

"Už Švédy jsme mačkali a pak dostali laciný gól. Proti Kanadě znovu. To se pak dost těžko dotahuje. Vždycky prohráváme," mrzí třicetiletého hokejistu, jehož tým stejně jako v kláních se Švédy a Lotyši musel dotahovat. A dařilo se mu to – nejprve se na konci prvního dějství trefil Martin Erat a ve druhé třetině rozveselil vyprodanou arénu šikovnou tečí právě Martin Zaťovič, který ale z branky radost neměl.

"Když už to dotáhneme, tak bychom měli výsledek udržet," zdůrazňuje střelec Lady Toljatti. Ten už se trefil v souboji proti Švédům, ale ani tehdy to na vítězství nestačilo. "Jakmile dám gól, tak se vždycky prohraje. Aspoň teď to tak dvakrát bylo. Bohužel. Škoda, že jsme skóre 2:2 neudrželi až do konce druhé třetiny a nepotrápili je více," přiznává Zaťovič. Češi už pak ve třetí části na svého soupeře nestačili.

"Hlavně v přesilovkách hráli Kanaďané velmi dobře," ví Zaťovič, jenž byl jinak s hrou svého týmu vcelku spokojen. "V určitých pasážích jsme Kanaďany přehrávali, drželi puk na holích a měli s tím problémy. Jen škoda, že dostáváme laciné góly. Potom bychom byli silní úplně pro všechny," má jasno český střelec, jenž si špatné začátky či inkasované branky vysvětlit moc nedokáže. Je to zkrátka o chybách.

"Jsme dost zkušení na to, abychom nebyli nervózní. Nikdo tady není mladý ani vyjukaný, je to hra chyb a my jich vždycky uděláme více," mrzí Martina Zaťoviče po prohraném střetnutí s Kanadou. A druhá prohra na turnaji národnímu týmu značně komplikuje situaci. "Nyní už musíme vyhrát každý zápas. Nesmíme dostávat laciné góly a bude to dobré. Hra jinak není špatná," myslí si na závěr Martin Zaťovič.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz