VIDEO: Pastrňák na základce chyběl, ale skvěle počítá. Jaký je Vrána řidič?

Foto: nhl.com

23. srpna 2015, 12:14

Adam Bagar

Jakub Vrána a David Pastrňák. Dvě naděje českého hokeje, jež vloni zazářily na draftu zámořské NHL! A společného toho mají mnohem více. Oběma je devatenáct let a do zámoří se propracovali přes elitní švédskou soutěž. Zatímco Pastrňák si už v uplynulém ročníku vyzkoušel nejlepší ligu světa, Vrána dále působil na severu Evropy a až na konci sezony okusil také farmářskou AHL. Oba nyní přijali pozvání do hokejového studia Zóna 5 na stanici SPORT 5, kde prozradili i něco ze svého soukromí.

Oba talentované hokejisty doprovodil jejich agent Aleš Volek. A řeč byla hlavně o hokeji či náročné cestě do zámořské NHL. "Agent musí s hráčem dobře komunikovat a připravit ho na vše, co jej čeká. Rozhovory s novináři, testy a další věci spojené s draftem. Ten rok, ve kterém je hokejista draftován, je pro něj opravdu velmi náročný," prozrazuje Volek. Vrána i Pastrňák to okusili už loni, kdy je získaly Washington, respektive Boston.

Oba mladíci prozradili i něco ze svého soukromí. Věděli jste, že David Pastrňák je výborný v matematice? Šestadvacet krát dvanáct zvládl bez váhání. A hned vyhrkl správných 312! "To je dobrý, co? Se základkou," smál se. "Ty jsi tam chodil, jo?" zeptal se Volek. Útočník, pocházející z Havířova, na to reagoval: "Měl jsem 360 omluvených hodin ze 720." A Volek vzápětí dodal, že na tom byl hůře. "Já měl 360 neomluvených," culil se.

To Pastrňákův velký kamarád Jakub Vrána si v létě udělal řidičák. Jaký je řidič? "Každý se jednou učil. Můžu říct, že zatím hodně zdržuju. Jezdím strašně pomalu, učím se," prohlásil odchovanec pražských Letňan. Oba reprezentanti toho o sobě prozradili mnohem více. Už ve čtvrtek 27. srpna v 18:30 máte šanci zhlédnout kompletní reportáž v rámci Studia Zóna 5 na stanici SPORT 5. Další informace najdete na oficiálních stránkách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz