VIDEO: Olomouc stáhla manko jen o bod, Tygři si pojistili záchranu

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

6. března 2015, 20:44

Martin Voltr

Dvojicí soubojů odstartovala v Tipsport extralize skupina o umístění a o nejdůležitější body se hrálo na západu Čech. Aby se hokejisté Olomouce ještě reálně mohli vyhnout baráži, nutně potřebovali zvítězit v Karlových Varech, což se jim však povedlo až po samostatných nájezdech. Druhý zápas zvládl před domácím publikem Liberec, který rozhodl proti Slavii dvěma góly až v samotném závěru a s definitivní jistotou se vyhne baráži. Na rozdíl od sešívaných.

Jedna přesilovka, jedno oslabení a výhra Liberce

Liberci ani Slavii už od začátku play out prakticky o nic nejde. Bílí Tygři hlásili, že svým fanouškům chtějí aspoň servírovat pěkný hokej, nicméně na ledě to podle toho příliš nevypadalo – dlouhých 53 minut a 47 sekund totiž platil bezbrankový stav! Přesto nakonec většina publika odcházela domů spokojena. Domácím hokejistům vystřelil triumf v přesilovce kapitán Výtisk, chvíli nato Tygři uspěli i v oslabení zásluhou Valského. Na prvním místě skupiny tak zase zvýšili svůj náskok a už ani v teoretické rovině nemůžou jít do baráže.

Vladimír Čermák (asistent trenéra Liberce): "Pro nás to byl zápas, ve kterém jsme potřebovali získat tři body, abychom se nemuseli bát, že spadneme do baráže. To nám také v první třetině svazovalo ruce. Od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem a v závěru jsme využili šance, které nám soupeř nabídl. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Jan Srdínko (asistent trenéra Slavie): "Utkání bylo bojovné. Myslím, že jsme v dnešním zápase hráli dobře, ale v těch důležitých chvílích, kdy se utkání láme, nám chybí důraz. To je asi tak vše, co bych řekl."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC SLAVIA PRAHA 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 54. Výtisk (Bulík, Filippi), 57. Valský (Plutnar).
Rozhodčí: Lacina, Polák – Kajínek, Zavřel.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 41:24.
Diváci: 4110.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Plutnar, Gřegořek, Výtisk, Derner, Ulrych, Kolmann, Voráček – Valský, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Filippi, Urban – Balaštík, Bulík, Radivojevič – Hrníčko, Mikyska, Vlach. Trenéři: Pešán a Čermák.
HC Slavia Praha: Furch – Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, Růžička – Babka, Vas, Pletka – Stránský, Doležal, Poletín – Čermák, Sklenář, Tomica – Andres, Holec, Veselý. Trenéři: Beránek a Srdínko.

Nájezdy rozhodl Marosz. Ale na oslavy to není

To ve Varech se navzdory důležitosti utkání hrálo bez nervů a za prvních 24 minut servírovali jeho účastníci dvojici veletočů. Energie totiž brzy prohrávala, aby stav otočila na 3:1, jenže Kohouti neuvěřitelnou rychlostí zásluhou Buce vyrovnali. Drama se tak přeneslo až do samostatných nájezdů. Domácí protočili oba brankáře, ovšem ani jeden z nich nedokázal vyzrát na umění Rostislava Marosze, který proměnil tři pokusy za sebou. Balán našel odpověď jen dvakrát a Mora mohla slavit alespoň dvoubodový zisk. Její situaci v tabulce to ale moc nevylepšilo, pořád je totiž sedm bodů pozadu a situaci nemá ani zdaleka ve vlastních rukou.

Karel Mlejnek (trenér Karlových Varů): "Góly soupeře na 3:2 a 3:3 jsme si do branky téměř nakopali sami vlastními chybami. Nebyli jsme dnes spokojeni s přesilovou hrou pět na tři, tu jsme nezvládli. Na druhou stranu musím ocenit, že po těžkém direktu, kdy soupeř vyrovnal na 3:3, se mužstvo vzchopilo a třetí třetinu odehrálo pozorně. V nájezdech jsme byli nejblíže bodům, co jsme letos vůbec byli, ale bohužel to opět nevyšlo."

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): "Měli jsme v utkání špatný začátek, museli jsme dotahovat, ale bojovností jsme se zase dokázali dostat do zápasu. Za stavu 3:3 už to bylo kdo s koho, šance jsme měli my i domácí. Získali jsme dva body, stále žijeme. Budeme bojovat dál."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OLOMOUC 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Bartek (Zadražil, Duda), 11. D. Hruška (Balán, Vachovec), 21. Bartek (Sičák) – 6. Řípa (Houdek, Kucharczyk), 22. Buc, 24. Buc (Knotek), rozh. náj. Marosz.
Rozhodčí: Fraňo, Šindler – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 38:36.
Diváci: 3586.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka (1.–6. nájezd Habal) – Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček, Dvořák – D. Hruška, Balán, Vachovec – Bartek, Zadražil, Duda – V. Tomeček, Skuhravý, Micka – Koblasa, R. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
HC Olomouc: Trvaj – Vyrůbalík, Skrbek, Majeský, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner – Buc, Knotek, Laš – Zuzin, Herman, Matai – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Jergl, Diviš, Vodný. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Tabulka play out Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 53 17 9 3 24 130:131 72
2. HC Energie Karlovy Vary 53 16 2 11 24 113:150 63
3. HC Olomouc 53 13 6 5 29 130:170 56
4. HC Slavia Praha 53 12 3 2 36 106:183 44

Další program skupiny o umístění

Neděle 8. března:

17:00 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary
17:00 HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 

Pátek 13. března:

17:30 HC Slavia Praha - HC Olomouc
18:00 Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 

Neděle 15. března:

15:30 HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec
17:00 HC Olomouc - HC Slavia Praha 

Pátek 20. března:

18:00 HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec
18:00 HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 

Neděle 22. března:

15:30 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha
17:00 Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz